Založ si blog

Izrael – vďaka že existuje

 

Lebo celý svet, ktorý má mravnosť a odvahu mať otvorené oči, môže vidieť, ako vyzerá politiká štátu, v ktorom vládnu Izraeliti, nazývaní aj Židia.

 

Každý, kto sa vyskytuje v jeho blízkosti je jeho nepriateľ. Okrem umlčaných Spojenými štátmi. S nikým, s kým sa stretávajú v dennom spolužití sa nedokážu spriateliť. S každým, s ktorým sa vyskytujú v dennom spolužití, „musia bojovať“ o svoju záchranu. Kdekoľvek vo svete.

 

Aj v krajinách Európy, v ktorých Židov už osemdesiat rokov nik neprenasleduje, a mnohé krajiny sa usilujú odčiniť to čo sa udialo aj keď mnohé sa odčiniť nedá, sa cítia stále prenasledovaní a ohrozovaní. A vypytujú si, priam si vynucujú, satisfakciu. Za čo? Od koho? Od tých, ktorí ich ani nepoznajú? A nikdy sa s nimi nestretli? Ktorí im nikdy ničím neublížili? Alebo iba plnia povinnosť „vyvolených“?

 

V Palestíne sú Izraeliti imigranti. Podľa vlastných dejepiscov sa tam prisťahovali, presnejšie by bolo vtrhli, z Egypta, pred zhruba štyri tisíc rokmi. Pojem vtrhli, som použil na základe textov zo „svätej biblie“, z knihy Exodus, ktorú mnohí nazývajú knihou kníh, a z mne nepochopiteľných dôvodov ju nazývajú svätou. Pričom okrem knihy Genezis a Evanjelií Ježišových evanjelistov tam nič svätého nenájdete.

 

Takže v Palestíne, podľa Izraelitov Palestínci právo na svoj štát nemajú. Židia áno! A Izraeliti ani počas tisícov rokov nenašli cestu k svojím ľudským bratom, aby s nimi vytvorili priateľský a spolupracujúci, alebo aspoň pokojný mierový región. Nuž ono je ťažké, či priam nemožné, nájsť vzájomné porozumenie a spolužitie v spoločenstve, v ktorom jeden zo spoločenstva tvrdí a presadzuje, že:

 

  • On bude hore, nie dole
  • On bude hlavou nie chvostom
  • On zaujme krajiny väčšie než je On sám
  • On nesmie jesť zdochliny, ale ostatným ich môže dávať, ostatní zdochliny jesť môžu
  • A musí bezhranične poslúchať svojho boha, ktorý je najväčší a najmocnejší spomedzi všetkých bohov, aby mu vo všetkých týchto plánoch pomáhal
  • A jeho boh mu tlmočí svoje rozhodnutia cez jeho ľudských predstaviteľov
  • A počas migrácie do Palestíny musel vyvraždiť, spáchať genocídu na obyvateľoch mnohých miest, zrejme Palestíncoch. Čítajte v knihách Exodus (Mojžiš) a Jozue.

 

Neveriacky krútite hlavou? Aj ja. Lebo toto nájdete v spomínanej Biblii, v časti Starý zákon, ktorý tak usilovne reprodukujú predstavitelia kresťanstva. Akoby chceli vstúpiť do služieb boha Izraelitov, nie poslúchať prikázania Boha, ktorého nám osobne zjavil „syn človeka“, Ježiš Kristus. Akoby zbytočne priniesol osobnú obeť. Radšej si vymysleli tvrdenie, že ten neomylný Boh sa mýlil. Zistil, že všetko je ináč a prijal zákon nový …

 

A sú to predstavitelia kresťanstva, ktorí hovoriac o „vyvolenom národe“, ktorý toto o sebe šíri on sám, „zabúdajú“ a „obchádzajú“ slová Ježiša Krista, ktorý im na otázku? „Prečo si prišiel?“ odpovedal: „Lebo chorý potrebuje lekára“.

 

Nepovedal nič o „vyvolených“ ani o ich úlohách, spomínaných vyššie. Ani o potrebe im v tom čo robia pomáhať! Povedal, lebo chorý! A dopadol z ľudského hľadiska najhoršie, ako v tých časoch mohol.

 

Avšak, vďaka tomu, že existuje štát Izrael, týmto svetom hodne podporovaný štát, môže každý kto počuje a kto vidí, vidieť ako vyzerá skutočná politika štátu v ktorom vládnu Židia. Štát, ktorý sa háji ochranou seba samého. Ako vyzerá politika tohto štátu v ochrane ľudí ako takých, v ochrane ľudských práv, v ochrane pred protekcionizmom a nerovnosťou zákonov pre život Židov a Palestíncov, občanov toho istého štátu. Ako vyzerá schopnosť Izraela byť nápomocný iným krajinám či aspoň svojim susedom pri prekonávaní ich životných ťažkostí. Pritom je to štát, pýšiaci sa nebotyčným pokrokom vo všetkých oblastiach života ľudskej spoločnosti.

 

Každý tak môže vidieť Židov s ich náboženstvom v ich praktickom živote a v preferovanej praxi.

 

A zamyslieť sa nad odpoveďou Ježiša krista: „chorý potrebuje lekára“. Kto ho v dnešnom svete potrebuje najviac? A nedať sa klamať a oklamať rečami. Lebo nie všetko čo sa hovorí je pravda. A každý sa môže poučiť vlastným zamyslením sa nad touto odpoveďou.

Je chybou znižovať DPH. Netvrdím to sto percentne vážne, ale ani nevtipkujem

19.09.2024

Všimli ste si, že ceny potravín sú u nás vyššie ako v susedných krajinách? Pričom mzdy sú u nás nižšie ako v spomínaných krajinách. A nižšie mzdy majú aj poľnohospodári, aj spracovatelia, aj predavačky. Tak prečo? Nuž preto, že takmer všetky ceny dnes sú vyšponované na najvyššiu úroveň, akú sú ochotní zniesť kupujúci! Aj v spolupráci s [...]

Chce Zelenský naozaj rakety dlhého doletu? (Kto tomu verí? )

13.09.2024

Alebo iba vykonáva povinné cvičenie, ako vojnový zajatec, dúfajúci v zázrak? Lebo ono by to vyzeralo naozaj provokačne a svetová vojna by v tej chvíli začala, keby zaznela pravda. Keby priznali farbu a nahlas povedali: „Zelenský, tu máš rakety a strieľaj do Ruska! Hlava nehlava! Aj zemepisné súradnice raketám dodáme. Jasné?!“ Lebo toto vojnoví [...]

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

Andrzej Duda

Poľského prezidenta čaká súd kvôli vulgárnej urážke miliónov Poliakov

30.09.2024 18:29

Film, ktorý sa venuje dramatickým osudom migrantov na poľsko-bieloruskej hranici, vlani po jeho premiére v Poľsku ostro odsúdila vtedajšia národnokonzervatívna vláda.

Andrej Danko

Danko: SNS vládu nerozbije, zodpovednosť za nestabilitu koalície preberajú jednotlivci z Hlasu

30.09.2024 18:19

Danko tvrdí, že napätie v koalícii sa snažil upokojiť aj tým, že sa usiluje vyjsť v ústrety ministrovi práce v témach minimálnej mzdy a dôchodkov.

budova RTVS Mlynská dolina

Poverenému šéfovi STVR Slaninovi predĺžili mandát do konca roka

30.09.2024 17:04

Nového generálneho riaditeľa STVR má zvoliť Rada telerozhlasu, tá však nie je stále plne personálne obsadená.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

V ďalšom bratislavskom podniku prebehla razia. Finančná správa odmieta informácie o nevhodnom správaní sa k návštevníkom

30.09.2024 16:15

K porušeniu zákona prišlo zo strany podnikateľa, ktorého prevádzku kontrolovali, tvrdí FS. Bratislavský primátor zásah ostro skritizoval.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 256
Celková čítanosť: 727132x
Priemerná čítanosť článkov: 2840x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy