Založ si blog

Plyn za ruble? Bez poníženia to možno nebude schodné.

 

Prečo? Lebo ruble nemáme. A kúpiť ich môže byť nereálne, lebo nemáme za čo. Totiž predajca plynu nechce ani eura ani doláre. Nechce ich, lebo ich má dostatok a západná genialita rozhodla, že za tie eura a doláre Rusku nič nepredá. A potvrdila, že zmrazila pred použitím tieto ruské aktíva uložené v západných bankových domoch, čím dokázala, že eura a doláre sú nesúcou menou. Čím teda zaplatíme za nákup rubľov?

 

Schodná cesta existuje. Tá však znamená poníženie. Bude nutné zrušiť sankcie, zrušiť aspoň niektoré embarga na obchod s Ruskom a získať ruble za Rusku predávaný tovar alebo za predaj tovaru komukoľvek inému, ale za ruble. A toto po urážlivých vyhláseniach západných politikov, po osobných urážkach, môže byť veľký problém. V ich dôsledku to môže viesť skutočne k zastaveniu nákupu a predaja plynu medzi EÚ a Ruskom. Nuž vyčkajme.

 

Osobne sa dávno čudujem každej krajine, ktorá sa nesnaží podporiť predaj svojich produktov aj za vlastnú menu. Takýto krok vždy prispeje k upevneniu postavenia vlastnej meny v sústave manévrov finančného sveta. Takýto krok som očakával aj od Ruska. Pochopiteľne, že v iných časoch by vôbec nebol predmetom dnešných špekulácií.

 

Na reakciu ministra Sulíka na tlačovke v tom zmysle, že Rusko si v tomto prípade môže samo určovať kurz rubľa, keďže je to jeho mena, čo EU nebude môcť akceptovať, sa čudujem, že sa nenašiel jediný z prítomných novinárov, ktorý by sa pána Sulíka opýtal, či to takto, že sami určujú kurz, robia aj USA s dolárom či EU s eurom.

 

 

 

Víťazný Západ úspešne dohnal Rusko do úzkych. Už mu ostáva jediné.

07.05.2024

„Vyspelý Západ“, presnejšie jeho „naj“ politici, sa spojil a denne dokazuje svojim voličom, že jedine „ON“ má pravdu a že jedine „Jeho“ postoje, názory a postupy sú správne. No a tento „veleúspešný“ postup dohnal Rusko do situácie, že mu skutočne neostáva na výber. Vo všetkom má pravdu iba „vyspelý Západ“. Rusku v týchto mantineloch [...]

Sudcovia podľa politickej spriaznenosti? Pani Kolíková a spol. ?

06.05.2024

Vystupujú z rádia i TV na mňa čudné postoje voči voľbe kandidátov na Ústavných sudcov i voči ich menovaniu. Som prekvapený čo všetko tieto názory a postoje prezrádzajú o našom sudcovskom prostredí a aj systéme. Nemilo prekvapený! Teda koalícia čaká, aby zvoleného kandidáta menoval prezident Pellegrini. A opozícia to vníma ako záludné a [...]

Paul Roberts  „Zabi svojich vlastných! “

05.05.2024

Stávka na migrantov bude smrťou Írska a írskeho ľudu. Genocída je teraz bežnou praxou Európskej únie. Gaza nie je jediným prípadom genocídy. Genocída sa teraz pácha v celých Spojených štátoch a Európe. Pozri článok Marka Keenana „Vlády v Európe a Amerike uprednostňujú migračných okupantov pred svojimi vlastnými obyvateľmi“. Ako píše Mark [...]

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Europoslankyňa skritizovala návštevu Fica v Azerbajdžane: Hľadá dohody s diktatúrami

07.05.2024 14:00

Lexmann tvrdí, že Fico na jednej strane hovorí o mieri a na strane druhej predáva zbrane, ktoré vyháňajú arménskych kresťanov zo svojej vlasti.

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 235
Celková čítanosť: 666173x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy