Založ si blog

Nebojte sa bozkávať spolužiačky

 

Naozaj nebojte sa, lebo sú to najkrajšie a najlepšie kamarátky aké v živote stretnete. Sú milé, opatrné, pozorné, aby neurobili chybu. Teda myslia aj na vás, spolužiaci.

 

Aj ony, ako vy, sa chcú tešiť z toho čo ich čaká, čo im je nachystané, čo je neuveriteľné, nepredstaviteľné, neopísateľné.

 

Je to láska!

 

Stretol som spolužiačku cca 5 či 6 rokov po skončení ZŠ. Bola to očarujúca, krásna, mladá dáma. Emancipovaná, zarábajúca na svoje živobytie, aj čosi naviac. Ja, študent, ktorý musí očakávať, že mu rodičia poskytnú podporu na ďalší a ďalší semester štúdia. Nejakých 500 korún mesačne, ktoré v tých časoch stačili. To € (Euro) je nejaký čudný peniaz, že.

 

Nemajúc odvahu ju pozvať na zmrzlinu či malinovku som sa opýtal ako sa má. Ona milá, ako kedysi, keď sme sa učili, najmä ja, bozkávať s ňou, mi hovorí, „dá sa, treba chodiť do práce, ale ide to. Poď ukážem ti, predstavím ti kaštieľ“.

 

Išli sme.

 

Žiadny kaštieľ nebol, nie je a nebude už asi nikdy taký pekný, ako ten, ktorý mi predstavila moja spolužiačka, Marta. Neviem čo všetko tak bolo naj žiadanejšie, ale to, že Martuška mi ho predstavila svojím sprievodcovaním (nebola sprievodkyňa), bolo očarujúce. Dnes je tomu viac ako štyridsať rokov a stále si rád spomínam, aký je ten kaštieľ je pekný.

 

Bola to krásna chvíľa. Chvíľa, keď si jeden „muž“ myslí, že by bolo krásne sa opäť bozkávať so spolužiačkou, avšak keď iný „muž“ si myslí, že sa to nehodí. „Iný“, lebo je odchovaný spoločenským vedomím, čo sa patrí a čo nie.

 

Vy však, mladí muži, základo či už stredoškoláci, ponechajte si a upevnite si názor z vlastných pocitov, z vlastných túžob a tešte sa z bozkávania so spolužiačkami. Lebo to je pravá láska, lebo to sú pravé pocity radosti aj šťastia. Radosti zo života, z priateľstva. Radosti z toho, že niektorí sú chlapci a niektoré sú nádherné dievčatá. Dievčatá, ktoré nemusia nič robiť, stačí, že iba sú. A nech to tak vydrží navždy.

 

 

Tešte sa z bozkov, ktoré sa vám podarí vylúdiť zo spolužiačkiných pier. Aj po desaťročiach si na ne budete môcť spomínať, ako na najkrajšie chvíle života.

 

A vy učitelia, poskytnite prosím tejto našej mládeži súce sprievodné a povzbudivé slovo. Vďaka.

 

Je chybou znižovať DPH. Netvrdím to sto percentne vážne, ale ani nevtipkujem

19.09.2024

Všimli ste si, že ceny potravín sú u nás vyššie ako v susedných krajinách? Pričom mzdy sú u nás nižšie ako v spomínaných krajinách. A nižšie mzdy majú aj poľnohospodári, aj spracovatelia, aj predavačky. Tak prečo? Nuž preto, že takmer všetky ceny dnes sú vyšponované na najvyššiu úroveň, akú sú ochotní zniesť kupujúci! Aj v spolupráci s [...]

Chce Zelenský naozaj rakety dlhého doletu? (Kto tomu verí? )

13.09.2024

Alebo iba vykonáva povinné cvičenie, ako vojnový zajatec, dúfajúci v zázrak? Lebo ono by to vyzeralo naozaj provokačne a svetová vojna by v tej chvíli začala, keby zaznela pravda. Keby priznali farbu a nahlas povedali: „Zelenský, tu máš rakety a strieľaj do Ruska! Hlava nehlava! Aj zemepisné súradnice raketám dodáme. Jasné?!“ Lebo toto vojnoví [...]

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 255
Celková čítanosť: 725908x
Priemerná čítanosť článkov: 2847x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy