Založ si blog

Zničte a utopte všetky dejiny spoločností sveta

 

Áno. Dá sa bez nich žiť. A oveľa mierovejšie a bezpečnejšie. Dejiny totiž nešíria pravdu. Dejiny šíria pohľad historika na udalosti a to, čo sa jemu hodí za pravdu. Či už z pohľadu vlastnej angažovanosti či zaujatosti, alebo aj z pohľadu jeho kariéry, závislej od chlebodarcov v danej etape života spoločnosti. A môžem vás ubezpečiť, že tie isté dejiny na druhej strane hranice sú takmer vždy celkom iné.

 

Neverte jalovým a prázdnym výkrikom „znalcov“ ľudstva, že: „Kto nepozná dejiny, musí si ich zopakovať“. Nie, nie je to pravda! Sú to iba výkriky, ktoré majú udržať v ľuďoch poslušnosť, hodiacu sa v určitej dobe, určitým predstaviteľom určitej politickej, hospodárskej či inokedy aj tzv. kultúrnej orientácie.

 

Dôkazom toho nech vám je skutočnosť, že raz predstavitelia pospolitostí pripomínajú jedny udalosti z dejín, inokedy pripomínajú a vyzdvihujú celkom iné, opačné príbehy či udalosti z dejín. A občas vám predostrú „dejiny“, o ktorých ste doposiaľ nikdy nepočuli, nikdy nechyrovali.

 

Aj v takom maličkom spoločenstve, akým nepochybne je aj Slovensko, pri hľadaní odpovede na dejinné otázky toho istého obdobia, veľmi veľa závisí, od ktorého „dejinného“ autora budete vedomosti čerpať. Skúste len dejiny o priebehu druhej svetovej vojny, SNP a inštalácie socializmu.

 

A veľakrát nemusí ísť ani o historické udalosti. Stačí udalosti z predošlého týždňa či dokonca dňa. Aké rozličné vedia byť …

 

Lebo vo svete žijú a vždy budú žiť ľudia, ktorí za ten svet nebudú ochotní živiť sa užitočnou prácou. Budú chcieť vytvárať spoločnosť a manipulovať ju. A čerpať najväčšie pôžitky od tejto spoločnosti. Áno, sú to a budú to politici. Ak sa medzi nich vkliní iný „naturel“, vyvrhnú ho spomedzi seba.

 

A aby politik, tu treba mať na zreteli predstaviteľov – politikov všetkých spoločenských skupín, mohol čerpať očakávané pôžitky, musí byť „užitočný“. No a ako môže byť užitočný človek, ktorý sa za ten svet nebude živiť užitočnou prácou?

 

Nuž bude vymýšľať najrôznejšie manévre a vháňať ľudí do najrôznejších situácií a problémov a stavať pred nich najrôznejšie „nutné“ prekážky. Raz to budú potreby ochrany zdravia až života, inokedy ochrana práva, zákonnosti a právneho štátu, neskôr ochrana spravodlivosti s poukázaním na nespravodlivé právo, ochrana národných záujmov, zrazu sa rozmôže „domáce násilie“ ap.

 

Veľmi často však to je a bude ochrana pred nepriateľom. To si píšte! Táto téma sa tiahne bez prerušenia tisícky rokov s každou spoločnosťou. A nebudete sa stíhať čudovať, kto je kedy nepriateľ a naopak, zrazu priateľ, a kto je pôvodcom tej neprávosti. Bude sa vám hlava krútiť a budete si klásť otázky, či je toto možné. Najväčší zločinec proti ľudskosti vám bude predkladaný ako národný hrdina a obeť boja za humanizmus, slobodu a pravdu. Budú hnať do zabíjania a záhuby kohokoľvek, okrem seba a svojich drahých. Tí vždy mali a vždy budú mať dôležitejšie úlohy a poslanie ako osobnú obranu spoločenstva.

 

A mier so susedom sa nehľadá a nebude sa hľadať v dialógu s týmto susedom. Na to bude potrebné hľadať „mediátora“ na opačnej strane planéty! A vytvárať také aj onaké obranné zväzky, aby budúca vojna bola ešte úspešnejšia.

 

A ktorí všetko sú tí predstavitelia spoločenských skupín, teda spomínaní politici? Nuž o politických stranách a ich funkcionároch netreba pochybovať. Ale sú tu rôzne združenia priemyselníkov, finančníkov, obchodníkov, právnikov rôznych „konfesií“, predstaviteľov a učiteľov „nových“, najlepších škôl, členov spoločností pre zahraničnú politiku, pre ochranu práv kade koho a kade čoho, predstaviteľov najsprávnejších ideológií, celých spoločenstiev badajúcich po pohlavnej a sexuálnej identite jedinca, spoločenstiev „akadémií rozumu“, jediných správnych a vládnou mocou uznávaných mienkotvorcov atd. atd. Ktorí najviac a všetkou svojou činnosťou zasahujú do politiky a do rozhodovania profesionálnych politikov. Všetko sú to ľudia, viac či menej zasahujúci do manažovania a aj manipulovania spoločnosti.

 

Ja však radím, zničte a utopte politickú históriu a všetky dejiny všetkých spoločností sveta a už na ďalší deň zistíte, že môžete žiť v priateľstve a mieri so všetkými ľuďmi celého sveta. Aj so svojími susedmi. S národmi početnými i malými spoločenstvami. A všetci sa budeme musieť opierať iba o to, čo robíme dnes. Lebo dejepis, tento politický manifest, nebude.

 

A odstráňte tento zdroj neprávd a neprávostí ukrytých v politických, spoločenských dejinách (teda nie v dejinách prírody). Pripravíte tým o živnú pôdu najhorších, najneľudskejších a žiaľ, častokrát aj najúspešnejších spomedzi ľudí. Pripravíte o živnú pôdu tých, ktorí to tu už tisícročia „vylepšujú“ a „vylepšujú“. Aj oni, politici, stratou dejín stratia ideologickú oporu a argumentáciu na šírenie podozrievavosti a nedôvery medzi jednotlivcami aj spoločenstvami.

 

A dovtedy, kým sa tak stane, aspoň neverte všetkému čo sa povie či napíše a posudzujte svoje okolie na základe vlastných zážitkov a vlastných skúseností. Ja sa tiež snažím.

Ste proti Zákonu o zahraničných agentoch? A to už prečo?

15.05.2024

Za posledných vyše tridsať rokov som ani raz nezachytil informáciu, z „našich ctihodných“ médií, žeby do našich vnútorných záležitostí zasahoval ktokoľvek iný, než Rusko! A nezachytil som nič iné ani od „našich najctihodnejších“, teda od predstaviteľov novinárskej či žurnalistickej obce! A nebudem tajiť, nezachytil som nič iné [...]

Ste sa zbláznili? Ste proti Zákonu o zahraničných agentoch? ?

15.05.2024

Za posledných vyše tridsať rokov som ani raz nezachytil informáciu, z „našich ctihodných“ médií, žeby do našich vnútorných záležitostí zasahoval ktokoľvek iný, než Rusko! A nezachytil som nič iné ani od „našich najctihodnejších“, teda od predstaviteľov novinárskej či žurnalistickej obce! A nebudem tajiť, nezachytil som nič iné [...]

Víťazný Západ úspešne zahnal Rusko do úzkych. Už mu ostáva jediné.

07.05.2024

„Vyspelý Západ“, presnejšie jeho „naj“ politici, sa spojil a denne dokazuje svojim voličom, že jedine „ON“ má pravdu a že jedine „Jeho“ postoje, názory a postupy sú správne. No a tento „veleúspešný“ postup dohnal Rusko do situácie, že mu skutočne neostáva na výber. Vo všetkom má pravdu iba „vyspelý Západ“. Rusku v týchto mantineloch [...]

Británia, Londýn, infikovaná krv

Fatálne zlyhanie lekárov a úradov: kontaminovaná krv zabila tisíce ľudí, britské vlády to chceli ututlať

21.05.2024 10:09

Kvôli kontaminovanej krvi sa v Británii medzi rokmi 1970 a 1991 infikovalo HIV či žltačkou vyše 30 000 ľudí.

Za Fica, za Slovensko - odznak

Smer pripravil pre strany so zdravým rozumom” uznesenie na odsúdenie atentátu. Rešpektujte voľby, odkázal Blaha

21.05.2024 09:53

Smer chce vyslať signál zmierenia, preto pripravil uznesenie na odsúdenie atentátu na Roberta Fica.

blesk. búrka

Podvečer a v noci pozor na búrky, SHMÚ vydal výstrahu

21.05.2024 08:54

Výstraha platí od 18.00 h do stredy 2.00 h.

raisí

Prezidenta Raísího pochovajú v jeho rodnom meste, predčasné voľby čakajú Iráncov 28. júna

21.05.2024 08:24, aktualizované: 09:01

Na stredu sú v Teheráne naplánované veľké pohrebné procesie.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 237
Celková čítanosť: 673333x
Priemerná čítanosť článkov: 2841x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy