Založ si blog

EÚ potvrdila odchod Grécka z eurozóny

 

Práve včera (13.júla) uzavrela EÚ dohodu s Gréckom, ktorej výsledkom bude odchod Grécka z eurozóny. Inú možnosť Grécko v podstate ani nemá. To iba chamtivci stále chceli z Grécka vytĺcť ešte viac než sa dá.

 

Po včerajšku ale musí byť jasné všetkým, že spomínaným chamtivcom nikdy nešlo o pomoc Grécku či o jeho ekonomické reformovanie. Išlo im iba o nasýtenie vlastnej chamtivosti. Chamtivosti, ktorej neuspokojovanie už natoľko rozdráždilo jej nositeľov, že včera už bez hanby povedali Grékom, a nazvali to dohodou, dajte nám svoj majetok! Čakáme na to už takmer 20 rokov, posledných 5 už veľmi netrpezlivo, preto už neotáľajte a dávajte!

 

O nič iné nešlo v celom kolotoči zadlžovania Grékov. Zadlžovanie bolo podporované s cieľom dostať krajinu do stavu, keď už nebude schopná svoje záväzky splatiť a spadne do otroctva. A došlo k tomu už hodne dávno. Odvtedy sa iba hrá Európska komédia.

 

Poškodenie Grécka sa dialo nie iba pôžičkami Grécku, aj za premrštené úroky. Dialo sa tak aj tunelovaním gréckeho hospodárstva cez nadnárodné spoločnosti, či už priemyselné, obchodné či finančné. Dialo sa tak pomocou daňovej legislatívy EÚ, schvaľujúcej nekontrolované transfery kapitálu do cudzej krajiny. A transfery do daňových rajov, transfery do krajín poskytujúcich daňové prázdniny či úľavy.

 

Aby čitateľ nemal prílišné pochybnosti o tejto ceste k neokolonializmu, nech si spomenie na ochotu a okamžité ponuky Ukrajine od EÚ i MMF na finančnú pomoc. Pomoc, ktorá sa rozkradne a v lepšom prípade preje. Nič z tejto pomoci nepodporí hospodárstvo Ukrajiny. Iba Ukrajina „vylepší“ vlastnú legislatívu na úspešné implementovanie zámerov EÚ. A o to práve ide.

 

Aby o rok či o desať mohli aj Ukrajincom povedať: dajte sem svoj majetok! Ak ho dovtedy neodovzdajú dobrovoľne. Lebo Gréci dobrovoľne nechcú.

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 661151x
Priemerná čítanosť článkov: 2850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy