Založ si blog

Sú tu najväčšie sviatky ľudskosti. Pokúsme sa ich spoznať

 

Podľa hlásateľov „pravdy“, pán Ježiš Kristus prišiel na Zem preto, aby zmyl naše hriechy. Aby nás vykúpil z hriechov a hriechy vzal na seba. Aby sňal hriechy tohto sveta. Aby sa obetoval za naše hriechy. Aby nás zmieril so svojím (naším) otcom. Aj sa vyznávajú, že „Ty, ktorý si zomrel za mňa, za moje hriechy … „

Keby sa teda ľudia správali podľa Božích prikázaní a nehrešili, Ježiš Kristus by asi ani nemohol prísť. A nemal by ani dôvod. Lež realita je úplne iná. Môže prichádzať každý deň, hriechov je tu nadostač.

Keby Kristus (rozumej Spasiteľ) prišiel preto, aby sa obetoval za hriechy, bolo by to celkom márne. Celkom zbytočné. Načo sa obetovať za už spáchané hriechy? Ako ich odčiniť? Násilnou smrťou?

To je ako by sa princ v boji  s drakom obetoval preto, aby porazil draka. Nie preto, aby zachránil princeznú.

Obetovať sa za hriechy by znamenalo, že náš Nebeský otec, Stvoriteľ sveta, nedokáže hriechy odpúšťať. Musí Ho ktosi k tomu donútiť. Premôcť Ho. Presvedčiť Ho. A preto HO „oni“ volajú a nazývajú Láska. Paradoxné …

Nazývať Niekoho menom Láska a zároveň o Ňom šíriť, že je nenávistník, ktorý bez potupného zabitia jediného a milovaného syna nedokáže odpustiť iným ..? Po vražde už áno. Naozaj áno ..?

Spasiteľ Kristus predsa prišiel preto, aby nám zjavil PRAVDU. Aby sme prestali počúvať a poslúchať klamstva o BOHU a aby sme prestali šíriť nepravdy o BOHU. Že BOH – Stvoriteľ je nenávistník. Nenávistník, ktorý kázal povraždiť všetkých Amalekovcov, obyvateľov Aja. Aj nemluvniatka! Aby sme prestali veriť klamstvám a šíriť ich ďalej, že BOH je nespravodlivý, ktorý má jedných za vyvolených a iných za poddaných!! On prišiel zjaviť pravdu!!

Pravdu, že náš nebeský otec je láskavý, ktorý svoje kráľovstvo vníma ako otec, ktorý sa teší na návrat márnotratného syna. Že nehľadí na jeho minulosť, ale na to, že sa vrátil k otcovým pravidlám, že chce do budúcna dodržiavať otcove pokyny a chce žiť už len podľa jeho pravidiel, pokynov. Lebo zistil, lebo sa presvedčil, že je to najlepšie pre jeho život.

Prišiel preto, aby nám ukázal pravú tvár nášho nebeského, láskavého otca. Nie preto aby sa obetoval za hriechy, ale preto, aby sme my prestali hrešiť! Opakujem, aby sme my prestali hrešiť a prestali žiť v hriechu!! Aby sme sa aj my mohli priblížiť k nášmu nebeskému otcovi, ktorý sa teší na každého z nás.

Prišiel preto, aby nám ukázal Otca, ktorý nám dal desatoro prikázaní a prostredníctvom syna nám pripomenul, veľmi dôrazne pripomenul NEHREŠTE! Povedal hriešnici: „Choď a už nehreš“, sudcom: „Kto z vás je bez viny, nech prvý hodí kameňom“, chlipníkovi: „Už vo svojej mysli si s ňou zhrešil“

Prišiel preto, aby sme my spoznali CESTU. A veľmi presne, aj keď nečakane! Povedal svojim učeníkom, keď sa Ho opýtali, ako máme prísť za tebou, keď nepoznáme cestu? Povedal im: „ja som cesta, pravda a život“. My preto cestu poznáme, ale je nám nepríjemná, nedobrá, nemoderná, nepokroková. Preto hľadáme lepšiu …

A stále hltavejšie jeme ovocie stromu poznania. Začali sme už v raji a prvé čo sme zistili bolo, že sme nahí. Áno, chodíme do škôl, škôlok, študujeme na školách vysokých a vzájomne sa ubezpečujeme, že je to málo … A ešte viac sa napchávame ovocím stromu poznania a smerujeme k ešte väčším problémom a ťažkostiam … A nie sme schopní spoznať, že sme prejedení ovocím stromu poznania … Zbrane? Eutanázia? GMO? Klonovanie? Najprv zvierat potom ostatných? Aj to je výsledok tej cesty.

A nedokážeme spoznať život. Život, ktorý nám prináša mnohoročnú radosť už tu na Zemi. Život, ktorý nás privádza k správnemu brehu a k správnym dverám, ktorými môžeme prejsť do pokojnej a nekonečnej láskavosti a blaženosti. Sme tu, máme v rukách takmer všetko potrebné, ale nedokážeme sa odpútať od prízemností … A pritom môžeme nabrať smer Život. Ten život, ktorý nám zvestoval „syn človeka“, ktorého si práve pripomíname. Veriaci aj obchodníci!

Mnohí Ho budú opäť pochovávať, klaňať sa prázdnemu hrobu. Nájdu sa aj takí, ktorí predvádzajú diváckej verejnosti trápne divadlo ukrižovania. Divadlo bez pravdy. Namiesto toho, aby slávili Jeho pravé poslanie, Jeho pravé učenie, Jeho zmrtvychvstanie. Oni akoby nevedeli, že vstal z mŕtvych a už Ho nebude možné nikdy ukrižovať, nikdy pochovať. Ani na deň či dva!

A skutoční veriaci sa môžu tešiť, že vstal z mŕtvych a dokázal, že všetko čo povedal je pravda.

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659765x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy