Založ si blog

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

 

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného!

 

Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov či veľkokapitálu, ktorých títo oligarchovia dosadia na rozhodujúce posty správy spoločnosti a štátu. Na posty zákonodarne aj výkonné.

 

Ale dovtedy najprv obsadia silové zložky štátu a mediálnu sféru. Aby existovalo iba jediné správne vysvetlenie behu udalostí a vládnych či súdnych rozhodnutí. Zdá sa, že Covid 19 bol iba cvičnou prípravkou.

 

Už dnes môžeme jasne vidieť, že voľby sú touto klikou odmietané bez váhania a bez hanby. Nielen v Bielorusku či Rusku. Ale aj v Poľsku sa voliči dozvedali, že takto sa voliť nemá, lebo bu bu bu! Ale aj maďarskí voliči opakovane počúvajú pokriky „vyspelých to“ demokratov, že takto to teda nie! Lebo budú finančne zruinovaní!. Ale nie je tomu tak dávno, keď aj rakúsky politik, ak ma pamäť neklame pán Strache, musel opustiť spolkovú vládu Rakúska, aj keď bol predsedom vo voľbách úspešnej strany, ktorá bola členom koaličnej vlády.

 

Teda žiadna úcta k voľbám, ktoré sú najvyšším prejavom demokracie, v dnešnej, podľa hovoriacich hláv jedinej demokratickej spoločnosti. Veru že žiadna úcta! Dokonca voľby a niektoré ich výsledky spôsobujú nevoľnosť majiteľom rozumu a pravdy! Vidíme to aj doma. A to teda nie! Toto sa tu predsa tolerovať nemôže! Zrejme už nie je ďaleko od vykonania „potrebných“ zmien.

 

Je to príprava na voľby podľa vzoru socializmu, keď môžete voliť iba tých, ktorí boli uznaní „kýmsi“ za hodných kandidovať. A ten „ktosi“ nebude žiadny volič majúci hlboko do vrecka. Budú to tí, ktorí doprajú svoju svetovládnu priazeň „komusi“ a prispejú na jeho kampaň.

 

A nielen to. Aj po voľbách ho budú „opatrovať“ svojími lobistami, aby dotyčný „vedel“ ako má hlasovať, ako má rozhodovať. Pre doplnenie, v našej demokratickej spoločnosti je lobista živnostník, ktorý má oprávnenie vstupovať do parlamentu a rokovať s poslancami o dosahu, vplyve a efektívnosti pripravovaných zákonov, ako oficiálny zástupca priemyselných či obchodných komôr alebo podnikateľských subjektov. A nik nie je povinný zverejniť záznamy o čom a ako rokovali. Možno by bol presnejší a korektnejší jeho názov: finančný opatrovník.

 

Osobne som presvedčený, že tieto plány neprejdú, že sa opäť čosi „nepodarí“. Ono aj majitelia rozumu a pravdy za socializmu boli presvedčení, že tak to bude navždy. Ale nebolo! A nielen preto.

 

V jednom z vystúpení prezident Ruska, V. V. Putin, povedal: „zažili sme socializmus, skúsili sme kapitalizmus, stačilo“!

 

Očakávam preto aj protichodné procesy v pohyboch globálneho sveta než predvádza naša najvyspelejšia demokracia na svete. Lebo už v ére socializmu sme vedeli, že aj v našej, najlepšej demokracii na svete, všetko neustále speje k lepšiemu.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659870x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy