Založ si blog

Ako s dvojitým štátnym občianstvom?

 

Slovenskí neschopáci a s nimi aj celé Slovensko rieši z času načas problém dvojitého či viac početného občianstva. Raz má navrch obava zo straty obyvateľov Slovenska inokedy obava zo strany iných krajín. V prípade Slovenska obava zo strany Maďarska.

 

Pre mňa sú tieto postoje úbohé a veľmi eurofóbne. Áno eurofóbne. Ako všetky fóbiou trpiace postoje voči ktorejkoľvek európskej krajine. Lebo pred nami vyvstáva príťažlivejšia vízia, vízia Európa. A nielen po Ural, ale vďaka spoločnosti za Uralom, aj po Vladivostok. A v tejto vízii nemôže mať miesto žiadna eurofóbia. Ani maďarofóbia.

 

Ako teda vyriešiť všetky problémy s dvojitým či viac početným občianstvom? Veľmi jednoducho.

 

Každý občan má právo získať občianstvo iného štátu. V takomto prípade je však povinný v dostupných lehotách informovať príslušný úrad Slovenska o svojom úmysle. V prípade úspešného zisku občianstva iného štátu, bude občan o tejto skutočnosti povinný informovať príslušný úrad už v skrátenej lehote, napríklad do 60 dní. V tomto prípade už budú stanovené aj vcelku likvidačné pokuty za nedodržanie tejto povinnosti.

 

Prečo? Lebo iný zákon bude stanovovať, že držiteľ iného štátneho občianstva, než slovenského, nebude môcť pracovať v štátnej správe. To znamená: v armáde, polícii, súdnictve, prokuratúre, v úradoch štátnej správy (ministerstvá, krajské či okresné úrady) ani v ostatných štátnych inštitúciách. V niektorých prípadoch by mohla existovať možnosť udelenia štátneho súhlasu na výkon funkcie takémuto občanovi, ak sa to ukáže ako opodstatnené.

 

Tým by boli vysporiadané všetky obavy fóbov aj legitímnych organizátorov a manažérov štátu z negatívnych či ohrozujúcich vplyvov. A v ostatných sférach života spoločnosti by to nemalo spôsobovať žiadny problém. Veď je to takto už dnes. Možno skôr prínos, pokiaľ by iné občianstvo bolo z ďalšieho európskeho štátu. A všetci občania Slovenska by si slovenské občianstvo zachovali.

 

Ale aby sa to podarilo, je potrebné sa pozerať na Európu z výšin lietajúcich vtákov, nie z pohľadu v prachu sediacich žiab.

 

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657485x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy