Založ si blog

Pýtal som sa expertov

Pýtal som sa vzdelaných, lebo od tých sa človek dozvie viac. Pýtal som sa preto marketingových machrov, PR (public relations) manažérov i hovorcov a expertov na reklamu: Čo by ste chceli pre svoj život, aby ste ho považovali za dobrý a úspešný?

 

Odpovedali mi takmer jednotne: Nič zvláštne. Úspešnú kariéru, pekný, moderný a pohodlný byt, prípadne dom, môže byť aj s bazénom, umne a účelne zariadený kvalitným nábytkom, nové auto, zdravú výživu, teda kvalitné potraviny, dobré oblečenie, aspoň dvakrát ročne dobrá dovolenka a spokojná rodina. To by stačilo. Niektorí doplnili otázku: Je to vari veľa?

 

Nuž pokojne im odpovedám: Nie, nie je to veľa. A ani nič na tom čo chcete nie je zlé. Práve naopak! Kto má dom či byt dobre zariadený, auto a zdravú výživu, je spokojný a šíri vôkol seba pokoj a optimizmus, bude zdravý a nebude zaťažovať zdravotníctvo, bude schopný aj iným pomáhať. A dovolenka? Tá len upevní to vyššie spomínané. Teda všetko naozaj správne a very fajn.

 

Poďme ale ďalej. Ten byt či dom s bazénom vám postavia stavbári, jednoducho murári, betonári či tesári. Zariadia ho nábytkári, stolári, ktorí nakúpia suroviny možno od lesných robotníkov, možno od pestovateľov. Auto vám vyrobia aj servisujú zruční remeselníci a benzín dodajú ťažiari a spracovatelia ropy. A zdravú výživu? Tú vám zabezpečia pastieri dobytka, dojiči, kŕmiči, traktoristi a kombajnisti, spracovatelia mäsa, mlieka a ostatných poľno plodín či pekári. Samí jednoduchí ľudia. Nie?

 

Teraz však chcem doplniť svoju prvú otázku. Keď chcete výsledky práce umu a rúk týchto jednoduchých ľudí, obyčajných robotníkov, aby váš život bol dobrý a úspešný, čo ponúkate vy im? Za to, čo chcete od nich? Čo dáte vy im? Čo vy urobíte pre nich?

 

Ale asi som sa pýtal nesprávne. Lebo všetci oslovení prestali byť zhovorčiví a nič mi nechceli povedať. Ale ja viem, že tí machri správnu odpoveď poznajú, iba mne ju nechceli prezradiť. A tak sa tu teraz trápim sám a premýšľam nad správnou odpoveďou …

 

 

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657452x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy