Založ si blog

Vyspelý svet odsudzuje terorizmus? No to sa mi nezdá.

Pozriem si čo dávajú televízie, nemecká, rakúska, čosi švajčiarska a deň čo deň do nemoty tzv. detektívky s množstvom zavraždených a vrahov. Už nejde o metódy pátrania, ale iba o ukazovanie kopy zavraždených deň čo deň. Predpokladám, že v našich televíziách to je podobné. A možno v záujme šírenia správnej kultúry vysielajú tie isté detektívky. Jednoducho, je problém nájsť čosi pozerateľné.

Pozriem si komerčne najúspešnejšie filmové thrillery a čo vidím, výbuchy a streľba, streľba a výbuchy a kopy roztrhaných ľudí. Bez najmenšej zápletky. A neodbytné zvolávania ľudí do kín, lebo to musia vidieť, aby boli inn. A chvály na producentov, režisérov a hlavných aktérov, aký kultúrny skvost dokázali vytvoriť.

Pozriem si teda aj herecké výkony, no treba oceniť aj ženy bitkárky a vrahyne. A dať aj im patričný priestor v tých úspešných umeleckých kusoch. Nielen agentovi s právom zabiť. Áno, aj také právo uznáva vyspelý svet. Aj takto vyspelý svet vykresľuje ženskosť. Aj to musíte vidieť. Predsa na tom bola aj princezná.

Pozriem si modernú rozprávku pre deti a čo vidím? Skutočný a pravý hrdina je ten, ktorý zmláti všetkých ostatných.

V priebehu mesiaca nenáročný divák si tak pozrie bezdôvodné zavraždenie desiatok či stoviek ľudí. Áno, to má pozerať moderný a vyspelý občan, lebo to a taký je život.

Na okraji spravodajstva sa dozviem, že spojeneckí vojaci v cudzej zemi, sa pomýlili a vyvraždili svadobných hostí. Alebo rozstrieľali nemocnicu. Nuž čo. Bol to omyl a omyly sa stávajú. Žiadna minúta ticha či potrestanie vinných.

A potom sa objaví iný občan, pokrokový podľa svojej ideológie, ktorému možno len nedávno zavraždili šíritelia demokracie kamaráta či krajanov, a zavraždí on desiatky nevinných ľudí. A tí, ktorí doposiaľ videli vo vraždení iba šírenie demokracie a šírenie umenia, sú šokovaní, až zdesení. Naozaj? Mne sa zdá, že to zdesenie iba hrajú. Lebo sú to najodpornejší a najhnusnejší pokrytci, akí kedy chodili po matičke Zemi.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659367x
Priemerná čítanosť článkov: 2842x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy