Založ si blog

Sme na rade?

 

To sa mi asi len zdá. Heger, zdá sa nastrčený do funkcie predsedu vlády sa vytasí tým, že má nad sebou štyroch šéfov (RTVS).

Kto teda zodpovedá za činnosť vlády SR?! Vie to niekto?! Nemala by v tejto súvislosti prokuratúra položiť správne otázky správnym ľuďom? Nemal by sa vyjadriť Ústavný súd? Prezidentka? Predseda NR SR? Je vari táto ústavná funkcia dnes „obchodovateľná“? Platí Ústava SR?

 

Heger počas svojho vystúpenia skritizoval členské štáty EÚ za to, že sú príliš závislé od ruských energií a vyzval lídrov, aby „prestali robiť kompromisy“ vo svojich zásadách (ttps://spravy.pravda.sk)

Ten istý Heger, nepochopiteľne predseda vlády, vlády krajiny najviac závislej od ruských energetických zdrojov. To načisto stratil súdnosť?

 

Ak Rusko porazí Ukrajinu, Slovensko bude ďalšie na rade, varoval počas Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose slovenský premiér Eduard Heger. Kyjev musí vyhrať. (ttps://spravy.pravda.sk)

To znamená, že NATO je nefunkčné? Členstvo v NATO je teda zbytočné? Svet musí zachrániť Ukrajina? Alebo Heger či jeho nadriadení vylúčili SR z organizácie NATO a zverili Slovensko pod ochranu Ukrajiny?

My máme s Ruskou federáciou vojnové spory? A aké? Pán Heger?  Alebo Heger , či jeho nadriadení vypovedali Ruskej federácii medzičasom vojnu a zapojili SR do bojov? Iba nám to nepovedali? Preto Heger vie, že sme na rade? Odkiaľ to vie? Nemal by (vy)povedať?

 

No tých posledných pár dní vo mne vyvoláva priam hrôzu pri pohľade na fungovanie Slovenskej republiky a na celosvetové ambície niektorých jej občanov. Občanov, ktorí vari ani nezastávajú funkciu, za ktorú poberajú plat. Nezastávajú, lebo to zrejme nedokážu. Tak si trúfnu kritizovať celý svet. To tak býva. A môže to mať pokračovanie v zmysle porekadla: Urob žobrákovi dobre ….

 

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657621x
Priemerná čítanosť článkov: 2847x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy