Založ si blog

Sme aj my účastníci vojny?

 

Lebo každá z bojujúcich strán si vytvára a šíri vlastnú propagandu. A my vieme, že sa nedá veriť ani jednej z nich. Že ju treba brať s veľkou rezervou a dôkladne preosievať.

 

Slovensko však a jeho spojenci si tiež vytvárajú a šíria vlastnú propagandu. A zamedzujú a chcú aj trestať, propagandu nepriateľskej strany. Znamená to, že aj my sme vo vojne? Aj my sme súčasťou bojujúcich strán? Lebo ak by nie, tak šírime a vyhodnocujeme informácie získané od všetkých bojujúcich strán a hľadáme medzi nimi pravdu. My ju však poznáme. A zdá sa, že hodne dávno. Ako je to možné?

 

Od prvej minúty vojny vieme, kto zabíja civilistov a kto sa iba bráni. Roky, mesiace a dni pred vojnou sme to nevedeli. Nepočuli sme o ničom takom. Odkiaľ zrazu tie vedomosti? Sme účastníkmi vojny?

 

Zakazujeme šírenie nepravdivých informácii a blokujeme ich šíriace zdroje. Od prvej chvíle vojny vieme kto klame a kto hovorí pravdu. Odkiaľ to vieme? Sme účastníkmi vojny? Je to naša vojna a preto vieme, kto hovorí pravdu?

 

Ak budú použité chemické zbrane, už vopred a dávno vieme kto ich použil. Odkiaľ máme také presné a objektívne informácie? Máme svoju účasť na bojiskách či v skladoch chemických zbraní?

 

A mnohé iné otázky mi blúdia hlavou. Som na rozpakoch a v pomykove. Akoby som strácal prehľad a aj akúkoľvek poslednú istotu.

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657418x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy