Založ si blog

List Ježiškovi. A všetkým kresťanom.

 

 

V tomto vianočnom čase sa už každoročne stretávame s možnosťou (od Slovenskej pošty) napísať list Ježiškovi. „A nezabudnite pripísať spiatočnú adresu, aby vám Ježiško mohol odpovedať“. Nuž čo si myslí Slovenská pošta je jedná vec, ale čo hovorí ľuďom týmto sloganom je vec druhá.

 

Slovenská pošta hovorí ľuďom, že v tomto čase pán Boh, lebo Pán Ježiš je súčasťou Jeho osoby, má úradovňu na Slovenskej pošte a tam úraduje. A odpovedá a radí ľuďom, v tom, čo je pre nich najdôležitejšie. Z reklamného sloganu to je zrozumiteľné.

 

Z ostatného sveta som nezaznamenal zatiaľ žiadne odmietavé stanoviská. Takže, asi to tak je. Pán Boh v tomto čase sedí a úraduje na Slovenskej pošte. A ľudia sa s ním môžu (písomne) rozprávať, radiť. Možno sa dožijú niektorí aj príležitosti osobne navštíviť Boha (na Slovenskej pošte) a osobne si s Ním vydiskutovať Jeho konanie a správnosť Jeho počínania. Veď aj v umeleckej tvorbe sa stretávame s výhradami, ako mohol Boh dopustiť to či ono. Takže ten čas a tá príležitosť si to s Ním riadne vydiskutovať je naozaj nástojčivá.

 

V tomto smere ma interesuje postoj kresťanov a kresťanských kňazov. A nielen kňazov, ale tiež biskupov, arcibiskupov, pápeža i jeho kardinálov. Lebo oni sa pasujú do roly Jeho učeníkov a šíriteľov a učiteľov Jeho náuky. Zaujíma ma, či aj oni všetci už napísali list Ježiškovi, aby sa dozvedeli čo majú robiť a ako to majú robiť. Aby správne a čo najlepšie a najzodpovednejšie niesli Jeho odkaz a plnili Jeho vôľu. Lebo na tom im predsa najviac záleží. Vari neprepasú možnosť opýtať sa priamo Pána Ježiša! Ale zatiaľ som nezachytil ich korporátne oznámenie, či osobnú pochvalu, že Mu všetci už napísali a už iba čakajú na Jeho odpoveď. Pošte by to určite prispelo k ekonomickému napredovaniu.

 

Ja chápem, že Pán Ježiš (podľa Slovenskej pošty) si nemôže pamätať všetky adresy, lebo ľudia sa aj sťahujú a menia priezviska, ale aj tak sa mi to zdá byť čudné. Čudné to ale nie je kresťanským hodnostárom ani laikom, lebo inak by protestovali. Takže ostávam s mojimi predstavami dosť osamotený a zrejme sa opäť mýlim.

 

Ale aj keď sa mýlim a cítim sa byť trochu osamotený, ostanem pri presvedčení, že Pán vie ako sa mi prihovoriť, aj keď pošta bude mať zatvorené, a že pozná a pamätá si moju adresu. A odo mňa očakáva len to málo, čo som schopný dodržať a splniť, aby som porozumel tomu čo mi už dal poznať a aby som kráčal cestou, ktorú mi ukázal a ukazuje. Ako nám ju zjavil syn človeka, práve ten Pán Ježiš Kristus, keď povedal: „ja som cesta, pravda a život“.

 

Prajem všetkým čitateľom požehnané Vianoce a veľa darov od Stvoriteľa.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 660248x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy