Založ si blog

Jeden národ, jedna ríša, jeden vodca?

 

 

Čo bolo bolo, dnes je dnes. Poďme ale do súčasnosti. Poznačenej: a) špeciálnou operáciou na odstránenie nacistov, b) otvorenou vojnou, či c) ozbrojeným konfliktom.

 

Výzvy a potvrdenia nekonečnej a neprestrielnej jednoty sú príkazom každého „predslovu“. Z vyššie uvedeného je však zrejme, že nejde o celkom nový fenomén. Už kedysi tu podobné výzvy zneli. Aj preto sa obávam, že takýmito vyjadreniami sa jednotliví aktéri priamo vmiešavajú do spolku, ktorý pred desaťročiami tiež vyzýval na nekonečnú jednotu. Jednotu národa, jednotu ríše a jedného vodcu. Nepripomínajú aj vám tieto výzvy niečo známe?

 

A prirovnávanie politického oponenta či geopolitického protivníka k Hitlerovi je nielen bežné, ale pre niektorých škrabákov povinnou jazdou.

Asi nevedia, že Hitler, to nebol len vodca v čase vojny, to nebola len vojna. Ale že bol už šesť rokov pred vojnou ríšsky kancelár, či ináč povedané predseda vlády. A tých šesť rokov sa tiež vehementne činil budovaním a posilňovaním obrany svojho národa, svojej ríše, proti „vonkajším i vnútorným nepriateľom“. V Ríši tiež začalo platiť kopu zákazov. Modernizácia armády, zvyšovanie výdavkov na obranu bolo príkazom dňa a bolo také výrazné, že viedlo k obrovskej inflácii. Nepodobá sa to čomusi aj vám?

Lebo Hitler bol totiž už vo voľbách do Ríšskeho snemu v júli 1932 úspešný a prezident Paul von Hindenburg  30. januára 1933 menoval Hitlera ríšskym kancelárom.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

 

A v roku 1933 išli nacisti do volieb s ústredným heslom: ,,EIN VOLK, EIN REICH, EIN FÜHRER“ (jeden národ, jedna ríša, jeden vodca), a tieto voľby jednoznačne vyhrali. Ich výsledky urobili z Hitlera skutočného FÜHRERA. Až potom, o päť rokov neskôr, prišla vojna … Skutočná vojna.

https://www.csfd.sk/film/52312-adolf-hitler-una-guida-un-popola-una-nazione/recenzie/

 

Bolo by preto dobré a možno aj rozumné, keby na to súčasní politickí vodcovia, veľakrát majitelia pravdy aj rozumu, prirovnávajúci svojho protivníka k Hitlerovi, nezabúdali a pozreli sa aj na seba. Či HO „náhodou“ sami nenapodobňujú, či sa „náhodou“ sami nečinia podobne ako ON. Lebo Hitler, to nebolo iba obdobie vojny.

 

 

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659562x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy