Založ si blog

Rusko vs. Ukrajina? Alebo zlí ľudia?

 

 

Sme vari denne zaplavovaní informáciami o tom, aké sankcie príjme Západ, a teda aj my, proti Rusku, ak ono zaútočí na Ukrajinu. Dá sa povedať, že z ničoho nič, zrazu je tu hrozba zo strany Ruska voči Ukrajine. Naozaj? A prečo vlastne?

 

Určite tomu nerozumiem správne, ale mne sa zdá, že to Ukrajina sa rozhodla zaútočiť na neuznané vzdorovité republiky Donecko a Luhansko. Použiť armádu voči svojmu štátu. Už pred asi pol rokom Kijevskí „humanisti“ hrdo a hodne nahlas hrozili, že to vyriešia silou. A tento čas zrejme nastal.

 

Ale čo nečakali, že obďaleč miesta plánovaného útoku sa rozmiestnia aj obrancovia plánovaných obetí. A dostali strach. Velitelia aj radoví vojaci! Aj najbojovnejší prezident. Boja sa a útok odkladajú.

 

Avšak poradcovia Kijevských „humanistov“ sú nedočkaví a ženú ich do útoku dávno naplánovaného stoj čo stoj. Oni sa ale boja a čím ďalej viac! Poznajú odhodlanie ruských vojakov! Čo s tým?

 

Nuž treba im dodať odvahy! Treba ich ubezpečiť, že Rusko sa neodváži pomáhať neozbrojeným civilistom, keď mu to zakážeme pod hrozbou neuveriteľných, tých najhroznejších sankcií. A keď na Rusko budú vrieskať a štekať aj všetci mediálni činovníci, ktorí si ináč na živobytie zarobiť nedokážu. No už len toho sa Rusko zľakne. Cha, cha.

 

Akoby sme zabudli, že Rusko počas celej éry Sovietského zväzu žilo a aj teraz žije pod hrozbou všetkých možných aj nemožných sankcií a pod ich reálnym tlakom. Akoby sme zabudli, že Rusko vždy dokázalo ochrániť svoje záujmy. A nielen svoje!

 

Akoby sme nevideli, že Rusko dnes nepotrebuje žiadny útok na ukrajinské ciele, keďže tieto sa sami rozpadávajú … Akoby sme nevideli, že Ukrajina nepotrebuje vojnu vo svojej krajine, že má iných, rozumnejších starostí vyše hlavy. Akoby sme nevideli, že Ukrajina je do toho hnaná cudzími záujmami. Záujmami, ktorým je jedno ako také rinčanie zbraní skončí. Stačí im, ak sa napáchajú čím väčšie škody a medzi ľudí sa vkliní nenávisť.

 

Áno, nenávisť. Lebo za týmto humbugom sú nenávistní zlí ľudia. Iné pomenovanie mi nenapadá. Iba: Zlí ľudia!

 

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 661168x
Priemerná čítanosť článkov: 2850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy