Založ si blog

Pomôžeme menej rozvinutým krajinám . . .

 

V týchto časoch plných veľmi nehumánnej aj tragickej migrácie, najčastejšie v dôsledku ozbrojených konfliktov, zaznie občas aj zvolanie o snahe pomôcť postihnutým krajinám priamo v nich. Aby sa predišlo práve tejto nechcenej migrácii. Zámer skutočne veľmi chvályhodný!

 

Naproti tomu neznie vôbec humánne výkrik ministra hospodárstva BRD Roberta Habecka, „Nemecko potrebuje väčšiu migráciu, aby sa vyhlo nedostatku pracovnej sily“. spravy.pravda.sk/  Ono to vyznieva nakoniec tak, že tie konflikty v menej rozvinutých krajinách nevznikajú len náhodne.

 

Aj u nás doma sledujeme určitú imigráciu a emigráciu. Odchádzajú nám už študenti študovať do zahraničia a mnohí z nich sa nevracajú. Odchádzajú nám aj už vyštudovaní odborníci. V tomto čase upozorňujú média najmä na odchod lekárov a ďalšieho zdravotníckeho personálu, či informatikov, ale aj robotníckych majstrov. Nazývame to únik mozgov, ktorý nám spôsobuje významné škody a komplikácie. Dokonca sa objavujú aj návrhy, ako zastabilizovať týchto ľudí, aby neodišli.

 

Nuž, ale vráťme sa domov a do ostatného vyspelého sveta. Ako naplniť zámer pomoci menej rozvinutým krajinám, ktorý tieto vyspelejšie štáty deklarujú?

 

Jedným z prvých návrhov a veľakrát aj posledným, ako pomôcť menej rozvinutým krajinám je, udeliť víza a pracovné povolenia ich vzdelaným odborníkom. A prijímať ďalších a ďalších odborníkov, ktorých si vychovali menej rozvinuté krajiny a na výchove ktorých vyspelé krajiny šetrili a šetria. A udeľovať im prisťahovalecké či pracovné povolenia. Využiť všetky dostupné príležitosti, ako ešte viac využiť pre seba potenciál slabších, ako ešte viac sťažiť a skomplikovať hospodársky rozvoj a napredovanie slabších!

 

No veľmi dojemné! Teda to, čo sa nám nepáči, čo nám spôsobuje škody, tak tým budeme pomáhať iným!? Veľkolepé! A veľkohubé! Tak vyzerá pomoc od „vyspelých“ krajín. Od vyspelých darvinovcov. Od vyspelých kultúr. Od kultúr, ktoré sa nehanbia poúčať iných. Poúčať o morálke, o pravde, o ľudských právach, o spoločenskom pokroku, o mieri … Už by sa mohli začať hanbiť. Ak oni nie, tak aspoň ich obdivovatelia a poskokovia!

Chce sa mi skríknuť: Hanba vám!

Nevyprovokovaná vojna? Hanbím sa ja nechápavý!

24.07.2024

Áno, cítim sa byť zahanbený. Už 22. marca 2015 som uverejnil blog (link ďalej), v ktorom som vyzýval na korektnosť v správaní sa kolektívneho západu voči Rusku, lebo štuchanie do Ivana a Aľošu už raz dopadlo veľmi zle pre celú Európu. Pripomínal som, že ktorýsi tzv. „Európania“ sa nepoučili alebo zabudli na poučenie a svojím konaním opäť ženú [...]

Nie Slovenským záujmom!

12.07.2024

Prežívame čiastočne turbulentné obdobie, keď máme možnosť sledovať príživníkov rôznych politických smerov, rôznych politických, najmä osobných záujmov. Prežívame obdobie, o ktorom až nasledujúce generácie budú písať a uvažovať, čo všetko sme prehajdákali. Najväčšie huby či papule dnešných dní robia všetko preto, aby nepriateľstvo medzi [...]

Čas vodcov svorky

27.06.2024

V chotároch niekoľkých obcí v našom malom okrese sa zhromaždila neveľká svorka psov. Veľkých vlčiakov, miešancov, ale aj krpatých čivav. Svorku tvorili spočiatku najmohutnejšie psy. Všetci jedinci voči nej prechovávali radšej rešpekt. Prevažne nechcený, ale čo v takej situácii? Tri či štyri čivavy sa ku svorke pridali neskôr. Prišli o svojho pána [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 248
Celková čítanosť: 701268x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy