Založ si blog

Čaputová a Hitler?

 

 

Pani Čaputová vo svojom prejave pred poslancami Ukrajiny v Kyjeve uviedla: „Hitler pred začiatkom druhej svetovej vojny odkázal svetu, že slobodné a demokratické Československo nepatrí do jeho plánu novej Európy“. Neviem kedy, kde presne a komu to Hitler povedal, lebo zdroj pani Čaputová neuviedla, ale som zaskočený tým, že v tomto čase a v tejto situácii prišla na Ukrajinu s poukázaním na plán Hitlera. To pre úspech svojho prejavu potrebovala inšpiráciu priamo od Hitlera?

 

Ak už chcela Ukrajincom pripomenúť odkaz skutočného vojvodcu, mohla čerpať z postojov nášho prezidenta, armádneho generála Ludvika Svobodu, ktorý osobne prešiel bojmi druhej svetovej a osobne zažil bezmedzné zabíjanie nevinných. Prezidenta, ktorý pri obsadení CS zvolil rétoriku, ktorá zachovala mier. A dnes aj vďaka jeho postoju, keď vyzval ostatnú spoločnosť k pokoju a rozvahe a išiel osobne sám s najbližšími spolubojovníkmi dojednať pokoj zbraní, môžeme konštatovať, že všetci sme to prežili, všetci sme tu. Iba Varšavská zmluva, ktorej vojská nás obsadili, tu už nie je! Toto považujem za víťazstvo! Bez zbytočných strát na životoch nevinných občanov. Pritom nezabúdam, že aj u nás boli mŕtvi, ktorých mi je ľúto. Aký to rozdiel oproti vojnovým štváčom a dopadom ich rozhodnutí a ich angažovaných prejavov!!

 

Alebo by som chápal, keby pani Čaputová čerpala a šírila poučenie zo zdrojov Jána Pavla II, napr. z jeho Evanjelia života, ktoré prekypuje ľudskosťou, láskou a úctou k ľudskému životu a jeho ochrane. Prekypuje potrebou a chválou úcty ku všetkým ľudským právam a láskavými napomenutiami, ktoré nútia človeka čitateľa polepšiť sa a rešpektovať práva druhých. Myslím, že skôr takéto napomenutia by pomohli uchrániť ľudské životy v momentálnej situácii. A boli by počúvateľné všetkými poslucháčmi „dobrej vôle“, bez rozdielu na ktorej strane konfliktu sa nachádzajú. Ale asi pani Čaputovej a jej parťákom o ochranu ľudského života nejde ani v poslednom rade.

 

A jej tvrdeniu: „Slováci poznajú tento scenár veľmi dobre“, chýbalo vari už iba zvolanie, že aj jej politickí predchodcovia v slovenských úradoch, sa v ňou spomínaných časoch pridali na stranu Hitlera … Práve toho, z ktorého odkazu čerpala. Aké odporné a paradoxné!

 

A auditórium, ktoré sa jej predstavilo a predviedlo, bolo skôr súce na obecenstvo náhlej dedinskej stretávky. Aj preto dorazila sotva polovica pospolitosti. Som si istý, že keby vystúpila na „Miletičovej“, zažila by oveľa prezieravejšie a distingvovanejšie publikum. Ale vybrala si sama.

 

Zároveň nedokážem nespomenúť jej osobný prínos na súčasnom dianí, keď za predošlé roky, či už vo funkcii prezidentky či politickej aktivistky, som ani raz nezachytil z jej strany výzvu voči Ukrajine, aby sa táto pričinila o naplnenie Minských dohôd (z roku 2015). Dohôd, ktorých realizátorom mala byť Ukrajiny a záštitu nad procesom ponúkli a prevzali Rusko, Nemecko a Francúzsko, v koordinácii s OBSE. Dohôd, ktoré mali skončiť s nepokojmi na Ukrajine a zabrániť zhoršovaniu vzťahov. Vnútorných, aj s Ruskom.

 

Zato už jeden jediný (!) deň po spustení tohto konfliktu, 25.2.2022, priam víťazoslávne vyhlásila, že za tejto situácie Minské dohody nemôžu byť naplnené! Chýbalo len zvolanie trikrát hurá! Priam neuveriteľné! Neuveriteľné, koľko pokrytectva, až zákernosti a neúcty k ľudským právam, vrátane k právu na holý ľudský život, sa do jedného človeka zmestí.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659418x
Priemerná čítanosť článkov: 2842x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy