Založ si blog

Sudcovia podľa politickej spriaznenosti? Pani Kolíková a spol. ?

 

Vystupujú z rádia i TV na mňa čudné postoje voči voľbe kandidátov na Ústavných sudcov i voči ich menovaniu. Som prekvapený čo všetko tieto názory a postoje prezrádzajú o našom sudcovskom prostredí a aj systéme. Nemilo prekvapený!

 

Teda koalícia čaká, aby zvoleného kandidáta menoval prezident Pellegrini. A opozícia to vníma ako záludné a nekorektné konanie voči Ústavnému súdu a teda aj voči právu a spravodlivosti v štáte. Nuž pozrime sa na vec bez príkras. Teda:

 

Opozícia nám svojím postojom oznamuje, že parlament môže vybrať aj nevhodného kandidáta na funkciu Ústavného sudcu! A prezident -ka to môže zmeniť a „zachrániť?!. Treba tomu rozumieť tak, že na ÚS už pracuje významný počet takýchto sudcov? A iba terajšia opozícia a terajšia prezidentka tomu môžu zabrániť?

 

A ako sa rozhodne taký prezident -ka? Na základe čoho? Na základe politickej spriaznenosti so sudcom? Na základe osobného kamarátstva? Čoho iného?

 

Takže sudcovia, nielen ústavní, sú vyberaní na základe protekcie a politických ambícií poslancov a prezidentov? Také sú pravidlá? Preto kvalita sudcu nie je podstatná a nie je podstatné koho parlament schváli? Ale podstatné je to, kto urobí „výber“??

 

Doposiaľ som si namýšľal, že parlament v náročnom hodnotení kandidátov vyberie a zvolí iba kandidátov vysoko profesionálnych, oddaných zákonnosti, spravodlivosti a pravde. A teda je jedno, koho vyberie prezident -ka, lebo tento môže vybrať iba súceho, čestného odborníka, iba kvalifikovaného znalca, životom oddaného tejto ústavnej pozícii, zákonnosti, pravde.

 

Ale toto, čo vidím a počujem od opozície ma napĺňa pochybnosťami. Bývalá predstaviteľka rezortu spravodlivosti (!) sa vyjadruje tak, akoby do tejto funkcie mohol byť vybraný kamarát či politicky spriaznený kolaborant alebo ináč nevhodný a nesúci kandidát!

 

Akoby iba prezident -ka dokázal rozhodnúť kto je dobrý a kto zlý. Lebo cez parlament prejde „hocikto“. Akoby situáciu mal zachraňovať prezident -ka, lebo parlament sklame, lebo parlament nemá dôveru! Parlament, ktorého je členkou aj bývala predstaviteľka rezortu spravodlivosti, podľa jej vyjadrení, nemá dôveru! No úžasné!

 

A ani prezident nemá dôveru. Lebo podľa opozície by prezidentka vybrala (alebo vyberie) iného než prezident. Takže dôverovať sa smie len politicky spriaznenému prezidentovi!? Všestranná nedôvera nadobudnutá skúsenosťami s vysokými politickými predstaviteľmi? To sa Peter Nagy teda nemýlil, keď spieval: „tu nik nikomu neverí, tu nás strážia kamery“. Ale v súvislosti s výberom a ustanovením sudcov, chránených to osôb, ani kamery nestačia. Oj joj jóóój, to sme sa dopracovali …

 

Takže takto to chodí v rezorte spravodlivosti a na ÚS našej republiky, pani Kolíková a spol.?? Uvedomujete si, ako kydáte ma skutočné sudcovské osobnosti?

Ste proti Zákonu o zahraničných agentoch? A to už prečo?

15.05.2024

Za posledných vyše tridsať rokov som ani raz nezachytil informáciu, z „našich ctihodných“ médií, žeby do našich vnútorných záležitostí zasahoval ktokoľvek iný, než Rusko! A nezachytil som nič iné ani od „našich najctihodnejších“, teda od predstaviteľov novinárskej či žurnalistickej obce! A nebudem tajiť, nezachytil som nič iné [...]

Ste sa zbláznili? Ste proti Zákonu o zahraničných agentoch? ?

15.05.2024

Za posledných vyše tridsať rokov som ani raz nezachytil informáciu, z „našich ctihodných“ médií, žeby do našich vnútorných záležitostí zasahoval ktokoľvek iný, než Rusko! A nezachytil som nič iné ani od „našich najctihodnejších“, teda od predstaviteľov novinárskej či žurnalistickej obce! A nebudem tajiť, nezachytil som nič iné [...]

Víťazný Západ úspešne zahnal Rusko do úzkych. Už mu ostáva jediné.

07.05.2024

„Vyspelý Západ“, presnejšie jeho „naj“ politici, sa spojil a denne dokazuje svojim voličom, že jedine „ON“ má pravdu a že jedine „Jeho“ postoje, názory a postupy sú správne. No a tento „veleúspešný“ postup dohnal Rusko do situácie, že mu skutočne neostáva na výber. Vo všetkom má pravdu iba „vyspelý Západ“. Rusku v týchto mantineloch [...]

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Ukrajina, Anulia

Bol taký hladný, že žul ešte živú krysu, a Rusi ho bili. Ukrajinský vojak opísal peklo v zajatí

19.05.2024 06:00

Ukrajinský vojak Oleksij Anulia strávil v ruskom väzení takmer 10 mesiacov a bolo to ako stupňujúce sa peklo na zemi.

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 237
Celková čítanosť: 672955x
Priemerná čítanosť článkov: 2839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy