Založ si blog

Nebojte sa bozkávať spolužiačky

 

Naozaj nebojte sa, lebo sú to najkrajšie a najlepšie kamarátky aké v živote stretnete. Sú milé, opatrné, pozorné, aby neurobili chybu. Teda myslia aj na vás, spolužiaci.

 

Aj ony, ako vy, sa chcú tešiť z toho čo ich čaká, čo im je nachystané, čo je neuveriteľné, nepredstaviteľné, neopísateľné.

 

Je to láska!

 

Stretol som spolužiačku cca 5 či 6 rokov po skončení ZŠ. Bola to očarujúca, krásna, mladá dáma. Emancipovaná, zarábajúca na svoje živobytie, aj čosi naviac. Ja, študent, ktorý musí očakávať, že mu rodičia poskytnú podporu na ďalší a ďalší semester štúdia. Nejakých 500 korún mesačne, ktoré v tých časoch stačili. To € (Euro) je nejaký čudný peniaz, že.

 

Nemajúc odvahu ju pozvať na zmrzlinu či malinovku som sa opýtal ako sa má. Ona milá, ako kedysi, keď sme sa učili, najmä ja, bozkávať s ňou, mi hovorí, „dá sa, treba chodiť do práce, ale ide to. Poď ukážem ti, predstavím ti kaštieľ“.

 

Išli sme.

 

Žiadny kaštieľ nebol, nie je a nebude už asi nikdy taký pekný, ako ten, ktorý mi predstavila moja spolužiačka, Marta. Neviem čo všetko tak bolo naj žiadanejšie, ale to, že Martuška mi ho predstavila svojím sprievodcovaním (nebola sprievodkyňa), bolo očarujúce. Dnes je tomu viac ako štyridsať rokov a stále si rád spomínam, aký je ten kaštieľ je pekný.

 

Bola to krásna chvíľa. Chvíľa, keď si jeden „muž“ myslí, že by bolo krásne sa opäť bozkávať so spolužiačkou, avšak keď iný „muž“ si myslí, že sa to nehodí. „Iný“, lebo je odchovaný spoločenským vedomím, čo sa patrí a čo nie.

 

Vy však, mladí muži, základo či už stredoškoláci, ponechajte si a upevnite si názor z vlastných pocitov, z vlastných túžob a tešte sa z bozkávania so spolužiačkami. Lebo to je pravá láska, lebo to sú pravé pocity radosti aj šťastia. Radosti zo života, z priateľstva. Radosti z toho, že niektorí sú chlapci a niektoré sú nádherné dievčatá. Dievčatá, ktoré nemusia nič robiť, stačí, že iba sú. A nech to tak vydrží navždy.

 

 

Tešte sa z bozkov, ktoré sa vám podarí vylúdiť zo spolužiačkiných pier. Aj po desaťročiach si na ne budete spomínať, ako na najkrajšie chvíle života.

 

A vy učitelia, poskytnite prosím tejto našej mládeži súce sprievodné a poučné slovo. Vďaka.

 

Peniaze pre Starobince a Domy opatrovateľských služieb

25.06.2024

dôkladné či úplné majetkové priznanie k žiadosti o priznanie dôchodku od Sociálnej poisťovne prednostný podiel Starobinca, Domu opatrovateľskej služby na dedičstve o zameškané platby opatrovaného seniora Tento jednoduchý a priamočiary krok výrazne zmení „neschopnosť“ platiť za služby Domova pre seniorov. Neschopnosť samotného seniora aj jeho [...]

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Tibor Gašpar

Začala sa diskusia o novom podpredsedovi parlamentu, kandidátom je Gašpar

26.06.2024 15:00

Návrh kandidáta skritizoval poslanec Spišiak. Nominácia nie je podľa jeho slov správna.

varín, tiso

Po 30 rokoch už po Tisovi nebude pomenovaná ulica vo Varíne. Obec má pol roka na zmenu

26.06.2024 14:26, aktualizované: 15:15

Súd vyhovel žalobe prokurátora GP, že označenie ulice Dr. Jozefa Tisu vo Varíne nie je v súlade so zákonom.

Robert Kaliňák

Kaliňák: Letisko Sliač by mohlo byť pripravené na stíhačky o tri až päť rokov

26.06.2024 14:03

Na Sliači by mali byť stíhacie lietadlá trvalo umiestnené.

Fico, fiala

Bratislava kritizovala Fialu za jeho výrok k medzivládnym konzultáciám. Neúctivý? Naopak, bol výrazom rešpektu, reaguje český premiér

26.06.2024 13:58, aktualizované: 14:20

Český kabinet tento rok v marci pozastavil medzivládne konzultácie pre rozdielne názory na kľúčové témy zahraničnej politiky.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 245
Celková čítanosť: 690190x
Priemerná čítanosť článkov: 2817x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy