Založ si blog

Hrozí zblíženie Ukrajina – Rusko? Póóóplááách!

 

Miliardy pre Ukrajinu!

Všetky zbrane pre Ukrajinu! Rýchlo! Rýchlo!

 

Lebo Rusko nesmie vyhrať!

Lebo Ukrajina nesmie prehrať!

Lebo si to odskáče nielen Maďarsko! Nielen Slovensko!

Lebo, lebo ….

 

Prečo?

No lebo Ukrajinci už dva roky premýšľajú, či tá povinná rusofóbia stála za to. Rusofóbia, ktorá formálne aj oficiálne začala velebením banderizmu v 1995 – 1996. A v 2014 sa stala povinnou štátnou doktrínou. Kto nesúhlasil, či mal aspoň pochybnosti, bol určený na elimináciu. Aj celé regióny a oblasti.

 

Dnes však všetko vyzerá a je ináč! Žiadne pečené holuby neprilietavajú, podvodníci a korupčníci sú stále najúspešnejší, na zahraničných plážach sa vyhrievajú, na zahraničných školách študujú, majetky hromadia len politicky správni, nemajetní si môžu vyberať z ponuky frontových bojísk …

 

Dnes už väčšine Ukrajincov je jasné, čo znamená Ústavná orientácia na Západ. Dnes už väčšina Ukrajincov chápe a kolosálne sa čuduje, prečo bez Majdanu nebolo možné Ukrajine poskytnúť hospodársku, sociálno-ekonomickú či legislatívnu pomoc bez členstva v EÚ a v NATO. Lebo zrazu to ide!! Bez akéhokoľvek členstva …!! A to dokonca aj pomoc vojenskú!! Nevídanú vojenskú pomoc!! Zrazu je možné BEZ ĆLENSTVA poskytnúť peniaze, najmodernejšie útočné zbrane, podporu špionážnych tajných služieb, logistickú podporu vojenským operáciám, inštruktorov, žoldnierov a …

 

Mnohým Ukrajincom už došla na myseľ otázka: Prečo to bez Majdanu nebolo možné?? Prečo bol nutný Majdán?? Táto otázka došla na myseľ aj rozumným ľuďom na Západe. Prečo??

 

A dodnes, dva roky konfliktu, Rusko sa drží v hraniciach Donbasu, v hraniciach republík, ktoré oficiálne požiadali Rusko o ochranu pred Kyjevskou chuntou, pred zabíjaním ľudí tých republík, pred likvidáciou občianskeho a hospodárskeho života. Rusko neprekračuje (zatiaľ) hranice republík, ktoré o pomoc požiadali. Ani ich celé územia zatiaľ neoslobodili spod agresie oficiálneho Kyjeva. Na oslobodzovaní sa výrazne podieľajú samotné republiky Donbasu, bývalej to Ukrajiny.

 

Dnes je už obyčajným Ukrajincom jasné, že Rusko neútočí na nich. Že Rusko nepotrebuje ich životy, ich územie. Má dosť svojho. A preto ešte nástojčivejšie si kladú otázku: Čo je to tá Západná orientácia?? Načo je dobrá?? Čo to je, kto to je ten „Západ“??

 

Kladú si aj otázku, prečo Západ, v týchto aj pre Rusko ťažkých časoch vykrikuje, že Rusko napadne ďalšiu krajinu?! Prečo sa treba pripraviť na ďalšiu vojnu?!

 

Nuž mnohým dochádza aj odpoveď. No preto, aby sa Ukrajinci nespamätali v prúde samých šokujúcich informácii, pri „kope“ US dolárov a „kope“ EUR,  aby nezorganizovali Ukrajinský Majdan. Nie cudzí! A aby v priamosti pohľadu na geopolitickú situáciu, na trvalé a večné susedstvo a susedstva Ukrajiny nevyhlásili mier!

 

Lebo mier a zblíženie medzi Ruskom a Ukrajinou bude tá najhoršia a nepredstaviteľná porážka Západu, a nepredstaviteľná pohroma pre Západ. Teda nie pre Západ ako taký, ale pre politikov – vojnových štváčov Západu. Porážka ich prisluhovačov, ktorí si zarábať užitočnou prácou na živobytie odmietajú. Zdrvujúca porážka pre „jediné správne pravidlá svetového poriadku“, určované ad hoc Západom. Preto dlhodobo a aj dnes kričia a naďalej budú kričať:

 

Miliardy pre Ukrajinu!

Všetky zbrane a všetko potrebné pre Ukrajinu!

Všetky prostriedky na obranu! Na obranu demokracie, slobody a ľudských práv!

Všetky prostriedky na ďalšiu vojnu!

Lebo Rusko …

Lebo Ukrajina ….

Lebo, lebo ….

 

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:00

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Ukrajina už má od spojencov zbrane bez zákazu útočiť na Rusko. Lotyšsko: Nie všetko sa hovorí nahlas

02.05.2024 06:10, aktualizované: 08:09

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 661036x
Priemerná čítanosť článkov: 2849x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy