Založ si blog

Vyspelý svet odsudzuje terorizmus? No to sa mi nezdá.

Pozriem si čo dávajú televízie, nemecká, rakúska, čosi švajčiarska a deň čo deň do nemoty tzv. detektívky s množstvom zavraždených a vrahov. Už nejde o metódy pátrania, ale iba o ukazovanie kopy zavraždených deň čo deň. Predpokladám, že v našich televíziách to je podobné. A možno v záujme šírenia správnej kultúry vysielajú tie isté detektívky. Jednoducho, je problém nájsť čosi pozerateľné.

Pozriem si komerčne najúspešnejšie filmové thrillery a čo vidím, výbuchy a streľba, streľba a výbuchy a kopy roztrhaných ľudí. Bez najmenšej zápletky. A neodbytné zvolávania ľudí do kín, lebo to musia vidieť, aby boli inn. A chvály na producentov, režisérov a hlavných aktérov, aký kultúrny skvost dokázali vytvoriť.

Pozriem si teda aj herecké výkony, no treba oceniť aj ženy bitkárky a vrahyne. A dať aj im patričný priestor v tých úspešných umeleckých kusoch. Nielen agentovi s právom zabiť. Áno, aj také právo uznáva vyspelý svet. Aj takto vyspelý svet vykresľuje ženskosť. Aj to musíte vidieť. Predsa na tom bola aj princezná.

Pozriem si modernú rozprávku pre deti a čo vidím? Skutočný a pravý hrdina je ten, ktorý zmláti všetkých ostatných.

V priebehu mesiaca nenáročný divák si tak pozrie bezdôvodné zavraždenie desiatok či stoviek ľudí. Áno, to má pozerať moderný a vyspelý občan, lebo to a taký je život.

Na okraji spravodajstva sa dozviem, že spojeneckí vojaci v cudzej zemi, sa pomýlili a vyvraždili svadobných hostí. Alebo rozstrieľali nemocnicu. Nuž čo. Bol to omyl a omyly sa stávajú. Žiadna minúta ticha či potrestanie vinných.

A potom sa objaví iný občan, pokrokový podľa svojej ideológie, ktorému možno len nedávno zavraždili šíritelia demokracie kamaráta či krajanov, a zavraždí on desiatky nevinných ľudí. A tí, ktorí doposiaľ videli vo vraždení iba šírenie demokracie a šírenie umenia, sú šokovaní, až zdesení. Naozaj? Mne sa zdá, že to zdesenie iba hrajú. Lebo sú to najodpornejší a najhnusnejší pokrytci, akí kedy chodili po matičke Zemi.

 

Nevyprovokovaná vojna? Hanbím sa ja nechápavý!

24.07.2024

Áno, cítim sa byť zahanbený. Už 22. marca 2015 som uverejnil blog (link ďalej), v ktorom som vyzýval na korektnosť v správaní sa kolektívneho západu voči Rusku, lebo štuchanie do Ivana a Aľošu už raz dopadlo veľmi zle pre celú Európu. Pripomínal som, že ktorýsi tzv. „Európania“ sa nepoučili alebo zabudli na poučenie a svojím konaním opäť ženú [...]

Nie Slovenským záujmom!

12.07.2024

Prežívame čiastočne turbulentné obdobie, keď máme možnosť sledovať príživníkov rôznych politických smerov, rôznych politických, najmä osobných záujmov. Prežívame obdobie, o ktorom až nasledujúce generácie budú písať a uvažovať, čo všetko sme prehajdákali. Najväčšie huby či papule dnešných dní robia všetko preto, aby nepriateľstvo medzi [...]

Čas vodcov svorky

27.06.2024

V chotároch niekoľkých obcí v našom malom okrese sa zhromaždila neveľká svorka psov. Veľkých vlčiakov, miešancov, ale aj krpatých čivav. Svorku tvorili spočiatku najmohutnejšie psy. Všetci jedinci voči nej prechovávali radšej rešpekt. Prevažne nechcený, ale čo v takej situácii? Tri či štyri čivavy sa ku svorke pridali neskôr. Prišli o svojho pána [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 248
Celková čítanosť: 701366x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy