Založ si blog

Jeden národ, jedna ríša, jeden vodca?

 

 

Čo bolo bolo, dnes je dnes. Poďme ale do súčasnosti. Poznačenej: a) špeciálnou operáciou na odstránenie nacistov, b) otvorenou vojnou, či c) ozbrojeným konfliktom.

 

Výzvy a potvrdenia nekonečnej a neprestrielnej jednoty sú príkazom každého „predslovu“. Z vyššie uvedeného je však zrejme, že nejde o celkom nový fenomén. Už kedysi tu podobné výzvy zneli. Aj preto sa obávam, že takýmito vyjadreniami sa jednotliví aktéri priamo vmiešavajú do spolku, ktorý pred desaťročiami tiež vyzýval na nekonečnú jednotu. Jednotu národa, jednotu ríše a jedného vodcu. Nepripomínajú aj vám tieto výzvy niečo známe?

 

A prirovnávanie politického oponenta či geopolitického protivníka k Hitlerovi je nielen bežné, ale pre niektorých škrabákov povinnou jazdou.

Asi nevedia, že Hitler, to nebol len vodca v čase vojny, to nebola len vojna. Ale že bol už šesť rokov pred vojnou ríšsky kancelár, či ináč povedané predseda vlády. A tých šesť rokov sa tiež vehementne činil budovaním a posilňovaním obrany svojho národa, svojej ríše, proti „vonkajším i vnútorným nepriateľom“. V Ríši tiež začalo platiť kopu zákazov. Modernizácia armády, zvyšovanie výdavkov na obranu bolo príkazom dňa a bolo také výrazné, že viedlo k obrovskej inflácii. Nepodobá sa to čomusi aj vám?

Lebo Hitler bol totiž už vo voľbách do Ríšskeho snemu v júli 1932 úspešný a prezident Paul von Hindenburg  30. januára 1933 menoval Hitlera ríšskym kancelárom.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

 

A v roku 1933 išli nacisti do volieb s ústredným heslom: ,,EIN VOLK, EIN REICH, EIN FÜHRER“ (jeden národ, jedna ríša, jeden vodca), a tieto voľby jednoznačne vyhrali. Ich výsledky urobili z Hitlera skutočného FÜHRERA. Až potom, o päť rokov neskôr, prišla vojna … Skutočná vojna.

https://www.csfd.sk/film/52312-adolf-hitler-una-guida-un-popola-una-nazione/recenzie/

 

Bolo by preto dobré a možno aj rozumné, keby na to súčasní politickí vodcovia, veľakrát majitelia pravdy aj rozumu, prirovnávajúci svojho protivníka k Hitlerovi, nezabúdali a pozreli sa aj na seba. Či HO „náhodou“ sami nenapodobňujú, či sa „náhodou“ sami nečinia podobne ako ON. Lebo Hitler, to nebolo iba obdobie vojny.

 

 

 

 

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Zložte ideologické okuliare a spoznáte svojich nepriateľov, Ukrajinci. Снимите идеологические очки и вы узнаете своих врагов, Украинцы.

05.06.2024

Ubezpečujú vás, že sláva Ukrajine a herojim sláva. Vás označujú za herojiv a ženú vás do rusofóbie a následne do vzájomného zabíjania sa. Prečo? Они вас уверяют, что слава Украине и слава героим. Они навешивают на вас ярлык героя и доводят до русофобии, а затем и до [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 243
Celková čítanosť: 686377x
Priemerná čítanosť článkov: 2825x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy