Založ si blog

Ukrajina, Ukrajina

 

Takže už máme čo sme chceli? Len to nevyzerá tak, ako sme chceli? Áno, fašisti chceli. Chceli, aby vypukla vojna medzi spriatelenými národmi a aby došlo k obrovskému zabíjaniu a vraždeniu. Dodávané zbrane a strelivo a prítomnosť inštruktorov to jednoznačne potvrdzujú. Aby vznikli nedozerné škody a už nikdy pominuvšie nepriateľstvo medzi Ruskom a Ukrajinou. A nielen Ukrajinou. Všetci vidíme desaťročie útokov na Bielorusko. Vidíme „právo“ nášho západu rozhodovať o tom, či voľby sú alebo nie sú demokratické a platné.

 

Lenže!

 

Ani Ukrajinci ani Rusi nechcú zabíjanie a vraždenie. Ani zabíjanie obyvateľov Doneckej či Luhárskej oblasti. Už osem rokov a 15 tisíc ľudí. Nechcú ani chránenie vrahov z Odesy, ktorí upálili zaživa 48 ľudí v budove mestského úradu. Nechcú ani tolerovať vrahov zo súkromných armád kyjevských zradcov Ukrajiny. Nechcú diktatúru, ktorá dovolí hlásať a podporovať iba nacistické a fašizoidné názory. Nechcú a čakajú a dúfajú v návrat pravdy a spravodlivosti a v potrestanie vrahov a zradcov.

 

Akcia Ruska momentálne postavila všetkých „demokratických“ pajácov a luhárov do roly českej opernej postavy, do roly Kecala. Všetci Kecali budú pevne stáť za Ukrajinou, prstom nepohnú, rovnako ako ich tútori. Tútori, ktorých predkovia rovnako stáli za Československom.

 

A čo tak si spomenúť a porovnať demokratické podpory Afganistanu a Iraku počas posledných dvadsiatich rokov? Čo tak sa pozrieť na demokratické počiny demokratov v Sýrii?

 

A čo bude najväčším prekvapením a nehoráznosťou zo strany Ruska pre našich Kecalov, je stav, keď Rusko bude pomáhať Ukrajincom opäť ovládnuť Ukrajinu. Proti všetkých cudzím záujmom. A keď samotní Ukrajinci sa budú chcieť vysporiadať s počinmi cudzích koruptérov a tzv. inštruktorov, ktorých na Ukrajine malo byť podľa niektorých správ vyše 30 tisíc ešte pred dvoma týždňami. A pre ktorých je možno potrebné urýchlene vytvoriť koridor pre útek.

 

Nastal čas, keď všetci Kecali si uvedomia, že neporazia pravdu pomocou klamstiev na Facebooku a Twitteri. A už vôbec nie Rusko.

 

Ale som milo prekvapený, presnejšie šokovaný tým, koľko a akých veriacich politikov máme na „našom“ Západe. Dokonca vyzývajú aj poslucháčov, aby sa modlili za Ukrajinu. Oni sa určite modlia aspoň päťkrát denne pri súkromných oltárikoch. A už sa teším na živé vysielanie zo zasadania vlády, z nášho aj EU parlamentu, z práve prebiehajúcich modlitieb. Ak neklamú aj teraz.

 

 

Sudcovia podľa politickej spriaznenosti? Pani Kolíková a spol. ?

06.05.2024

Vystupujú z rádia i TV na mňa čudné postoje voči voľbe kandidátov na Ústavných sudcov i voči ich menovaniu. Som prekvapený čo všetko tieto názory a postoje prezrádzajú o našom sudcovskom prostredí a aj systéme. Nemilo prekvapený! Teda koalícia čaká, aby zvoleného kandidáta menoval prezident Pellegrini. A opozícia to vníma ako záludné a [...]

Paul Roberts  „Zabi svojich vlastných! “

05.05.2024

Stávka na migrantov bude smrťou Írska a írskeho ľudu. Genocída je teraz bežnou praxou Európskej únie. Gaza nie je jediným prípadom genocídy. Genocída sa teraz pácha v celých Spojených štátoch a Európe. Pozri článok Marka Keenana „Vlády v Európe a Amerike uprednostňujú migračných okupantov pred svojimi vlastnými obyvateľmi“. Ako píše Mark [...]

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

fico, kaliňák

Fico a Kaliňák na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavujú alternatívu ruského plynu, aj biznis so zbraňami

07.05.2024 10:25

Aktualizujeme Hlavným dôvodom premiérovej prvej zahraničnej návštevy mimo Európy má byť plyn. Druhým obchodné príležitosti, ktoré autokratický režim prináša.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

Si Ťin-pching: Neočierňujte Čínu v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Rusku zbrane nedodáme

07.05.2024 10:20

Čína aj Francúzsko vyzvali na prímerie počas letných olympijských hier.

Pulitzer, Jevgenija Kara-Murza

Vyhlásili laureátov Pulitzerových cien. Jednu z nich získal aj väznený ruský opozičný politik

07.05.2024 10:18

Hlavnú Pulitzerovu cenu za novinársku prácu získali reportéri za odhalenie aféry na najvyššom súde USA.

nôž, krv, zranenie

Útočník v nemocnici v Číne zabil alebo zranil najmenej desať ľudí

07.05.2024 10:00

Útočníka, ktorý bol ozbrojený nožom, podľa týchto správ zadržali.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 234
Celková čítanosť: 664946x
Priemerná čítanosť článkov: 2842x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy