Založ si blog

Neopíjajte sa rohlíkom

Reč je o Číne.

 

Európa, vďaka manažmentu Bruselskej EÚ, stráca konkurencieschopnosť, stráca Európanov, ktorých chce nahradiť imigrantami, stráca mocenské pozície a stráca autoritu, honor aj kredit. Stáva sa poskokom a vykonávateľom číchsi príkazov a tají čích.

 

Nakupuje nezmyselné počty vakcín neurčitých zdravotných/ochranných vlastností akoby chcela zaplatiť za úspešnú štátnu sabotáž na Nemecko – Ruskom plynovode a odmieta sprístupniť vyšetrovanie tohto terorizmu. Stala sa tak aj sponzorom a ochrancom svetového terorizmu. Dôsledky si môže každý domyslieť. A nechcem rozvíjať odpoveď na otázku, od kedy tak Bruselská EÚ činí!?

 

Bruselská odnož EÚ v podobe NATO, dohodne a podpíše Minsk dohodu, o ktorej po rokoch vyhlási, že bola iba na zabezpečenie lepšej prípravy na vojnu. Keď k tejto vojne dôjde, tak sa všemožne čuduje. A v zmysle potvrdení, že Minsk bol len na zabezpečenie prípravy na vojnu, pokračuje v tejto vojne dodávkami zbraní a tvrdí, že je to vojna EÚ, lebo v nej bojujú za EÚ.

 

Ale späť k Číne.

 

Takže všetky produkty, ktoré sa sem z Číny dostanú sú dotované, sú dumpingové preto sú lacnejšie ako produkty EÚ a EÚ s tým má vážny problém. V hre (a nielen v EÚ) sú clá a sankcie v podobe zákazu dovozov, nákupov. Je už pomaly úplne jedno či hovoríme o bravčovom alebo hydinovom mäse, či o handrách, o telefónoch či súčiastkach do najmodernejšej elektroniky, či hovoríme o oceli či o elektro autách, ktoré „tlačí na svet“ práve EÚ. Všetko je vraj v Číne dotované, ceny sú dumpingové, preto ten výsledok.

 

Ha ha ha. Neopíjajte sa rohlíkom.

 

Lebo to nie je opíjanie sa spokojnosťou, to je zakrývanie vlastnej neschopnosti. Nik nedokáže preukázať a nik nepreukázal, na čom tá Čína toľko zarába, čo čínske je také drahé, aby zo ziskov toho mohol byť všetok ten export dotovaný. Lebo všetko čo prichádza z Číny je lacnejšie. Opakovane som zachytil v tlači objednávku spoločnosti AIRBUS na výrobu lietadla v Číne. Takže aj kvalitu považujeme za výbornú. Môžeme teda pokojne tvrdiť že všetko z Číny je lacnejšie. A je kvalitné.

 

Každý si už snáď po dobu desiatich rokov mohol všimnúť na obaloch čínskych výrobkov veľkým písmom hlásané MADE IN CHINA. Už dávno tam nie je maličké ce, ktoré vraj malo znamenať Čína export a bolo Európou označované za zneužívanie európskej značky „kvalitatívneho štandardu“. Čína to dávno nepotrebuje.

 

A mohol by niekto podsúvať, že Čína si tlačou peňazí, deficitom na štátnom rozpočte dokáže zaobstarať dostatok financií na dotovanie toho všetkého. Ale to by mohol podsúvať len neekonóm, len laik. Lebo ekonómovia vedia, že takýto počin by sa šialene prejavil na poklese kurzu čínskeho juanu a na raste inflácie. Ale nič také sa nedeje.

 

Takže neopíjajte sa rohlíkom!! Žiadne dumpingové ceny, žiadne dotácie v prospech zahraničných spotrebiteľov! Ale vysoká produktivita práce! Nie ručnej!

 

Ale to sa spupnému Západu ťažko priznáva! Že Čína ho poráža technologicky! Výrobky, ktoré prichádzajú do EÚ častokrát „nevideli“ ľudskú ruku. Technologicky Čína v mnohých odvetviach ďaleko ušla spupnému Západu, ktorý sa chce živiť vykonávaním finančných operácií. Lebo nadobúdanie náročných vedomostí a kvalifikovaná náročná práca mu „nevonia“. Pritom túto poľutovaniahodnú politiku Západ praktizuje vo svojom vnútri. A to určite jeho pozíciu nezlepší.

 

Preto neopíjajte seba ani poslucháčov rohlíkom, majte otvorené oči, zachovajte si zdravý rozum a úctu k statočnej a užitočnej práci.

 

 

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 660075x
Priemerná čítanosť článkov: 2845x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy