Založ si blog

Premlčacie lehoty a treťotriedna herečka. Veľa kriku pre nič?

 

 

No to bola dráma. Vo štvrtok večer 8. februára. Dve hodiny. No hrôza.

Ja som to však videl a vidím ináč.

 

Ad opozícia:

 

Načo sú komusi nekonečné premlčacie lehoty, keď skutok nechce oznámiť?? A o tomto celom bolo toto divadelné predstavenie aj s treťotriednou herečkou Holečkovou. Lebo desať rokov je aj jej málo.

 

Pýtam sa však celkom vážne. Nejde opozičníkom a najmä opozičníčkam, pasujúcim sa do roly „poškodených“ o niečo iné? Napríklad o možnosť vydierať?? Áno vydierať!

 

Lebo po oznámení skutku, možnosť roky niekoho vydierať zaniká!

 

A doba nás znovu a znovu „poúča“, že mnoho skutkov sa „stalo“ pred tridsiatimi či ešte viac rokmi, ale poškodená nemala odvahu! Bála sa o svoju povesť, bála sa zločinca. Iba pod nátlakom otázok a okolností prizná, že pred „znásilnením“ bola bez angažmá a neúspešne sa uchádzala o postavu v umeleckom kuse, v ktorom bol ten zločinec režisér či producent. Či v inom prípade, že potrebovala zlepšiť svoj žalostný kariérny a finančný status a zrovna ten zločinec bol jedným z jej predstavených či akcionárov, ktorý jej v tom mohol pomôcť. A tak podobne.

 

A oznámila to až teraz, keď je opäť bez angažmá, opäť bez kariérnej príležitosti. A ten zločinec je stále úspešný režisér, producent či vplyvný podnikateľ aleboi finančník. A ona až teraz nabrala odvahu a ani nie tak kvôli sebe, ale kvôli potrebe ochrániť ďalšie a ďalšie zraniteľné obete pred jeho útokmi a pred útokmi jemu podobných.

 

Ale aby realita mohla vyzerať aj takto, sú nekonečné premlčacie lehoty potrebné.

 

Ad koalícia:

 

To sa nenašiel nik, kto by navrhol, že premlčacia lehota začne plynúť po dovŕšení 18 rokov veku obete??

 

A ďalší odstavec:

 

Ak k oznámeniu predmetného trestného činu dôjde do (napr.) 180 dní odo dňa keď sa skutok stal, alebo po dovŕšení určeného veku, nebude tento skutok nikdy premlčaný? Premlčacie lehoty sa naň vzťahovať nebudú.

 

To takúto jednoduchú úpravu nikomu nenapadlo navrhnúť??

 

Lebo po oznámení skutku, by ani prvá ani druhá poškodená už nemohli so zločincom tráviť dovolenky či dejchanky. Ani sa s ním predvádzať ako úspešná víťazka náročného castingu či výberového konania – konkurzu na náročnú prácu v danom odbore.

 

A o tom bolo celé toto divadelné predstavenie aj s následnými tlačovkami. Úbohé!

 

PS:

 

Pokiaľ by ktorákoľvek zo strán „sporu“ mala skutočný záujem obetiam týchto násilných činov pomôcť, vložili by do prerokovávaného zákona tresty, ktoré by usvedčených zločincov skutočne ťažko potrestali a znemožnili čosi podobné zopakovať. Ba v určitých prípadoch by násilníka fyzicky aj psychicky zlomili až zničili. Ale nič takého sa nestalo.

 

Zákon ostal v rovine skrátenia príležitostí na vydieranie a skutočným obetiam žiadnu pomoc neponúkol. Ani jedna zo strán „sporu“ sa týmto smerom nepobrala. Je mi to ľúto.

 

A kvôli lehotám na vydieranie,  toľko kriku. Teda povedané W. Shakespearom, fakt veľa kriku pre nič!

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 660150x
Priemerná čítanosť článkov: 2845x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy