Založ si blog

Ukrajina, Ukrajina

 

Takže už máme čo sme chceli? Len to nevyzerá tak, ako sme chceli? Áno, fašisti chceli. Chceli, aby vypukla vojna medzi spriatelenými národmi a aby došlo k obrovskému zabíjaniu a vraždeniu. Dodávané zbrane a strelivo a prítomnosť inštruktorov to jednoznačne potvrdzujú. Aby vznikli nedozerné škody a už nikdy pominuvšie nepriateľstvo medzi Ruskom a Ukrajinou. A nielen Ukrajinou. Všetci vidíme desaťročie útokov na Bielorusko. Vidíme „právo“ nášho západu rozhodovať o tom, či voľby sú alebo nie sú demokratické a platné.

 

Lenže!

 

Ani Ukrajinci ani Rusi nechcú zabíjanie a vraždenie. Ani zabíjanie obyvateľov Doneckej či Luhárskej oblasti. Už osem rokov a 15 tisíc ľudí. Nechcú ani chránenie vrahov z Odesy, ktorí upálili zaživa 48 ľudí v budove mestského úradu. Nechcú ani tolerovať vrahov zo súkromných armád kyjevských zradcov Ukrajiny. Nechcú diktatúru, ktorá dovolí hlásať a podporovať iba nacistické a fašizoidné názory. Nechcú a čakajú a dúfajú v návrat pravdy a spravodlivosti a v potrestanie vrahov a zradcov.

 

Akcia Ruska momentálne postavila všetkých „demokratických“ pajácov a luhárov do roly českej opernej postavy, do roly Kecala. Všetci Kecali budú pevne stáť za Ukrajinou, prstom nepohnú, rovnako ako ich tútori. Tútori, ktorých predkovia rovnako stáli za Československom.

 

A čo tak si spomenúť a porovnať demokratické podpory Afganistanu a Iraku počas posledných dvadsiatich rokov? Čo tak sa pozrieť na demokratické počiny demokratov v Sýrii?

 

A čo bude najväčším prekvapením a nehoráznosťou zo strany Ruska pre našich Kecalov, je stav, keď Rusko bude pomáhať Ukrajincom opäť ovládnuť Ukrajinu. Proti všetkých cudzím záujmom. A keď samotní Ukrajinci sa budú chcieť vysporiadať s počinmi cudzích koruptérov a tzv. inštruktorov, ktorých na Ukrajine malo byť podľa niektorých správ vyše 30 tisíc ešte pred dvoma týždňami. A pre ktorých je možno potrebné urýchlene vytvoriť koridor pre útek.

 

Nastal čas, keď všetci Kecali si uvedomia, že neporazia pravdu pomocou klamstiev na Facebooku a Twitteri. A už vôbec nie Rusko.

 

Ale som milo prekvapený, presnejšie šokovaný tým, koľko a akých veriacich politikov máme na „našom“ Západe. Dokonca vyzývajú aj poslucháčov, aby sa modlili za Ukrajinu. Oni sa určite modlia aspoň päťkrát denne pri súkromných oltárikoch. A už sa teším na živé vysielanie zo zasadania vlády, z nášho aj EU parlamentu, z práve prebiehajúcich modlitieb. Ak neklamú aj teraz.

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659666x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy