Založ si blog

Zelenského revanš?

 

Ťažko započuť súčasného aktéra, ktorý by vyzýval a robil kroky k ukončeniu vojny. Prevahu majú štváči pripravení dodávať ďalšie a ďalšie zbrane, prípadne aj bojovníkov, len vojna a zabíjanie nech neustane. Situácia je riadne pripravená. Ani sám Zelenský kým mohol rokovať, aby k takémuto vyostreniu nikdy nedošlo, to s vervou a pompou odmietal. Iba sa zastrájal až vyhrážal, že všetko vyrieši silou.

 

Chvíľami mi to pripadá ako revanš prezidenta Zelenského banderovcom, za vraždenie všetkých „neukrajincov“ v časoch druhej svetovej vojny. Aj Zelenský má vraj židovský pôvod a tak by takýto revanš aj bol pochopiteľný. Lebo Židia patrili k najviac „loveným“ a vraždeným banderovcami aj „nebanderovcami“.

 

Preto pokračoval v ubezpečovaní Ukrajincov, že najsprávnejší až jediný správny postoj je banderovský a aj vyznamenania im udeľoval? Začal s tým už ale prezident Juščenko, ktorý udelil Banderovi vysoké štátne vyznamenanie – titul Hrdina Ukrajiny in memoriam. To neskôr ukrajinský súd Banderovi odobral. Za posledných pár rokov mnohí obyvatelia Ukrajiny nastali uctievať ideológiu Stepana Banderu ako najsprávnejší svetonázor. Aj mu pripravili oslavné sprievody. No a teraz, Zelenský neustálym poháňaním do vojny, nechá „ostatný svet“ rozhodnúť čo so všetkými banderovcami aj „nebanderovcami“ urobí.

 

Lebo vie, že ideológiu a počiny banderovcov v takýchto vojnových časoch vždy nejaký vojenský či kultúrny historik pripomenie. A tak stačí udržiavať vojnu, rad na to príde. A prezident Zelenský to môže považovať za svoj osobný, nepropagovaný prínos, k vyrovnaniu sa s minulosťou. A možno Zelenský v tom ani nejde sám.

 

 

 

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Sklamaní a nespokojní? Pozrite sa do zrkadla a nekňučte!

07.04.2024

Vraj pán Peter Pellegrini a jeho štáb strašili voličov vojnou a stavili kampaň na šírení strachu ako vhodnej motivácie voličov a urobili z pána Korčoka kandidáta vojny a vojnového štváča. Že oklamali takto voličov a preto pán Pellegrini vyhral. Nuž verím, že ste sklamaní, ale mýlite sa a klamete ako počas celej tejto kampane. Iba to nesmiete kvôli [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 654120x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy