Založ si blog

Je prípustné akceptovať rodičov rovnakého pohlavia?

 

V dnešnej vyspelej demokracii a pokročilému technickému a technologickému pokroku je možné sa stretnúť s názorom, že má byť štandardom rešpektovať stav, keď dieťa má rodiča číslo 1 a číslo 2 a nie že má otca a matku. Neviem ako sa dopracovali k tomu, že zaviedli iba čísla od 1 do 2. Prečo nie napr. do 4?

To zároveň znamená, že je nutné rešpektovať aj stav, že dvaja muži či dve ženy majú svoje vlastné dieťa. Čísla 1 a 2 to umožňujú. Neviem, či tomu niekto verí alebo je to iba predzvesť toho, že čoskoro sa aj tie deti budú označovať iba číslami od 1 do n a že sa nebudú rozlišovať na chlapcov a dievčatá.

V dnešnej spoločnosti sa však stretávame aj s tým, že právo na informácie, na pravdivé informácie má každý a toto právo je nespochybniteľné. To beriem. Dokonca aj nedávny pápež adresoval ľudstvu výzvu: Pravda vás oslobodí.

Stretávame sa aj s tým, že ktosi vopred vie a iba on, ktoré info sú pravdivé a správne. Avšak toto riešiť nechceme a nebudeme. Ale na tomto podklade sa vrátime k tomu dieťaťu, ktoré takéto právo má tiež. Alebo nie? Myslím, že aj ono má právo na pravdivé informácie. Majú mu byť azda upierané?

Dnešná spoločnosť pokročila v skúmaní a identifikovaní genetiky osôb veľmi veľmi ďaleko. Zo stôp na zubnej kefke či kvapky potu dokáže veda určiť ktorému jedincovi tieto stopy nespochybniteľne patria.

Vedeli by o tom poskytnúť nespočetné praktické dôkazy kriminalisti, znalci genetiky poskytujúci dôkazy pri určení otcovstva a dokonca aj archeológovia v snahe poskytnúť svetu dôkazy presnosti svojho bádania. Z vykopávok určujú, koho potomka objavili či kto boli jeho predkovia.

Má dieťa právo na pravdivé informácie o sebe, o svojom pôvode, o svojich rodičoch? Má vari dieťa byť vychovávané v klamstve a klamstvách? Kam takáto výchova spoločnosti povedie?

Lebo v klamstve a klamstvách je nutné vychovávať v uvedených prípadoch aj jeho spolužiakov, kamarátov, neskôr manželov – manželky. Že ich partner má rodičov č. 1 a č. 2. A že ten partner – partnerka nie je ich príbuzný …

Nechcem zasahovať do „špeciálnych a osobitých práv“ niektorých jedincov, ale musíme dbať o ochranu práv slabších, práv tých, ktorí si sami práva ešte nedokážu vydobyť. Napríklad o práva detí. Aj v otázkach pravdivosti či všeobecnej pravdy.

Preto pri úkonoch, ktoré vzhľadom na prirodzené danosti vzbudzujú pochybnosti, by mali aktéri preukázať a doložiť hodnovernosť svojich tvrdení pre akceptovanie takých úkonov. Napríklad pri tvrdení, že tomuto dieťaťu sú oni dvaja rodičia. Či už 1 alebo 2. Dôkazom na báze porovnania DNA. Alebo aj iných, ešte presnejších metód a porovnaní.

Zároveň by pri odhalení nepravdy, rovnajúcej sa podvodu, mali nasledovať postihy a tresty za podvádzanie úradov tak, ako pri všetkých iných podvodoch. A široká verejnosť by viac nemusela pochybovať o tom, či to čo sa deje, je pravdivé, správne, normálne či morálne.

Zároveň ale nedokážem obísť jednu poznámku:

Že sa vedci a ostatní múdri nepokúsili a nepokúšajú túto novú pravdu o rodičoch 1 a 2 dokázať najprv na potkanoch, zajacoch či jeleňoch. Ako to často robia, keď nás chcú ohúriť novinkami, ktoré vyskúmali …

Paul Roberts  „Zabi svojich vlastných! “

05.05.2024

Stávka na migrantov bude smrťou Írska a írskeho ľudu. Genocída je teraz bežnou praxou Európskej únie. Gaza nie je jediným prípadom genocídy. Genocída sa teraz pácha v celých Spojených štátoch a Európe. Pozri článok Marka Keenana „Vlády v Európe a Amerike uprednostňujú migračných okupantov pred svojimi vlastnými obyvateľmi“. Ako píše Mark [...]

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

filipíny, juhočínske more

Filipíny chcú riešiť konflikty v Juhočínskom mori diplomatickou cestou

06.05.2024 10:22

Čína nasadila proti filipínskym plavidlám vodné delá. Filipínsky prezident uviedol, že útok nebudú opätovať.

Russia US Nuclear Treaty

Západ nás provokuje: Rusi nacvičujú odpálenie jadrových zbraní na hraniciach Ukrajiny, nariadil to Putin

06.05.2024 10:20

Cvičenie nariadil prezident Vladimir Putin a zúčastnia sa na ňom najmä sily rozmiestnené blízko Ukrajiny.

suchoba

Podplácal Makóa. Suchoba sa zatiaľ väzeniu vyhol, musí však zaplatiť 90-tisíc eur

06.05.2024 10:20

Podnikateľ dostal za podplácanie peňažný trest.

Taliansko Vatikán polícia

Vo Vatikáne zadržali českého farára ozbrojeného pištoľou i nožmi

06.05.2024 10:10

Farár sa ospravedlňoval tým, že zbrane sú určené pre osobnú obranu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 662838x
Priemerná čítanosť článkov: 2845x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy