Založ si blog

Ako s dvojitým štátnym občianstvom?

 

Slovenskí neschopáci a s nimi aj celé Slovensko rieši z času načas problém dvojitého či viac početného občianstva. Raz má navrch obava zo straty obyvateľov Slovenska inokedy obava zo strany iných krajín. V prípade Slovenska obava zo strany Maďarska.

 

Pre mňa sú tieto postoje úbohé a veľmi eurofóbne. Áno eurofóbne. Ako všetky fóbiou trpiace postoje voči ktorejkoľvek európskej krajine. Lebo pred nami vyvstáva príťažlivejšia vízia, vízia Európa. A nielen po Ural, ale vďaka spoločnosti za Uralom, aj po Vladivostok. A v tejto vízii nemôže mať miesto žiadna eurofóbia. Ani maďarofóbia.

 

Ako teda vyriešiť všetky problémy s dvojitým či viac početným občianstvom? Veľmi jednoducho.

 

Každý občan má právo získať občianstvo iného štátu. V takomto prípade je však povinný v dostupných lehotách informovať príslušný úrad Slovenska o svojom úmysle. V prípade úspešného zisku občianstva iného štátu, bude občan o tejto skutočnosti povinný informovať príslušný úrad už v skrátenej lehote, napríklad do 60 dní. V tomto prípade už budú stanovené aj vcelku likvidačné pokuty za nedodržanie tejto povinnosti.

 

Prečo? Lebo iný zákon bude stanovovať, že držiteľ iného štátneho občianstva, než slovenského, nebude môcť pracovať v štátnej správe. To znamená: v armáde, polícii, súdnictve, prokuratúre, v úradoch štátnej správy (ministerstvá, krajské či okresné úrady) ani v ostatných štátnych inštitúciách. V niektorých prípadoch by mohla existovať možnosť udelenia štátneho súhlasu na výkon funkcie takémuto občanovi, ak sa to ukáže ako opodstatnené.

 

Tým by boli vysporiadané všetky obavy fóbov aj legitímnych organizátorov a manažérov štátu z negatívnych či ohrozujúcich vplyvov. A v ostatných sférach života spoločnosti by to nemalo spôsobovať žiadny problém. Veď je to takto už dnes. Možno skôr prínos, pokiaľ by iné občianstvo bolo z ďalšieho európskeho štátu. A všetci občania Slovenska by si slovenské občianstvo zachovali.

 

Ale aby sa to podarilo, je potrebné sa pozerať na Európu z výšin lietajúcich vtákov, nie z pohľadu v prachu sediacich žiab.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 661255x
Priemerná čítanosť článkov: 2850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy