Založ si blog

Takže žiadne červené čiary? Pán Macron?

 

Média informujú, že ste aktívnym organizátorom pomoci Ukrajine. Nielen zbraňami, ale aj zamýšľanou silou pravidelnej francúzskej armády. Vraj ste na tento strategický nástup už získali aj ďalšie „výbojné“ krajiny, pobaltské.

 

V týchto súvislostiach ste odvážne predniesli odvažné tvrdenie, že v danej situácii nemáte žiadne červené čiary, a že Vám ani Rusko nebude určovať nič podobné.

 

Nuž obvykle tieto červené čiary určujú historické súvislosti, minulé skúsenosti či vojensko-politická situácia. Nie odvážni alebo neinformovaní či dokonca nezúčastnení jedinci. Ale nech.

 

Ja sa chcem v súvislosti s Vašimi vyhláseniami iba opýtať, či im môžeme a máme rozumieť tak, že pokiaľ ide o vojnu či (podľa Ruska) Špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine, žiadne červené čiary vo vzťahu voči Francúzsku už nemá uplatňovať ani Rusko? Teda ani ruská armáda?

 

Víťazný Západ úspešne zahnal Rusko do úzkych. Už mu ostáva jediné.

07.05.2024

„Vyspelý Západ“, presnejšie jeho „naj“ politici, sa spojil a denne dokazuje svojim voličom, že jedine „ON“ má pravdu a že jedine „Jeho“ postoje, názory a postupy sú správne. No a tento „veleúspešný“ postup dohnal Rusko do situácie, že mu skutočne neostáva na výber. Vo všetkom má pravdu iba „vyspelý Západ“. Rusku v týchto mantineloch [...]

Sudcovia podľa politickej spriaznenosti? Pani Kolíková a spol. ?

06.05.2024

Vystupujú z rádia i TV na mňa čudné postoje voči voľbe kandidátov na Ústavných sudcov i voči ich menovaniu. Som prekvapený čo všetko tieto názory a postoje prezrádzajú o našom sudcovskom prostredí a aj systéme. Nemilo prekvapený! Teda koalícia čaká, aby zvoleného kandidáta menoval prezident Pellegrini. A opozícia to vníma ako záludné a [...]

Paul Roberts  „Zabi svojich vlastných! “

05.05.2024

Stávka na migrantov bude smrťou Írska a írskeho ľudu. Genocída je teraz bežnou praxou Európskej únie. Gaza nie je jediným prípadom genocídy. Genocída sa teraz pácha v celých Spojených štátoch a Európe. Pozri článok Marka Keenana „Vlády v Európe a Amerike uprednostňujú migračných okupantov pred svojimi vlastnými obyvateľmi“. Ako píše Mark [...]

vojna na Ukrajine, 2. svetová vojna, Kyjev

ONLINE: Rusi prudko útočia, kým Ukrajincom na fronte prídu nové zbrane. V Rusku horela ďalšia rafinéria

10.05.2024 06:30

Pozemné útoky ruskej armády na Ukrajine sa výrazne zvýšili. Ich intenzitu môže otupiť príchod nových západných zbraní na front.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí roľníci chystajú pochod centrom Varšavy: Preč s Green Dealom

10.05.2024 06:15

Roľníci nespokojní s klimatickou politikou Európskej únie na piatok chystajú pochod centrom Varšavy.

Robert Kaliňák na rokovaní v Baku.

Slovenský obranný priemysel mieri za hranice. Kaliňák chce zbrojovky pri Kaspickom mori

10.05.2024 06:00

Aj vojna vie byť produkt. Minister Kaliňák chce pomôcť vybudovať v Azerbajdžane továrne na zbrane. Zavládne tu mier, tvrdí

Fu-ťien, Čína

Čína má tretiu lietadlovú loď. Obstoja pri nej americké plavidlá?

10.05.2024 06:00

Spojené štáty sú stále jediná námorná veľmoc, ktorej loďstvo dokáže pôsobiť v globálnom meradle. Zmení na tom niečo nová čínska lietadlová loď Fu-ťien?

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 235
Celková čítanosť: 668724x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy