Založ si blog

Aj v čase MDŽ rozdiely v platoch mužov a žien?

 

Je pre mňa dávno a stále zaostalosťou prekypujúce tvrdenie, že rozdiely v zárobkoch mužov a žien sú stále veľké a dosahujú rozdiel … xx,x %. Nuž tupé a primitívne.

 

Tupé, lebo „odborníci“, ktorí tvorbou tupej štatistiky vnášajú do spoločnosti vlastnú túžbu o budovanie nedorozumenia medzi mužskou a ženskou populáciou a preto, že len tupci (pre Agresívne Slovensko tupela) sa dajú zvábiť touto tuposťou a podujmú sa ju „riešiť“.

 

Tupé, lebo „odborníci“ odmietajú predstaviť porovnanie v platoch rovnakých pracovných pozícií, rozdiely v rovnakej práci, ale uchyľujú sa (úchyláci) k zjednodušeným, štatistickej vede neprijateľným zjednodušeniam „globálnej moderny“.

 

Ak by tu existovala, a nielen tu, ale aj za hranicami našej krajiny, snaha o zistenie pravdy či aspoň objektívnej reality, tak by vykonali štatistické zisťovanie a porovnanie týchto kategórií na rovnakých či vyrovnaných pracovných pozíciách. Alebo, keby chceli byť slušnejší, tak by do svojich výstupov zaviedli nekompromisne danosť, že výsledok ich skúmania nerozlišuje a nepostihuje rôznosť povolaní ani pracovných pozícií existujúcich v národnom hospodárstve ani rôznosť obsadenosti týchto pozícií mužskou či ženskou populáciou. Ale na to títo dnešní „odborníci“ nikdy nedorastú. Dorastú, a možno už aj dorástli, na schopnosť podnecovať vyčlenenie finančných prostriedkov štátneho rozpočtu na „riešenie danej, veľmi vážnej problematiky“ a zároveň sa uchádzať o ich pridelenie práve im.

 

Ak by mali aspoň trochu v hlavách, tak by uviedli napríklad porovnania medzi lekármi – lekárkami tej istej atestácie, porovnanie medzi mužmi ženami na rovnakej pásovej či individuálnej práci, porovnanie jednej pracovnej pozície v najširšom rozsahu zamestnaní, napr. účtovník – účtovníčka, daňový poradca – poradkyňa, predavač – predavačka v danom reťazci, spracovateľ(ka) reklamácií v Amazone sk, alebo tí „oddanejší“ vede by sa opreli o porovnanie rozdielov v platoch pánov poslancov – poslankýň nášho parlamentu, či členov vlády – ministrov a ministeriek, referentov(tiek) špecialistov. Ale to nečakajme, lebo by sa ukázalo, že problém neexistuje. Existujú iba príživníci tohto razenia.

 

Prečo primitívne? Preto, že určité platové rozdiely sú v múdrej spoločnosti motivované snahou spoločnosti, poskytnúť jednotlivcom aj menej náročné práce. V múdrej spoločnosti ľudia vnímajú, že nie všetci majú rovnaké fyzické schopnosti či intelektuálne vlohy. V múdrej spoločnosti všetci ľudia vnímajú rozdiel v práci baníka, stavebného robotníka, učiteľky, sekretárky, závozníka, robotníka v živočíšnej výrobe, korešpondentky, huslistu atd. V múdrej spoločnosti existuje aj možnosť, zmeniť prácu a vybrať si tú lepšie platenú či menej náročnú.

 

V múdrej spoločnosti mladí muži neprotestujú a nebúria sa, že sú to „práve oni“, kto musí oželieť na dlhší čas kariéru a pripravovať sa so zbraňou v ruke na obranu svojej vlasti. V múdrej spoločnosti mladé ženy neprotestujú a nesťažujú sa, že „práve ony“ musia privádzať na svet nový život a že práve ony časom stráveným na materskej „dovolenke“ prichádzajú o kariérny rast a spoločensky výhodnejší status. Áno, v múdrej spoločnosti.

 

Ak sa naša spoločnosť dá naďalej zamestnávať tuposťami a primitívnosťami, ktoré nám servírujú neužitoční príživníci a vykradnuté média, som si istý, že nadíde aj čas, keď prídu noví príživníci s požiadavkou vyčlenenie prostriedkov na riešenie problému západu Slovenska, ktoré je postihované sústavne sa opakujúcim problémom neskoršieho východu slnka oproti východu Slovenska, čím dochádza k nevyrovnanému a nevyváženému stavu nástupu hospodárskej činnosti v tejto oblasti a skutočnému ukracovaniu hospodárskych prínosov a …..

 

Aby ale spoločenský tlak bol patrične výrazný a dôležitý, iná partia príživníkov príde s požiadavkou vyčlenia prostriedkov na riešenie problému východu Slovenska, ktoré je sústavne postihované neustále sa opakujúcim problémom skoršieho západu slnka oproti západu Slovenska, čím dochádza k …….

 

Záverom chcem poznamenať, pre ostatných interesujúcich sa, že v našej spoločnosti existujú rozdiely nielen v mzdách medzi mužmi a ženami, ale dokonca, čo je priam nehorázne, existujú aj rozdiely medzi platmi mužov samotných! Ani samotní muži nemajú rovnaké platy!! Predstavte si to!!  A platové rozdiely medzi nimi sú aj priepastné!! No chytá ma hrôza!! Kedy toto začnú riešiť??

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 660181x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy