Založ si blog

Pýtal som sa expertov

Pýtal som sa vzdelaných, lebo od tých sa človek dozvie viac. Pýtal som sa preto marketingových machrov, PR (public relations) manažérov i hovorcov a expertov na reklamu: Čo by ste chceli pre svoj život, aby ste ho považovali za dobrý a úspešný?

 

Odpovedali mi takmer jednotne: Nič zvláštne. Úspešnú kariéru, pekný, moderný a pohodlný byt, prípadne dom, môže byť aj s bazénom, umne a účelne zariadený kvalitným nábytkom, nové auto, zdravú výživu, teda kvalitné potraviny, dobré oblečenie, aspoň dvakrát ročne dobrá dovolenka a spokojná rodina. To by stačilo. Niektorí doplnili otázku: Je to vari veľa?

 

Nuž pokojne im odpovedám: Nie, nie je to veľa. A ani nič na tom čo chcete nie je zlé. Práve naopak! Kto má dom či byt dobre zariadený, auto a zdravú výživu, je spokojný a šíri vôkol seba pokoj a optimizmus, bude zdravý a nebude zaťažovať zdravotníctvo, bude schopný aj iným pomáhať. A dovolenka? Tá len upevní to vyššie spomínané. Teda všetko naozaj správne a very fajn.

 

Poďme ale ďalej. Ten byt či dom s bazénom vám postavia stavbári, jednoducho murári, betonári či tesári. Zariadia ho nábytkári, stolári, ktorí nakúpia suroviny možno od lesných robotníkov, možno od pestovateľov. Auto vám vyrobia aj servisujú zruční remeselníci a benzín dodajú ťažiari a spracovatelia ropy. A zdravú výživu? Tú vám zabezpečia pastieri dobytka, dojiči, kŕmiči, traktoristi a kombajnisti, spracovatelia mäsa, mlieka a ostatných poľno plodín či pekári. Samí jednoduchí ľudia. Nie?

 

Teraz však chcem doplniť svoju prvú otázku. Keď chcete výsledky práce umu a rúk týchto jednoduchých ľudí, obyčajných robotníkov, aby váš život bol dobrý a úspešný, čo ponúkate vy im? Za to, čo chcete od nich? Čo dáte vy im? Čo vy urobíte pre nich?

 

Ale asi som sa pýtal nesprávne. Lebo všetci oslovení prestali byť zhovorčiví a nič mi nechceli povedať. Ale ja viem, že tí machri správnu odpoveď poznajú, iba mne ju nechceli prezradiť. A tak sa tu teraz trápim sám a premýšľam nad správnou odpoveďou …

 

 

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Zložte ideologické okuliare a spoznáte svojich nepriateľov, Ukrajinci. Снимите идеологические очки и вы узнаете своих врагов, Украинцы.

05.06.2024

Ubezpečujú vás, že sláva Ukrajine a herojim sláva. Vás označujú za herojiv a ženú vás do rusofóbie a následne do vzájomného zabíjania sa. Prečo? Они вас уверяют, что слава Украине и слава героим. Они навешивают на вас ярлык героя и доводят до русофобии, а затем и до [...]

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 243
Celková čítanosť: 686285x
Priemerná čítanosť článkov: 2824x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy