Založ si blog

Tu ide o predčasné voľby, nie o predsedu NR

 

Už od marca je naša spoločnosť otravovaná politickým vydieračom, ktorého prínos pre stabilitu koalície je nulový. Najprv vyhlasoval že Pellegrini už raz zradil a urobí to znovu, vstúpil do prezidentskej kampane, aby predviedol svoju váhu, čo sa mu aj „podarilo“, a potom bez hanby vyzýval všetkých svojich dvoch voličov, aby volili Harabina. Nestačilo.

 

Po voľbe prezidenta, opäť bez hanby, sa priraďoval k rozhodujúcim jeho podporovateľom a stal sa hlavným až rozhodujúcim jeho podporovateľom, bez ktorého by Pellegrini neuspel. A trvá to dodnes. Prečo??

 

Nuž má to viac dôvodov:

 

  • predseda vlády, pán Fico, veľmi rýchlo pochopil, že s týmto vydieračom to nepovedie k ničomu dobrému. Preto sám osobne, podporou tohto vydierača a jeho vydieračstva chce dosiahnuť trenice v koalícií a upratanie vydierača, alebo pád vlády, „nie svojou vinou“. A nové predčasné voľby!

 

Keby to išlo podľa plánu, dnes sme mohli ďalšie predčasné voľby mať za sebou. V Bulharsku sú v posledných vyše troch rokoch voľby každého pol roka.

 

  • v strane Hlas sa po odchode lídra začali, z neexistujúceho dôvodu, správať ako politické trasorítky. Nepochopili plán Smeru a namiesto toho, aby okamžite predložili na rokovanie NR návrh na zvolenie svojho kandidáta na post predsedu NR, trasú sa a kňučia, že im táto funkcia patrí podľa dohody, ktorú dvaja koaliční partneri ignorujú.

 

  • strana Hlas zaspala a prestala aktívne plniť svoj volebný program. Tým vstúpila do trendu klesajúcich preferencií u voličov. A toto začalo pre stranu Hlas hroziť obavou o výsledok predčasných volieb. Preto dnes už pozerajú s obavou aj na svoj vlastný návrh, na ktorý „majú právo“.

 

  • strana Hlas stratila dokonca odvahu aspoň pripomenúť vydieračovi, predsedovi vlády aj celej verejnosti, že v našom politickom systéme neexistujú tri najvyššie politické funkcie, či koľko si ich vydierač bude priať, lebo v koalícii by mohlo byť aj viacero politických strán, ale iba dve. Lebo prezident vo svojom programe prisľúbil, že bude nestranný, apolitický, že bude nadstranícky. Že prezident nie je predsedom strany Hlas. Nie, oni nemajú odvahu ani toto povedať nahlas!

 

Nuž čo v takejto situácií?

 

Odporúčam vedeniu strany Hlas, okamžite predložiť na rokovanie NR SR návrh na voľbu predsedu NR a pripraviť sa:

 

  1. na predčasné parlamentné voľby, lebo to môže nastať
  2. a / alebo: na oslavu víťazstva nad vydieračom

 

Lebo táto vydieračská avantúra ináč neskončí. Len skazou mena všetkých členov terajšej koalície. A toto pán Fico nedopustí. Ak sa predstavitelia strany Hlas nezobudia a nenájdu odvahu konať štátnicky, predseda Smeru a vlády určite nájde iný spôsob upratania v koalícii. Tak to neodkladajte, lebo čierny Peter nakoniec ostane vám, strana Hlas.

 

 

Chce Zelenský naozaj rakety dlhého doletu? (Kto tomu verí? )

13.09.2024

Alebo iba vykonáva povinné cvičenie, ako vojnový zajatec, dúfajúci v zázrak? Lebo ono by to vyzeralo naozaj provokačne a svetová vojna by v tej chvíli začala, keby zaznela pravda. Keby priznali farbu a nahlas povedali: „Zelenský, tu máš rakety a strieľaj do Ruska! Hlava nehlava! Aj zemepisné súradnice raketám dodáme. Jasné?!“ Lebo toto vojnoví [...]

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

To ONI (! ) chcú vymeniť obyvateľstvo Slovenska

21.08.2024

Tvrdia a aj priamo navádzajú vládu našej krajiny, že je potrebné až nutné, vytvoriť priestor pre zamestnávanie cudzincov. Cudzincov, lebo 150 tisíc pracovných miest, predpokladajme korektných pracovných miest, je neobsadených a ONI (!), ich nedokážu obsadiť domácimi uchádzačmi o prácu. Pritom máme stále okolo 160 tisíc nezamestnaných. Nehanbíme sa [...]

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Stupava záplavy povodeň

Škody po povodniach sú veľké, to najhoršie ešte nie je za nami, vyhlásil Fico. Stretol sa aj s Vallom, Drobom a Viskupičom

16.09.2024 17:21, aktualizované: 18:38

Slovensku ponúkla pomoc s povodňami aj Ukrajina. Škody sú podľa Tarabu miliónové.

povode, záplavy, Devínska Nová Ves

Domy v Devínskej Novej Vsi sú stále pod vodou, miestni spomínajú na povodeň spred 11 rokov. Tvrdia, že bolo horšie

16.09.2024 17:15

Obyvatelia Devínskej Novej Vsi ani nemusia sledovať správy o stúpajúcich hladinách Dunaja a Moravy. Vývoj hydrologickej situácie do slova cítia na vlastnej koži

polícia, páska, požiar

V banskej šachte v Koši objavili dvoch mužov bez známok života. Uzatvorená bola už dva roky

16.09.2024 15:23, aktualizované: 16:11

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 254
Celková čítanosť: 722358x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy