Založ si blog

Keby Ukrajinci vedeli . . .

 

Keby vedeli, vedeli by, že Európska únia ich nepotrebuje a nechce! Čo ale Európska Únia chce, je  Ukrajina! Čo EÚ chce, to sú surovinové zdroje a priemyselný potenciál Ukrajiny! EÚ chce ich pôdu, ich podniky, ich základné podmienky obvyklého ekonomického i mimoekonomického života! Ich vodárne aj mliekarne, aj ich vklady v bankách! EÚ chce všetko! Všetko čo Ukrajinci majú. Okrem Ukrajincov!

 

EÚ nemá záujem a nechce riešiť nízke či nevyplatené platy a dôchodky Ukrajincov! Nemá záujem o ich „primitívne“ názory! Keby EÚ chcela Ukrajincov, veľmi ľahko  by to vyriešila zrušením vízovej povinnosti. Ale EU toto neurobí! Prečo? Lebo chce Ukrajinu! Nie Ukrajincov! Je však vecou Ukrajincov, či to vidia, alebo nie.

 

EÚ nepotrebuje hrdých Ukrajincov. Načo by jej boli? EÚ potrebuje otrokov! Už má síce dosť vlastných, vyprodukovaných určite nie socialistickým systémom, z bývalých socialistických aj „materských“ krajín, ale ďalší by sa zišli na ešte väčší tlak na pokles miezd samotných týchto otrokov.

 

EÚ potrebuje totiž otrokov, ktorí  budú pracovať za menej peňazí ako predošlí otroci a produkovať viac ziskov ako otroci pred nimi!  Presne, ako to napísal pred takmer dvesto rokmi pán Karl Marx, ktorého sme tak neradi “študovali“! Chystajte sa preto na menej vlastných detí a viac priestoru pre vlastnú ekonomickú sebarealizáciu. Rozumej, aby ste mali na prežitie.

 

Nám, občanom EÚ,  toto ukrajinské intermezzo môže byť ľahostajné. Ale iba z pohľadu Ukrajincov! Pre nás, post socialistických občanov, vstup Ukrajiny do EÚ môže byť prínosom. Ukrajina je totiž dosť veľká krajina na to, aby dokázala „zamávať“ celým EÚ systémom, zameraným na utláčanie slabších. Preto my, „východní“ občania Únie, vítajme Ukrajinu. Je to nádej pre návrat na „správnu cestu“.

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659707x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy