Založ si blog

Fašisti majú oslavovať porážku fašizmu?

 

Dnes je mnoho jalových rečí o tom, či sa zúčastniť či nie, na oslavách konca druhej svetovej vojny a teda porážky fašizmu, najmä nemeckého. Ale netreba zabúdať ani na ostatných usilovných fašistov.

 

Počúvam argumentáciu, že ani predstaviteľ Nemecka sa nezúčastní. A po chvíli, že ani rakúsky predstaviteľ sa nezúčastní. A nezúčastnia sa mnohí ďalší.

 

Áno je to správne. Nech sa mladá generácia dozvie, že sám Hitler by nedokázal narobiť toľko zla. Mal mnoho a mnoho hnusných prisluhovačov, hnusných fašistov. A má ich aj dnes. To je ten dôvod, prečo sa nezúčastniť na oslavách porážky fašizmu. Fašisti majú oslavovať porážku fašistov? Svojich predchodcov a predkov? Tudle!

 

Ale, aby to nebolo len teoretizovanie, pozrime sa „IM“ do kuchyne. V takom Nemecku, neexistuje ani pamätný deň konca vojny. Nie to štátny sviatok, či akýkoľvek iný dôvod na oslavu. Tá je priam zakázaná! Lenže to by ste vy laici nemali vedieť a preto si trúfajú vám servírovať akýkoľvek humus.

 

A v Rakúsku? Presne to isté. Koniec vojny, či nebodaj spomienka na porážku fašizmu sú nemé! Ani slovo! No čo by chcel taký predstaviteľ Rakúska v Moskve oslavovať? To čo je v Rakúsku zakázané? Rovnako predstaviteľ Nemecka? A nielen oni.

 

Povinne k týmto dvom krajinám prirátajte Dánsko, Belgicko, Luxembursko, Španielsko, Portugalsko, Taliansko, USA, … Aj niektorých našich južných či severných susedov. Nepodarilo sa mi dopátrať ani po pamätnom dni v týchto krajinách, spomínajúcom porážku fašizmu.

 

Nuž čo by chceli na oslavách porážky fašizmu predstavitelia krajín, v ktorých je táto záležitosť najprísnejším tabu? Nech by sa oslavy konali kdekoľvek na Zemi! Veď by zrádzali vlastné ideály a vlastných voličov!

 

Preto táto chumelica okolo osláv, ktorú Vám, vážený čitateľu, dnes servírujú tzv. politici a tzv. žurnalisti, musela raz prísť! Áno, raz sa to muselo stať! Fašisti prestanú byť spokojní a zmierení zo svojou porážkou a budú chcieť revanš! A rozdelenie účastníkov na oslavách má byť len prvým vonkajším zoznamom, kto na čej strane stojí! Kto sa „verejne“ hlási ku ktorej ideológii. Aby zistili, či „to už začať“. Ale pozor! Nehľadajte fašistov len mimo vlastnej krajiny! To by bola fakt vážna chyba!

 

Nevyprovokovaná vojna? Hanbím sa ja nechápavý!

24.07.2024

Áno, cítim sa byť zahanbený. Už 22. marca 2015 som uverejnil blog (link ďalej), v ktorom som vyzýval na korektnosť v správaní sa kolektívneho západu voči Rusku, lebo štuchanie do Ivana a Aľošu už raz dopadlo veľmi zle pre celú Európu. Pripomínal som, že ktorýsi tzv. „Európania“ sa nepoučili alebo zabudli na poučenie a svojím konaním opäť ženú [...]

Nie Slovenským záujmom!

12.07.2024

Prežívame čiastočne turbulentné obdobie, keď máme možnosť sledovať príživníkov rôznych politických smerov, rôznych politických, najmä osobných záujmov. Prežívame obdobie, o ktorom až nasledujúce generácie budú písať a uvažovať, čo všetko sme prehajdákali. Najväčšie huby či papule dnešných dní robia všetko preto, aby nepriateľstvo medzi [...]

Čas vodcov svorky

27.06.2024

V chotároch niekoľkých obcí v našom malom okrese sa zhromaždila neveľká svorka psov. Veľkých vlčiakov, miešancov, ale aj krpatých čivav. Svorku tvorili spočiatku najmohutnejšie psy. Všetci jedinci voči nej prechovávali radšej rešpekt. Prevažne nechcený, ale čo v takej situácii? Tri či štyri čivavy sa ku svorke pridali neskôr. Prišli o svojho pána [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 248
Celková čítanosť: 701407x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy