Založ si blog

Povedzme si teda, kto rozpútal túto vojnu

 

 

V dnešnej vyspelej spoločnosti už prišli aj najtupejší k zisteniu, že zarábať pchaním ľudí do plynových komôr či ich zabíjaním je neefektívne. A zisk je dnes dôležitejší ako voda či vzduch. Preto zmenili taktiku a zarábajú fakturovaním. Tento biznis je neprekonateľný. A prevádzkujú ho úspešne už viac ako päťdesiat rokov. Čím ďalej, tým efektívnejšie.

 

A tak sa stretávame so „samozrejmosťou“, že pracujúci v tej istej firme v západnej EÚ a vo východnej časti EÚ, vyrábajúci rovnaké produkty, pracujú za nerovnaké a neporovnateľné mzdy. Prečo? Lebo zisk! Prečo si jednotlivé štáty kupujú zbrane od „svojho vyvoleného“? Lebo zisk! Lenže aby tento biznis fungoval, je nutné mať živých producentov, živých tvorcov zisku, živých platcov. Nie plné cintoríny!

 

Tak prečo teda vojna??

 

Pozrime sa na mapu sveta či na národohospodárske veličiny a uvidíme, že NATO je kolónia o počte 900 miliónov „ozbrojencov“. Kto by si naň trúfol? Vari Rusko, ktoré je kolóniou 150 miliónov „ozbrojencov“? Nezmysel!

 

Veď Rusko by mohlo vyslať do sveta maximálne 40 miliónov vojakov (v Rusku by ostali len deti, ženy a seniori). Tí Rusi by sa na území NATO stratili! Je to nielen celá Európa, ale aj USA a Kanada. A vojaci to sú nielen strelci, ale aj šoféri, kuchári, servisaci … Takže ako nás môžu ohrozovať? Veď nie sú schopní nás obsadiť ani keby sme ich „pozvali“. A čo by z toho mali? Len nepriateľstvo, náklady a škodu!

 

Veď aj Rusi dávno vedia, že biznis sa dnes robí faktúrami. Nie mŕtvymi. Preto plyn, uhlie, ropa, drevo … Načo by teda posielali armádu do krajín NATO či iných krajín?

 

Áno, žiada si to serióznu odpoveď. Nie odpoveď tupého ideológa, vojnového štváča. Áno, môže to byť pocitom ohrozenia. Je to pocit, ktorý povinne prežívame od nášho vstupu do NATO!. A z tohto pocitu ohrozenia musíme pripravovať „obranu“ na hraniciach s Ruskom. Lebo Rusko nás ohrozuje. Spomeňte si na tvorbu našej obrannej doktríny! Je to NATO, kto desaťročia tvrdí, že nás Rusko ohrozuje a pripravuje proti nemu všestrannú obranu.

 

A môže sa aj Rusko cítiť byť ohrozované? Môžu a smú mať aj Rusi náš pocit? Lebo Rusko má kto ohrozovať!! Predstavitelia NATO sa posmešne vyjadrujú o Ruskej moderne a vozia zbrane k jeho hraniciam. Od pobaltských krajín po Bulharsko. A nedávno ešte aj v Afganistane, na južnej hranici Ruska. Vrátane Ukrajiny pred vojnou aj teraz. Akoby išlo iba o rozšírený biznis, nie o zabíjanie ľudí!

 

A ako smie vyzerať obrana? Obrana ľudí, na ktorých útočí armáda vlastnej krajiny? Ľudí, dožadujúcich sa ľudských práv? Odmietajúcich ozbrojený prevrat považovať za legitímny?

 

Určil niekto pravidlá? Môže byť obranou aj odstraňovanie cudzích zbraní z blízkosti hraníc vlastného územia? Napríklad aj rokovaním? Ak je s kým rokovať.

 

Je možné chrániť ovce pred vlkom jeho odstrelom? Alebo je tu „Nová doba“ a povinnosť čakať na roztrhanie všetkých či aspoň desiatok oviec? Pri pohľade na mapu iba špinavec neuvidí kto je vlk a kto ovca. Kto sa ku komu prikráda a všemožne zakráda. A bolo to NATO, kto vypovedal zmluvy o kontrole zbrojenia medzi NATO a Ruskom!

 

Kto teda rozpútal túto vojnu? Vari ovca, ktorú porazí aj sama klamárska líška?

 

Viem, že vždy sa nájde špinavec aj špinavkyňa, ktorí budú tvrdiť, že nás ohrozujú zbraňami hromadného ničenia. Ale rovnako my ohrozujeme ich! A načo by im bola zničená Európa? Komu by fakturovali? Kto vôbec by fakturoval? Ten o kom sa hovorí, kde sa dvaja bijú, tretí víťazí?

 

Lebo je tu element, ktorý je nespokojný s veľkosťou vlastných faktúr voči Európe a ten urobí všetko preto, aby Európa utrpela škody. Čo možno najviac a čím väčšie. A vojna medzi európskymi krajinami je toho dobrou ideou a už aj realitou. Doplnenou, vďaka špinavcom o nenávisť vnútri Európy. Medzi európskymi krajinami, medzi Európanmi..

 

 

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659751x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy