Založ si blog

Iba nekultúrna spodina môže nepoveriť víťaza volieb zostavením vlády

 

 

Viem, že v našej, miestami až neuveriteľne „progresívnej slovenskej“ pospolitosti sa bez hanby propaguje názor, že prezident nemusí poveriť víťaza volieb zostavením povolebnej vlády. Nuž ľuďom bez hanby takýto postoj ťažko upierať.

 

Ale: Voľby sú tu na to, aby sa rešpektovali. Ak by si dovolil ktokoľvek toto nerešpektovať, môžeme očakávať ďalší krok, výber nového predsedu vlády podľa výsledkov prieskumu verejnej mienky vybratou „prieskumnou spoločnosťou“ a nakoniec aj podľa odborného názoru „najdôveryhodnejšieho“ občana.

 

Lenže, tvrdiť kýmkoľvek, že víťaz volieb nepreukázal schopnosť zostaviť vládu, bez toho, aby tento dostal poverenie na jej zostavenie, je obyčajná podlosť a špinavosť. Lebo až po poverení víťaza volieb zostavením vlády sa ukáže v celej nahote, či tento schopný je alebo nie je novú vládu zostaviť. Lebo každý, aspoň trocha pri rozume, vie, že do parlamentu sa dostávajú aj strany, ochotné ísť do vlády s kýmkoľvek. A v prípade parlamentnej hlasovacej tiesne, aj víťaz volieb takúto tendenciu má. Po voľbách padajú do zabudnutia všetky predvolebné sľuby a vyhrážky. Všetci potvrdia: „Je tu nová situácia a treba na ňu reagovať“.

 

Preto jedinou možnosťou zo strany prezidenta, ak tento dorástol na kultúrnu úroveň aspoň priemeru je, poveriť víťaza volieb zostavením novej vlády. A jedinou možnosťou víťaza volieb, ak tento nie je schopný novú vládu zostaviť, je ihneď či najneskôr v nasledujúci deň, poverenie s vďakou a ospravedlnením vrátiť prezidentovi a požiadať ho, aby zostavením vlády poveril niekoho iného.

 

Každé iné správanie by bolo iba výrazom nekultúrnosti, možno až úmyselnej podlosti všetkých zúčastnených aktérov a nerešpektovaním volebného systému ani výsledkov volieb. A hanba na celú zemeguľu, ak takúto nekultúrnosť a podlosť prejavia vysokí či najvyšší predstavitelia štátu. Vyslali by tým vysvedčenie celému svetu, akí ľudia či priam háveď obýva územie tohto štátu. Lebo spomínané vysvedčenie by vystavili „najlepší“ spomedzi nich.

Ste proti Zákonu o zahraničných agentoch? A to už prečo?

15.05.2024

Za posledných vyše tridsať rokov som ani raz nezachytil informáciu, z „našich ctihodných“ médií, žeby do našich vnútorných záležitostí zasahoval ktokoľvek iný, než Rusko! A nezachytil som nič iné ani od „našich najctihodnejších“, teda od predstaviteľov novinárskej či žurnalistickej obce! A nebudem tajiť, nezachytil som nič iné [...]

Ste sa zbláznili? Ste proti Zákonu o zahraničných agentoch? ?

15.05.2024

Za posledných vyše tridsať rokov som ani raz nezachytil informáciu, z „našich ctihodných“ médií, žeby do našich vnútorných záležitostí zasahoval ktokoľvek iný, než Rusko! A nezachytil som nič iné ani od „našich najctihodnejších“, teda od predstaviteľov novinárskej či žurnalistickej obce! A nebudem tajiť, nezachytil som nič iné [...]

Víťazný Západ úspešne zahnal Rusko do úzkych. Už mu ostáva jediné.

07.05.2024

„Vyspelý Západ“, presnejšie jeho „naj“ politici, sa spojil a denne dokazuje svojim voličom, že jedine „ON“ má pravdu a že jedine „Jeho“ postoje, názory a postupy sú správne. No a tento „veleúspešný“ postup dohnal Rusko do situácie, že mu skutočne neostáva na výber. Vo všetkom má pravdu iba „vyspelý Západ“. Rusku v týchto mantineloch [...]

vojna na Ukrajine, MI-8, Charkov

ONLINE: USA nemienia poslať vojenských inštruktorov na Ukrajinu

21.05.2024 06:00

Spojené štáty mali až do začiatku ruskej invázie vo februári 2022 na Ukrajine až 150 vojenských inštruktorov.

France Prison Break

Macron vzdá hold zabitým strážcom, podarí sa dolapiť najhľadanejšieho Francúza?

21.05.2024 06:00

Vo Francúzsku nasadili až 350 kriminalistov do pátrania po recidivistovi, ktorého pri krvavej prestrelke vyslobodila skupina maskovaných mužov.

radičová, ódor, heger

Bývalí premiéri pre Pravdu: Strelec pred domom, žiletka, nábojnica i vyhrážky smrťou. Agresivitu treba odstrániť

21.05.2024 06:00

Kým doteraz to ostalo len pri vyhrážkach či nábojniciach v obálke, stredajší atentát zmení Slovensko navždy.

planéta, Zem, zemeguľa, reliéf, vesmír, Čukotka, Aljaška, Beringov prieliv, 3D, NASA

USA podozrievajú Rusko, že do vesmíru vyslalo 'zabijácku' družicu

21.05.2024 05:50

Spojené štáty uviedli, že Rusko minulý týždeň vypustilo do vesmíru družicu, čo by mohlo byť súčasťou umiestňovania zbraní vo vesmíre.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 237
Celková čítanosť: 673310x
Priemerná čítanosť článkov: 2841x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy