Založ si blog

Prečo musel zomrieť?

 

preto, aby sme všetci videli, čoho sú ľudia schopní, čoho sme schopní. Aby sme videli pravdu o ľuďoch, pravdu o sebe.

 

Kričali hosana synu Dávidovmu, ale po zákroku politikov kričali ukrižovať ho. Sudca, správca a vládca spoločenstva, Poncius Pilát, povedal: vinu na ňom nenachádzam, ukrižujte ho. Takí sú ľudia, takí sme my.

 

Keby nezomrel na kríži, najhanebnejšou a najhoršou smrťou, určenou pre najhorších zločincov, nik z ľudí by sa k vlastnej zodpovednosti nemal. Všetci by hlásali, že ho iba skúšali, lebo chceli, aby im zjavil pravdu o svojom božskom pôvode. Všetci!

 

A všetci by po vzore politikov, o sebe hlásali, že sú predsa ľudia. Čestní a mysliaci. Ktorým najviac záleží na ľudskosti, mieri a ochrane ľudských práv.

 

Preto musel zomrieť. Aby všetci videli akí skutočne sú. Aby všetci naveky prišli o výhovorky. Aby sme všetci prišli o výhovorky. O výhovorky, ktorými začal už Adam, prvý človek a pokračovala Eva, prvá žena.

 

A čoho sú ľudia schopní, môžeme už aspoň desať rokov pozorovať na Ukrajine a na počinoch okolo Ukrajiny. Kde je pravda? Kde je ľudskosť? „Hasenie“ požiaru benzínom a pušným prachom? Budovanie mieru nenávisťou a zabíjaním? Súžitie so susedom budované na inštrukciách zradných, cudzích politikov a cudzích vojsk? To je dnešná ľudskosť. Dnešná česť.

 

Preto musel zomrieť. Nie preto, žeby to Jeho nebeský Otec chcel. Ale preto, aby sme všetci naveky prišli o vlastné, krivé zrkadlá. A uvideli pravdu. A lásku. K Otcovi i k bratom a sestrám.

 

 

 

Víťazný Západ úspešne zahnal Rusko do úzkych. Už mu ostáva jediné.

07.05.2024

„Vyspelý Západ“, presnejšie jeho „naj“ politici, sa spojil a denne dokazuje svojim voličom, že jedine „ON“ má pravdu a že jedine „Jeho“ postoje, názory a postupy sú správne. No a tento „veleúspešný“ postup dohnal Rusko do situácie, že mu skutočne neostáva na výber. Vo všetkom má pravdu iba „vyspelý Západ“. Rusku v týchto mantineloch [...]

Sudcovia podľa politickej spriaznenosti? Pani Kolíková a spol. ?

06.05.2024

Vystupujú z rádia i TV na mňa čudné postoje voči voľbe kandidátov na Ústavných sudcov i voči ich menovaniu. Som prekvapený čo všetko tieto názory a postoje prezrádzajú o našom sudcovskom prostredí a aj systéme. Nemilo prekvapený! Teda koalícia čaká, aby zvoleného kandidáta menoval prezident Pellegrini. A opozícia to vníma ako záludné a [...]

Paul Roberts  „Zabi svojich vlastných! “

05.05.2024

Stávka na migrantov bude smrťou Írska a írskeho ľudu. Genocída je teraz bežnou praxou Európskej únie. Gaza nie je jediným prípadom genocídy. Genocída sa teraz pácha v celých Spojených štátoch a Európe. Pozri článok Marka Keenana „Vlády v Európe a Amerike uprednostňujú migračných okupantov pred svojimi vlastnými obyvateľmi“. Ako píše Mark [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 235
Celková čítanosť: 668275x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy