Založ si blog

Zhabú USA a EU Ruské aktíva? No neviem neviem.

 

 

Od vypuknutia ozbrojeného konfliktu na Ukrajine a nasadení stoviek protiruských sankcií zo strany EU a USA, sa majitelia svetového rozumu zasadzujú o konfiškáciu aktív RF umiestnených na Západe.

 

Zo strany RF ide predovšetkým o cenné papiere, presnejšie dlhopisy západnej proveniencie a finančné prostriedky na NOSTRO účtoch ruských držiteľov. Je toho vraj okolo 300 mld US dolárov. Teda nie málo.

 

Čo (pravdepodobne) bude znamenať konfiškácia týchto Ruských prostriedkov? Nuž opäť raz sa svetovému rozumu umožní zamyslieť sa nad sebou. Ono to v konečnom dôsledku nepostačí, lebo zamyslieť by sa mali voliči svetového rozumu. A tí sú plánovite a cieľavedomo zamestnávaní všelijakými až obludnými nezmyslami, aby nemali čas sa zamyslieť.

 

Svetový rozum si odmieta priznať, že Putin je lepší. Lepšia je jeho politická organizácia, lepšia je jeho ponuka „neprogresívnemu“ svetu, lepšie je jeho chápanie súčasnej reality, neporovnateľne lepšia je jeho a jeho komandy schopnosť nachádzať a prinášať nové, efektívne a účinné riešenia súčasných globálnych záujmov a príležitostí, neočakávane lepšia je schopnosť jeho komandy vysporiadať sa so sankčnými opatreniami. Svetový rozum si odmieta priznať, že Vladimír Vladimírovič uspel aj v konfrontácii s „najlepšími“ svetovými agentami a agentúrami. Nuž, to je svetový rozum a jeho právo.

 

Čo teda by svetový rozum mal očakávať?

 

Nuž v prvom rade zdôvodnenie Ruska, že má právo urobiť to isté čo Západ. A teda skonfiškovať všetky aktíva Západných činovníkov a Západu ako celku, na ktoré má dosah. Sú to všetky majetkové práva a majetkové podiely západnej proveniencie nachádzajúce sa na území RF. A nech si každý zapíše, že toho nie je málo. Podľa aktívnych „západniarov“, keď sa ide brakovať, treba ísť na plný plyn. A teda v Rusku majú západní investori hory majetkových práv, podobne ako v celej „východnej“ EU.

 

A čo sa stane s tými aktívami? Nuž stanú sa majetkom Ruska.

Ale, nielen to!

 

Následne okamžite nastúpia žaloby západných majiteľov skonfiškovaných aktív v Rusku o náhradu škody spôsobenej Západnými konfiškáciami aktív Ruska. Tieto žaloby budú smerované a uplatnené voči orgánom EU, USA, ktoré tento stav zapríčinili.

 

A to si píšme všetci, že konfiškácia aktív umiestnených v Rusku sa západnými žalobcami vyšplhá nie na 300 mld US dolárov, ale na 1 300 mld. US dolárov. Takto to na západe chodí. Všetci budú ziskoví v očakávaní budúcich obrovských príjmov, o ktoré ich pripravila západná konfiškácia ruských aktív. A budú sa súdne dožadovať ich náhrady. A v zmysle platných zákonov o posvätnosti súkromného vlastníctva, sa na tieto náhrady poskladáme všetci! Opakujem, všetci! Všetci voliči západnej kultúry, západnej demokracie, západnej progresívnosti, západného rozumu! Všetci! Ako na vakcíny Ursuly von der Leyen.

 

A Čo Rusko?

 

To politicky zužitkuje celú túto situáciu, píšme si, že legislatívny základ nájde, na odstránenie všetkých protiruských akcionárov a spoločníkov z Ruského trhu. Áno, niektorí to nazvú znárodnením, či zoštátnením západných aktív v intenciách komunizmu. Ale vzhľadom na západnú, nerozumnú a tupú iniciatívu, sa potvrdí, že všetko je v súlade zo zákonom a všetko sa udialo správne. Pre Západ – OK.

 

A Rusko sa raz navždy vysporiada s podnikateľmi, s akcionármi a rentiermi sveta, ktorý proti Rusku už desaťročia kul a kuje pikle a skúša na Rusko opakovane podvody a klamstvá. Vysporiada sa so všetkými, ktorých Rusko vpustilo do svojho teritória na základe „priateľských a gentlemanských“ dohôd po roku 1989. V konečnom dôsledku sa táto „akcia“ konfiškácie Ruských aktív môže ukázať ako obrovský zisk Ruska.

 

Zisk, vďaka ktorému Rusko vyrieši aj to, čo sa dnes niektorým zdá nemožné a neriešiteľné. A na dlhú dobu odstráni zo svojho zreteľa povinnosť voči niektorým krajinám hájiť nutnosť dialógu a vzájomného rešpektu, ktoré dodnes ortodoxne dodržiava.

 

A silený tlak na konfiškáciu aktív Ruska na Západe a Ruskou reakciou na ne, sa môže prejaviť aj nečakaným dopadom na aktíva Západu na Ukrajine, ktorých tam tiež nie je málo a reakciou Ukrajiny. Nehovoriac o strate akejkoľvek dôvery voči Západným „pravidlám“.

Peniaze pre Starobince a Domy opatrovateľských služieb

25.06.2024

dôkladné či úplné majetkové priznanie k žiadosti o priznanie dôchodku od Sociálnej poisťovne prednostný podiel Starobinca, Domu opatrovateľskej služby na dedičstve o zameškané platby opatrovaného seniora Tento jednoduchý a priamočiary krok výrazne zmení „neschopnosť“ platiť za služby Domova pre seniorov. Neschopnosť samotného seniora aj jeho [...]

Nebojte sa bozkávať spolužiačky

17.06.2024

Naozaj nebojte sa, lebo sú to najkrajšie a najlepšie kamarátky aké v živote stretnete. Sú milé, opatrné, pozorné, aby neurobili chybu. Teda myslia aj na vás, spolužiaci. Aj ony, ako vy, sa chcú tešiť z toho čo ich čaká, čo im je nachystané, čo je neuveriteľné, nepredstaviteľné, neopísateľné. Je to láska! Stretol som spolužiačku cca 5 [...]

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

vodná nádrž, Nová Bystrica, mReportér

Zábery na vodnú nádrž a okolie zo severu Slovenska sú pastvou pre oči. Takúto prírodu stojí za to vidieť

26.06.2024 05:00

Krásne zábery zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 245
Celková čítanosť: 690056x
Priemerná čítanosť článkov: 2817x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy