Založ si blog

Ochrana pôdy? A naozaj sa chce?

 

Lebo ak áno, potom to ide veľmi jednoducho. Lenže na Slovensku je nutné o tom pochybovať.

Pôda predsa patrí všetkým ľuďom. Všetci sa môžu živiť iba z tejto pôdy, ktorá sa na našej planéte nachádza. Preto úprava musí toto zohľadňovať. Možno si ľudstvo v budúcnosti spomenie v týchto intenciách aj na vody či moria.

V praxi to znamená, že poľnohospodársku pôdu majú vlastniť iba fyzické osoby, teda ľudia. Žiadne firmy. A keďže nemáme akceptovať ničiu nenásytnosť, každý človek by mohol vlastniť iba určitú výmeru tejto pôdy.

Pre rozvoj podnikateľských aktivít a zároveň pre zachovanie trhovej konkurencie, povedzme sto – dvesto násobok výmery na obyvateľa. To by malo postačiť na podnikanie a zachovalo by to aj konkurenciu medzi podnikateľmi. Veď ak jeden človek bude zabezpečovať komplexnú výživu sto či dvesto ľuďom, malo by mu to stačiť na obživu aj seba. Alebo nie? Pritom títo majitelia môžu vytvárať spoločné, veľké agropodniky. A to ako v oblasti výroby potravín, tak povedzme drevovýroby či iných agro – aktivít.

V našich podmienkach je pôdy menej ako jeden hektár na obyvateľa. Pôdy ornej, lúk a pasienkov a lesov spolu. V týchto intenciách by malo prebiehať rozhodovanie o možnom vlastníctve poľnohospodárskej pôdy. Každého jej druhu samostatne.

A pokojne by sme mohli pri ochrane pôdy okopírovať aj maďarské ustanovenie, o možnej najväčšej prípustnej vzdialenosti bydliska majiteľa od poľnohospodárskej pôdy. Nik z EÚ si nedovolil toto maďarské ustanovenie napadnúť. Aj keď asi dve tisícky rakúskych farmárov, pravdepodobne skrytých budúcich vlastníkov, toto od svojej aj bruselskej vlády vehementne požadovalo.

Lebo chrániť pôdu „pred zahraničnými“ majiteľmi znamená v slovenských podmienkach asi toľko, že je tu úmysel chrániť pôdu pre slovenských komplicov takto vystupujúcich politikov. Aby títo mohli vo veľkom zneužívať svoje postavenie či už pri kúpe tejto pôdy, či pri spôsobe jej využívania, ale aj pri spôsobe „nastavovania“ dotácií.

Nakoniec, všetci politickí „ochrancovia“ pôdy sa podieľali na podstrčení ornej pôdy, jej najvzácnejšej časti, pod automobilky. Aj s príslušnými zlodejskými podielmi. Preto je nutné pochybovať o úmysloch politikov, ktorí hlásajú potrebu jej ochrany pred zahraničnými vlastníkmi. Veriť im, by bolo naozaj naivné.

 

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643675x
Priemerná čítanosť článkov: 2836x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy