Založ si blog

Keď imigranti vyháňajú domorodcov.

 

Že kto by bol taký odľud? Kto by už len bol taký hnusný agresor?

Nuž kto vyháňa Palestíncov z Palestíny? Nie sú to Palestínci, kto je v Palestíne doma?

 

Imigranti vraj z Egypta, do ktorého prišli nevedno odkiaľ a odkiaľ utekali, nevedno prečo. Oni tvrdia, že im to prikázal ich Boh. Boh, pre ktorého sú oni vyvolení. Ten útek si opísali v knihe Exodus.

 

V tej knihe sa dočítate, v časti 3,20–22, že takto vyplienia Egypt, lebo na úteku si odnesú zlaté a strieborné predmety. Teda peniaze v ideologickom manifeste týchto migrantov boli už vtedy, viac ako 2 tis. rokov pred Kristom, veľmi dôležité.

 

A časovo v následnom období, opísanom v Knihe Jozueho, sa dočítate ako migranti na úteku pokračovali, lebo v prípade Amalekovcov začali už za Mojžiša, pokračovali v zabíjaní obyvateľov Palestíny, do ktorej utekali. A dodnes sa zdá, že s tým prestať nemienia.

 

Preto v roku 1947, krátko po skončení vojny, vidiac správanie sa a politiku na území Palestíny, prijalo Valne zhromaždenie OSN Rezolúciu (asi 181), ktorá predpokladala vznik hospodárskej Únie dvoch nezávislých štátov. Palestíny a Izraela. Dnes vidíme výsledok. Dalo by sa povedať, za vyše 3 tisíc rokov sa nič nezmenilo.

 

Viem, že táto „cudzia“ politika je nám dosť vzdialená i ťažko pochopiteľná. Avšak situácia, že ktokoľvek cudzí, vyháňa domácich z ich domu, by nám nemala byť nejasná. Nemala by nám byť ani ťažko pochopiteľná situácia, keď ten, ktorý prišiel na návštevu, vyháňa z domu majiteľa domu, keď podnájomník vyháňa z bytu toho, kto mu podnájom poskytol.

 

Nemala by nám byť nezrozumiteľná situácia, keď turista v našom meste, označí toto mesto za svoje a začne nás z neho vyháňať.

 

Áno, iná je situácia, keď turistovi sa naše mesto zapáči a on sa chce v ňom usadiť a spolunažívať s ostatnými domorodcami v mieri, spolupráci a vzájomnej pomoci. Bez vytvárania „svojich cudzineckých légií“, protekcionizmom, korupciou a ostatnými nečestnosťami.

 

V Palestíne sa deje nielen to, čo dnes vidia aj slepí. Tam pretrváva stáročia bez prestávky útlak a vyhrážanie sa imigrantov domorodcom aby odišli, lebo ak neodídu, tak budú onedlho zabití aj oni aj ich deti.

 

V čase vojny, veľká časť sveta sa prejavila tak, že nemá pochopenie pre politiku Izraelitov, pre sionizmus. Bola z toho veľká tragédia. Aj pre Izraelitov. Ale ponaučenie akosi „v zhone dní“ zaniklo. Žiaľ.

 

A tí, ktorí by mali vidieť čo sa deje už po stáročia či tisícročia, či aspoň od Rezolúcie OSN od roku 1947, mlčia ako vši. Čo môžeme od týchto očakávať? Myslím politikov štátov, Európskej únie i OSN. Čo môžeme očakávať od slepých lodivodov, zahľadených len do svojich peňaženiek a politických postov? Budú sa iba prizerať aj vtedy, keď rovnaký „problém“ nastane v našej blízkosti či priamo u nás?

 

Alebo títo neužitoční príživníci nám a svetu iba oznámia:

„Nekňučte a neberte si to osobne! Veď rovnako by mohli kňučať domorodci zo Severnej Ameriky či Austrálie. Predsa sa kvôli tomu nezbláznime.“

 

PS:

To čo urobil Hamas 7. októbra, nemalo za cieľ podporiť Palestíncov či akokoľvek pomôcť riešeniu situácie v danej oblasti. Toto mohli urobiť len nepriatelia ľudskosti, nepriatelia mieru a nepriatelia Palestíncov a Palestíny.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 660291x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy