Založ si blog

Frau Ursula, takže 160 miliónov € denne? A horšie ešte len príde?

 

Posledné asi dva dni sa na nás rinie správa, že Rusko stráca vďaka sankciám EÚ 160 mil. € denne. Je to náš „úspech“ a horšie ešte len príde. Teda ešte horšie pre Rusko. Rada to opakuje aj Ursula von der Leyen, predsedníčka vlády našej Únie. Ekonomickej Únie.

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/653420-zapadne-sankcie-funguju-cenove-stropy-kremel-pripravuju-o-160-milionov-eur-za-den-este-vacsia-rana-pride-o-par-tyzdnov/

 

A to je akože úspech?

 

Ak si to rozmeníme na drobné, tak pri dennej mzde, nech 100 €, to znamená, že 200 tisíc pracovníkov prišlo o prácu. To dá 20 mil. € denne. Ostatných 140 mil. € denne nech sú ostatné, energetické a hmotné náklady.

 

Takže krajina, ktorá zrazu nemá prácu pre 200 tis. ľudí, ich môže presunúť napríklad do zbrojného priemyslu. Tam môžu vykonávať práce potrebné pre produkciu granátov, bômb, kanónov, tankov, dronov, rakiet, výbušnín, streliva, súčiastok atd. atd. Zbrojný priemysel môže fakčiť na štyri zmeny bez prestávky, bez dovolenky. Alebo ich môže naagitovať aj všetkých rovno na vstup do armády. Ktorej príslušníci aj ich rodiny sú veľmi slušne zabezpečení.

 

To akože bude lepšie?

 

Na druhej strane to znamená, že EÚ nemá a ani nepotrebuje ekonómov národohospodárov, ktorí vidia súvislosti hospodárskej či ekonomickej reprodukcie? Ktorí ukážu „laikom“ aj „slepcom“ EÚ aj takéto súvislosti?

 

Pani Ursula, ako Nemka, nevie, že to bola katastrofálna hospodárska situácia Nemecka v období medzi vojnami, spôsobená aj drastickými reparáciami po I. svetovej, ktorá viedla k rozpútaniu vojny II. svetovej? Že Nemecko nenašlo v tom čase žiadne lepšie východisko zo svojej hospodárskej situácie?

 

A načo sú tam tí ostatní pochlebovači? Nato, aby boli jednotní? Oni to tiež nevedia? My to máme dávno za sebou. A vieme, že to nebolo dobré. Tá jednota. Takže sa potrebujú aj oni poučiť na vlastných chybách? A „východnejší“ od Nemecka si ich potrebujú zopakovať?

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

SR Bratislava EÚ referendum Dzurinda oslavy

20 rokov v Európskej únii. Brusel nám pozerá na prsty, ale to je dobre

01.05.2024 09:00

Malý štát v srdci Európy začal pred dvadsiatimi rokmi nielen cestu za svojou prvou Superstar, ale vykročil aj za svojou európskou identitou.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 660882x
Priemerná čítanosť článkov: 2849x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy