Založ si blog

Keby Ukrajinci vedeli . . .

 

Keby vedeli, vedeli by, že Európska únia ich nepotrebuje a nechce! Čo ale Európska Únia chce, je  Ukrajina! Čo EÚ chce, to sú surovinové zdroje a priemyselný potenciál Ukrajiny! EÚ chce ich pôdu, ich podniky, ich základné podmienky obvyklého ekonomického i mimoekonomického života! Ich vodárne aj mliekarne, aj ich vklady v bankách! EÚ chce všetko! Všetko čo Ukrajinci majú. Okrem Ukrajincov!

 

EÚ nemá záujem a nechce riešiť nízke či nevyplatené platy a dôchodky Ukrajincov! Nemá záujem o ich „primitívne“ názory! Keby EÚ chcela Ukrajincov, veľmi ľahko  by to vyriešila zrušením vízovej povinnosti. Ale EU toto neurobí! Prečo? Lebo chce Ukrajinu! Nie Ukrajincov! Je však vecou Ukrajincov, či to vidia, alebo nie.

 

EÚ nepotrebuje hrdých Ukrajincov. Načo by jej boli? EÚ potrebuje otrokov! Už má síce dosť vlastných, vyprodukovaných určite nie socialistickým systémom, z bývalých socialistických aj „materských“ krajín, ale ďalší by sa zišli na ešte väčší tlak na pokles miezd samotných týchto otrokov.

 

EÚ potrebuje totiž otrokov, ktorí  budú pracovať za menej peňazí ako predošlí otroci a produkovať viac ziskov ako otroci pred nimi!  Presne, ako to napísal pred takmer dvesto rokmi pán Karl Marx, ktorého sme tak neradi “študovali“! Chystajte sa preto na menej vlastných detí a viac priestoru pre vlastnú ekonomickú sebarealizáciu. Rozumej, aby ste mali na prežitie.

 

Nám, občanom EÚ,  toto ukrajinské intermezzo môže byť ľahostajné. Ale iba z pohľadu Ukrajincov! Pre nás, post socialistických občanov, vstup Ukrajiny do EÚ môže byť prínosom. Ukrajina je totiž dosť veľká krajina na to, aby dokázala „zamávať“ celým EÚ systémom, zameraným na utláčanie slabších. Preto my, „východní“ občania Únie, vítajme Ukrajinu. Je to nádej pre návrat na „správnu cestu“.

 

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Zložte ideologické okuliare a spoznáte svojich nepriateľov, Ukrajinci. Снимите идеологические очки и вы узнаете своих врагов, Украинцы.

05.06.2024

Ubezpečujú vás, že sláva Ukrajine a herojim sláva. Vás označujú za herojiv a ženú vás do rusofóbie a následne do vzájomného zabíjania sa. Prečo? Они вас уверяют, что слава Украине и слава героим. Они навешивают на вас ярлык героя и доводят до русофобии, а затем и до [...]

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 243
Celková čítanosť: 686411x
Priemerná čítanosť článkov: 2825x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy