Založ si blog

Veľkonočná. Tú mrcinu nech opatruje slúžka z Východu

 

Opäť sú sviatky, pre kresťanov najväčšie. Pri takých príležitostiach vedia mnohí neužitoční zdôrazňovať, že Európa je kresťanská a že práve kresťanstvo najviac ovplyvnilo vývoj Európy a jej napredovanie. Možno, nedokážem to posúdiť dosť presne. Čo však dokážem posúdiť, to je správanie sa dnešných tých, ktorí si rozvoj a napredovanie Európy prisvojujú.

 

Áno, sú to aj rôzne kresťansko-demokratické či kresťansko-sociálne strany a frakcie, samozrejme pravicové, ktoré sa pýšia najväčšou voličskou podporou v západnej Európe a tým aj najväčším podielom na vládnej, výkonnej moci v štátoch Európy. A práve k nim sa snažia do politického košiara či frakcie vstúpiť, resp. už vstúpili politické strany našej krajiny. A ešte sa aj pýšia tým, kto skôr, či koho medzi seba západní kresťanskí demokrati neprijali …

 

Pozrime sa na vec ale z iného uhla pohľadu. Starý Západoeurópan či Západoeurópanka, ktorí potrebujú pre svoj život fyzickú pomoc, si najmú slúžku z Východu. Majú síce vlastné deti, ktoré sami vychovali podľa svojich vzorov, tie sa ale o nich starať odmietajú. Nuž, pripusťme, že to nie sú až takí kresťania ako sa tvária ich a naše politické strany a že sa spoľahnú radšej na slúžku ako na seba.

 

Prichádzajú však najväčšie či najslávenejšie kresťanské sviatky, ako sú Veľká noc či Vianoce. Sú to sviatky, ktoré takmer všetci ľudia radi trávia v kruhu rodiny a ktorým to dožičené nie je, sú aj smutní. Sú to sviatky, ktoré sú spojené aj s niekoľkými dňami voľna. Aby rodina či priatelia mohli skutočne pobudnúť spolu. Sú to chvíle, počas ktorých nejde len o slávenie samotných sviatkov, ale aj o výchovu mladej generácie, o jej učenie o podstate a význame tých sviatkov a o ukázanie osobného príkladu zo strany starších v rodine, ako tieto vzácne chvíle osláviť, zužitkovať. Pre seba i pre dobré vzťahy s ostatnými ľuďmi.

 

Čo sa však udeje v Západnej, chce sa mi povedať kresťanskej rodine, kde slúžka z Východu opatruje starého človeka? Dozvie sa, že na žiadne sviatky ona domov nejde! Nemôže! Doma je tá druha, s ktorou sa strieda na turnusy. Ona musí posluhovať! A prečo sa na tých pár dní o tohto človeka nepostarajú jeho úspešné deti? Nuž, lebo oni sa o tú mrcinu starať nebudú. Nech sa o ňu stará slúžka. Áno, je to preto!

 

Ako ich, svoje deti, teda títo Západní kresťania vychovali a ďalej vychovávajú? To toto je ten smer, kam máme kráčať s nimi?

 

A týmto svojim správaním sa k „slúžkam“ nielenže ukazujú svoj úpadok a to, akou spodinou z pohľadu humánnosti sú. Svojim arogantným správaním mimoriadne negatívne ovplyvňujú aj situáciu v rodine tej „slúžky“ a zasievajú túto aroganciu aj sem. Totižto, v rodine slúžky to vyzerá tak, že mama uprednostňuje peniaze pred vlastnou rodinou, Že vlastná rodina, často krát aj nie dospelé deti, manžel, či aj vlastní rodičia a celé sviatky, sú pre ňu menej dôležití než žobrácke peniaze. A tento poznatok si odnesú jej deti do života.

 

Toto potrebujeme? Aby sa naše deti o pár rokov správali ako tie Západné? Aby tú mrcinu nemuseli vidieť ani na dva či tri dni v roku?

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659253x
Priemerná čítanosť článkov: 2842x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy