Založ si blog

Žiadna vás neprekoná. Dožičte mu však rodinu

 

Máte muža? Či len obkendoša, ktorému vystačí spoločná strava a bývanie? Prípadne pranie? V tom prípade neopierajte sa oň, nespoliehajte sa naň! Ten muž je užitočnejší.

 

Lebo mužovi, manželovi či priateľovi, najlepšie jedno aj druhé v jednom, nechýba ani tak pranie ani varenie, ako obyčajná prirodzenosť. Prirodzenosť spočívajúca v prirodzenom vzťahu medzi mužom a ženou, medzi ním a vami.

 

Ktorá je krajšia či lepšia? Ktorá  má väčšie tie či oné prednosti? Tá či tá? Nuž žiadna. Neobávajte sa slečny, pani! Naozaj žiadna vás neprekoná, neprevýši! Avšak nesmiete svoje prednosti umlčovať, ubíjať či zahadzovať. Lebo sú neprekonateľné a vy s nimi.

 

Vašou neprekonateľnou prednosťou je dožičiť mužovi rodinu. Jeho aj vaše vlastné deti. A dožičte mu ich aspoň štyri či aspoň tri. Lebo pri takom počte si muž nebude myslieť, že nenapreduje, že stojí na mieste a jeho život spočíva iba v občasných telesných radovánkach,  ktoré zakrátko vyprchajú. A sú rovnaké ako by boli s hociktorou inou.

 

Pri takomto počte vlastných detí muž prestane stíhať čo všetko robia, kto má čo v rozvrhu, kto kedy do hudobnej či na angličtinu. Bude síce zaneprázdnený, ale bude evidovať, že napreduje tak rýchlo, že priam nevládze. Ale bude sa pritom neustále tešiť. Bude sa tešiť, že sa má o koho starať. Že sú tu ľudia, ktorí ho potrebujú a majú ho radi. Pre takých sa chce mužovi pracovať, žiť, obetovať. A pracovať usilovnejšie ako „iba pre seba“ a preto možno aj úspešnejšie v kariére, akoby to bolo, keby pracoval iba pre seba.

 

A žiadna iná mu už neukáže, aké je to stať sa otcom, prvýkrát a potom ešte niekoľkokrát.  Už to bude vedieť od vás. Žiadna iná mu neukáže, aké to je viesť syna, dcérku prvýkrát do školy lebo aj to sa dozvie od vás.

 

Ani sa nenazdá a bude hľadať spolu s deťmi, aká stredná škola by bola vhodná. Opäť si uvedomí ako vďaka vám napreduje.  Zrazu ho dcérka vyzve do tanca, či syn donesie perníček s nápisom ocko ďakujem a on zistí, že práve beží maturitný večierok. Už žiadna iná vás neprekoná, neukáže mu ako vyzerá prvý maturitný večierok. A po ňom druhý, tretí …

 

A možno nedokončíte ešte ani všetky maturitné večierky a on sa bude chystať na promóciu po vysokej. Opäť vás už žiadna iná neprekoná. Žiadna mu neukáže, ako vyzerá prvá či aj ďalšia promócia jeho detí. Dozvie sa to vďaka vám.

 

A možno pribudnú ďalšie starosti, už veľké, ako hovorila babka. Malé deti malá starosť, veľké deti veľká starosť. A on sa bude vytešovať, že môže poradiť, pomôcť, podporiť tých, ktorí mu hovoria ocko a jeho životnej družke a priateľke – mamka.

 

Takýto muž bude možno ustarostený, možno občas uťahaný, ale vždy bude spokojný a rád, že jeho čas takto nádherne napreduje a postupuje. Sám od seba bude považovať svoj život za naplnený, za krásny. A vás, pani, za najmilšiu bytosť vo svojom živote. Bude vás mať za ženu, ktorá mu dožičila všetko po čom mohol ako muž túžiť, za ženu, ktorá jeho život urobila zmysluplným, ženu, ktorú miluje a bude milovať.

 

A súci muž nikdy nezabudne ani to, že ste s ním minuli svoju mladosť, že ste možno viac ako on pracovali pre rodinu. Tú rodinu, vďaka ktorej je on šťastný a spokojný. Vďaka ktorej vždy keď si spomenie, má kam a za kým ísť. A kým bude žiť, bude mať pre koho. A žiadna vás neprekoná.

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659572x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy