Založ si blog

Nepodceňujte vlastníctvo majetku

 

Alebo ináč povedané, vzdelanie nie je najdôležitejšie. Neveríte? Zamyslite sa teda nad tým, prečo jedno percento ľudskej populácie si privlastňuje sedemdesiat päť percent svetového bohatstva. Myslíte, že sú tak do neba vzdelaní?

 

Ale podobnosť nájdete aj v malom servise či obchode, kde nik nezarába toľko čo majiteľ. A môže to byť seba lepší majster či obchodník. Násobne vzdelanejší ako majiteľ. Čím to teda je?

 

Zamyslite sa aj nad tým, prečo západná spoločnosť si chce privlastniť všetky majetky sveta. Aby sme nechodili ďaleko, pozerajme sa na situáciu u nás. Prečo nič nemôže fungovať súco, kým to nepredáme „západu“? A vraj naši ľudia sú súci a možno budú pracovať aj na výskumno-vývojových úlohách.

 

Zamyslite sa aj nad tým, prečo banka, pôsobiaca u nás aj na západe, ochotne poskytne západnému investorovi úver na investovanie s nižším úrokom ako nášmu. Bude pritom klamať, že riziko nášho je vyššie. Ale toto riziko je vyššie iba vďaka vyššej úrokovej sadzbe, ktorú vnúti nášmu investorovi. Ten západný je pravidelne oveľa viac zadlžený a jeho skutočné riziko prevyšuje riziko nášho. Prečo teda tento nepomer? Tušíte kto je majiteľ banky?

 

Na tomto princípe funguje „pomoc“ západu. Západný investor, aj celkom maličký, získa od západnej banky úver s nízkym či nulovým úrokom na privatizáciu násobne väčšej východnej firmy. Prečo? A toto neskončilo a neskončí. A týka sa to nielen nás.

 

Nemám najmenší dôvod spochybňovať vzdelanie. To však musí učiť ľudí vidieť realitu. Musí ľuďom poskytnúť vedomosť, ktorá im pomôže sa v živote správne rozhodovať a pri vzniku krízy či inej anomálie, spoznať jej pravé príčiny a zaujať správny postoj. Nie iba vychovávať vzdelaných, výkonných posluhovačov či mravne zradných, servilných pochlebovačov.

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643454x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy