Založ si blog

Premlčacie lehoty a treťotriedna herečka. Veľa kriku pre nič?

 

 

No to bola dráma. Vo štvrtok večer 8. februára. Dve hodiny. No hrôza.

Ja som to však videl a vidím ináč.

 

Ad opozícia:

 

Načo sú komusi nekonečné premlčacie lehoty, keď skutok nechce oznámiť?? A o tomto celom bolo toto divadelné predstavenie aj s treťotriednou herečkou Holečkovou. Lebo desať rokov je aj jej málo.

 

Pýtam sa však celkom vážne. Nejde opozičníkom a najmä opozičníčkam, pasujúcim sa do roly „poškodených“ o niečo iné? Napríklad o možnosť vydierať?? Áno vydierať!

 

Lebo po oznámení skutku, možnosť roky niekoho vydierať zaniká!

 

A doba nás znovu a znovu „poúča“, že mnoho skutkov sa „stalo“ pred tridsiatimi či ešte viac rokmi, ale poškodená nemala odvahu! Bála sa o svoju povesť, bála sa zločinca. Iba pod nátlakom otázok a okolností prizná, že pred „znásilnením“ bola bez angažmá a neúspešne sa uchádzala o postavu v umeleckom kuse, v ktorom bol ten zločinec režisér či producent. Či v inom prípade, že potrebovala zlepšiť svoj žalostný kariérny a finančný status a zrovna ten zločinec bol jedným z jej predstavených či akcionárov, ktorý jej v tom mohol pomôcť. A tak podobne.

 

A oznámila to až teraz, keď je opäť bez angažmá, opäť bez kariérnej príležitosti. A ten zločinec je stále úspešný režisér, producent či vplyvný podnikateľ aleboi finančník. A ona až teraz nabrala odvahu a ani nie tak kvôli sebe, ale kvôli potrebe ochrániť ďalšie a ďalšie zraniteľné obete pred jeho útokmi a pred útokmi jemu podobných.

 

Ale aby realita mohla vyzerať aj takto, sú nekonečné premlčacie lehoty potrebné.

 

Ad koalícia:

 

To sa nenašiel nik, kto by navrhol, že premlčacia lehota začne plynúť po dovŕšení 18 rokov veku obete??

 

A ďalší odstavec:

 

Ak k oznámeniu predmetného trestného činu dôjde do (napr.) 180 dní odo dňa keď sa skutok stal, alebo po dovŕšení určeného veku, nebude tento skutok nikdy premlčaný? Premlčacie lehoty sa naň vzťahovať nebudú.

 

To takúto jednoduchú úpravu nikomu nenapadlo navrhnúť??

 

Lebo po oznámení skutku, by ani prvá ani druhá poškodená už nemohli so zločincom tráviť dovolenky či dejchanky. Ani sa s ním predvádzať ako úspešná víťazka náročného castingu či výberového konania – konkurzu na náročnú prácu v danom odbore.

 

A o tom bolo celé toto divadelné predstavenie aj s následnými tlačovkami. Úbohé!

 

PS:

 

Pokiaľ by ktorákoľvek zo strán „sporu“ mala skutočný záujem obetiam týchto násilných činov pomôcť, vložili by do prerokovávaného zákona tresty, ktoré by usvedčených zločincov skutočne ťažko potrestali a znemožnili čosi podobné zopakovať. Ba v určitých prípadoch by násilníka fyzicky aj psychicky zlomili až zničili. Ale nič takého sa nestalo.

 

Zákon ostal v rovine skrátenia príležitostí na vydieranie a skutočným obetiam žiadnu pomoc neponúkol. Ani jedna zo strán „sporu“ sa týmto smerom nepobrala. Je mi to ľúto.

 

A kvôli lehotám na vydieranie,  toľko kriku. Teda povedané W. Shakespearom, fakt veľa kriku pre nič!

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Zložte ideologické okuliare a spoznáte svojich nepriateľov, Ukrajinci. Снимите идеологические очки и вы узнаете своих врагов, Украинцы.

05.06.2024

Ubezpečujú vás, že sláva Ukrajine a herojim sláva. Vás označujú za herojiv a ženú vás do rusofóbie a následne do vzájomného zabíjania sa. Prečo? Они вас уверяют, что слава Украине и слава героим. Они навешивают на вас ярлык героя и доводят до русофобии, а затем и до [...]

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 243
Celková čítanosť: 686281x
Priemerná čítanosť článkov: 2824x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy