Založ si blog

Pomôžeme menej rozvinutým krajinám . . .

 

V týchto časoch plných veľmi nehumánnej aj tragickej migrácie, najčastejšie v dôsledku ozbrojených konfliktov, zaznie občas aj zvolanie o snahe pomôcť postihnutým krajinám priamo v nich. Aby sa predišlo práve tejto nechcenej migrácii. Zámer skutočne veľmi chvályhodný!

 

Naproti tomu neznie vôbec humánne výkrik ministra hospodárstva BRD Roberta Habecka, „Nemecko potrebuje väčšiu migráciu, aby sa vyhlo nedostatku pracovnej sily“. spravy.pravda.sk/  Ono to vyznieva nakoniec tak, že tie konflikty v menej rozvinutých krajinách nevznikajú len náhodne.

 

Aj u nás doma sledujeme určitú imigráciu a emigráciu. Odchádzajú nám už študenti študovať do zahraničia a mnohí z nich sa nevracajú. Odchádzajú nám aj už vyštudovaní odborníci. V tomto čase upozorňujú média najmä na odchod lekárov a ďalšieho zdravotníckeho personálu, či informatikov, ale aj robotníckych majstrov. Nazývame to únik mozgov, ktorý nám spôsobuje významné škody a komplikácie. Dokonca sa objavujú aj návrhy, ako zastabilizovať týchto ľudí, aby neodišli.

 

Nuž, ale vráťme sa domov a do ostatného vyspelého sveta. Ako naplniť zámer pomoci menej rozvinutým krajinám, ktorý tieto vyspelejšie štáty deklarujú?

 

Jedným z prvých návrhov a veľakrát aj posledným, ako pomôcť menej rozvinutým krajinám je, udeliť víza a pracovné povolenia ich vzdelaným odborníkom. A prijímať ďalších a ďalších odborníkov, ktorých si vychovali menej rozvinuté krajiny a na výchove ktorých vyspelé krajiny šetrili a šetria. A udeľovať im prisťahovalecké či pracovné povolenia. Využiť všetky dostupné príležitosti, ako ešte viac využiť pre seba potenciál slabších, ako ešte viac sťažiť a skomplikovať hospodársky rozvoj a napredovanie slabších!

 

No veľmi dojemné! Teda to, čo sa nám nepáči, čo nám spôsobuje škody, tak tým budeme pomáhať iným!? Veľkolepé! A veľkohubé! Tak vyzerá pomoc od „vyspelých“ krajín. Od vyspelých darvinovcov. Od vyspelých kultúr. Od kultúr, ktoré sa nehanbia poúčať iných. Poúčať o morálke, o pravde, o ľudských právach, o spoločenskom pokroku, o mieri … Už by sa mohli začať hanbiť. Ak oni nie, tak aspoň ich obdivovatelia a poskokovia!

Chce sa mi skríknuť: Hanba vám!

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659593x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy