Založ si blog

Príhovor mladým

Páčia sa mi ženy. Od detstva. Najprv to boli spolužiačky, neskôr aj dospelšie ako som bol ja. Neukazovali toho veľa, zato moja predstavivosť nezaháľala. Bola to očarujúco príťažlivá krása, v mojich predstavách.

 

Páčili sa nám dievčatá lebo boli pekné, slušné, distingvované, tajuplné a tým príťažlivé. V našich predstavách to boli ženy, ktoré by sme radi aj vdychovali. Ženy, o ktorých sme snívali, o ktorých sme počúvali, že sú ako plodonosný vinič. V našich predstavách bola každá ešte krajšia a príťažlivejšia. Mala najlepšie vlastnosti na svete.

 

Dnes neviem či sa chute mladých mužov zmenili, alebo je v tom niečo iné. V novinách, časopisoch a na obrazovkách sa propagujú nahaté nehanebnice, na ktorých už nemá čo byť tajuplné. Nehanebnice, pri ktorých je každá predstavivosť zbytočná. Prípadne sú propagované s dôvetkom, aké sú krásne, moderné, úspešné a šťastné, a že opäť majú nového partnera. Nuž kedysi aj v kruhu mojich rovesníkov to boli iba pobehlice. Dnes to už neplatí?

 

Dnes niektoré masmédia dokonca vyložené fľandry nazývajú porno hviezdami. Pre mňa je hviezda názov pre vesmírne teleso, pre vesmírny jas, ktorý pomôže v orientácii, pomôže kozmickým bádateľom či zaľúbencom v rozhovore. Fľandru, ktorá stratila aj poslednú štipku sebaúcty, ktorú treba kontrolovať ako zdravotné riziko pre spoločnosť, by som určite hviezdou nikdy nenazval. V lepšom prípade pouličný pisoár. Ale čo s úbožiakmi, ktorí sa k ničomu lepšiemu nedostali? Musia velebiť čo majú. Aj pisoár.

 

A tie pisoáre nezaháľajú a dokonca samé sa propagujú. Najviac sa škodoradostim, keď jeden pisoár vychvaľuje iný pisoár. Aký je krásny, akú má krásnu kamufláž, aký je moderný, aký je úspešný a šťastný. A akých má zákazníkov!

 

Tie pisoáre sa aj organizujú vo firmách. Tam pracujú. Niekto by tomu ani nechcel veriť. Taký použitý pisoár si možno aj objednať a on príde. Neslobodno ale medializovať, že ide o veľmi použitý pisoár. Lebo platca – uctievač pisoárov, si chce myslieť, že má šťastie …

 

Už dávnejšie sa nedá nevnímať ani to, že niektoré iné ženy, o ktorých by si človek myslel že sú inteligentné, vystavujú, priam vytŕčajú na obdiv svoje prsia. Či v práci, či na obrazovke, plagáte alebo v časopise.

 

Ony sú kravy? To by som chápal. Lebo kravy sa posudzujú aj podľa vemena a podľa dojivosti. Niektoré takéto čoby kravy si dávajú vemena dokonca zväčšiť a všelijako si ich podkladajú aby viac vytŕčali. Sú vari na predaj a chcú oklamať kupcov? Alebo chcú oznámiť svetu, že sú nepodojené a že ich nik nechce aspoň občas podojiť? Alebo chcú oznámiť pouličným pisoárom, že je tu konkurencia? Neviem.

 

Vy však, mladí muži a ženy, nedajte sa oklamať tými, ktorí si svoje životy zničili. A stoku, do akej spadli označujú za nádheru a šťastie. Neverte im. Iba seba chcú zamaskovať, aby nebolo vidieť v akej stoke sa váľajú. Preto ju ponúkajú aj vám a chcú, aby ste do nej padli. Preto ju akýmikoľvek klamstvami budú ospevovať. Im už nič iné neostáva.

 

Muži, majte oči otvorené a vedzte, že pouličný pisoár nepatrí do vášho domu. Hľadajte ženy, ktoré nechcú byť posudzované ako kus mäsa, ako nejaké kravy či brojlerové sliepky. Hľadajte ženy, ktoré chcú zostať ženami so všetkou sebaúctou a vzácnosťou, ktorá je v každej slušnej žene ukrytá. Hľadajte ženy, ktoré si môžete vážiť, s ktorých priateľstva sa môžete tešiť. Ženy, vďaka ktorým budete obklopení vlastnou rodinou. Ženy, za ktoré sa oplatí aj život dať, aj keď vás sem tam vytočia. Ony to nerobia naschvál.

 

A vy ženy chráňte to, čo z vás robí ženy. To vzácne a tajuplné, čo muži ani nevedia dobre vypovedať. Ale vedia si to veľmi dobre predstaviť a veľmi vážiť. Nech sa vám darí!

 

PS: A vy, ktorým tento príhovor nepatrí alebo nekonvenuje, urobte mi radosť a posuňte ho tým, ktorým bude užitočný. Ďakujem.

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659665x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy