Založ si blog

Vtáčia chrípka. A prečo?

 

Už viackrát sa to opakovalo a je to aktuálne aj dnes, že bola zistená vtáčia chrípka v konkrétnom chove a tento bude zlikvidovaný. Zakaždým ide o desaťtisícové počty kusov hydiny.

 

V tejto súvislosti ma zamestnáva otázka: Čo s voľne žijúcimi infikovanými poľovnými vtákmi? Kto ich a ako lieči? Alebo to nie je nutné?

 

Veď medzi voľne žijúce aj chované poľovné vtáky patria aj kačica divá, bažant poľovný, holub hrivnák, jarabica poľná, kuropta horská, morka divá, jariabok hôrny, hrdlička záhradná, hus divá, sluka lesná a viaceré ďalšie (viac pod linkom pernatá zver). Táto pernatá zver požíva obdobia ochrany, keď ich lov nie je možný, ale aj lovné termíny, keď lov možný je.

 

To znamená, že tieto voľne žijúce vtáky sa môžu dostať do jedálnička ľudí. Ako sú tieto vtáky „riešené“? Ako sa oni liečia? Prečo v hospodársky významných chovoch je nutná totálna likvidácia a vo voľnej prírode žiadna? Vo voľnej prírode to funguje ináč?

 

Prečo je nutné chrániť hydinu pred kontaktom s voľne žijúcimi vtákmi? Lebo predstavujú hrozbu? Ako sú teda liečené tieto vtáky? Prezradí odborník či znalec problematiky? Prečo musia hynúť tisíce kusov hospodársky užitočnej hydiny? Ako sme chránení pred chorou pernatou poľovnou zverou?

 

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

Tu ide o predčasné voľby, nie o predsedu NR

29.08.2024

Už od marca je naša spoločnosť otravovaná politickým vydieračom, ktorého prínos pre stabilitu koalície je nulový. Najprv vyhlasoval že Pellegrini už raz zradil a urobí to znovu, vstúpil do prezidentskej kampane, aby predviedol svoju váhu, čo sa mu aj „podarilo“, a potom bez hanby vyzýval všetkých svojich dvoch voličov, aby volili Harabina. Nestačilo. Po [...]

To ONI (! ) chcú vymeniť obyvateľstvo Slovenska

21.08.2024

Tvrdia a aj priamo navádzajú vládu našej krajiny, že je potrebné až nutné, vytvoriť priestor pre zamestnávanie cudzincov. Cudzincov, lebo 150 tisíc pracovných miest, predpokladajme korektných pracovných miest, je neobsadených a ONI (!), ich nedokážu obsadiť domácimi uchádzačmi o prácu. Pritom máme stále okolo 160 tisíc nezamestnaných. Nehanbíme sa [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 253
Celková čítanosť: 718472x
Priemerná čítanosť článkov: 2840x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy