Založ si blog

Zhabú USA a EU Ruské aktíva? No neviem neviem.

 

 

Od vypuknutia ozbrojeného konfliktu na Ukrajine a nasadení stoviek protiruských sankcií zo strany EU a USA, sa majitelia svetového rozumu zasadzujú o konfiškáciu aktív RF umiestnených na Západe.

 

Zo strany RF ide predovšetkým o cenné papiere, presnejšie dlhopisy západnej proveniencie a finančné prostriedky na NOSTRO účtoch ruských držiteľov. Je toho vraj okolo 300 mld US dolárov. Teda nie málo.

 

Čo (pravdepodobne) bude znamenať konfiškácia týchto Ruských prostriedkov? Nuž opäť raz sa svetovému rozumu umožní zamyslieť sa nad sebou. Ono to v konečnom dôsledku nepostačí, lebo zamyslieť by sa mali voliči svetového rozumu. A tí sú plánovite a cieľavedomo zamestnávaní všelijakými až obludnými nezmyslami, aby nemali čas sa zamyslieť.

 

Svetový rozum si odmieta priznať, že Putin je lepší. Lepšia je jeho politická organizácia, lepšia je jeho ponuka „neprogresívnemu“ svetu, lepšie je jeho chápanie súčasnej reality, neporovnateľne lepšia je jeho a jeho komandy schopnosť nachádzať a prinášať nové, efektívne a účinné riešenia súčasných globálnych záujmov a príležitostí, neočakávane lepšia je schopnosť jeho komandy vysporiadať sa so sankčnými opatreniami. Svetový rozum si odmieta priznať, že Vladimír Vladimírovič uspel aj v konfrontácii s „najlepšími“ svetovými agentami a agentúrami. Nuž, to je svetový rozum a jeho právo.

 

Čo teda by svetový rozum mal očakávať?

 

Nuž v prvom rade zdôvodnenie Ruska, že má právo urobiť to isté čo Západ. A teda skonfiškovať všetky aktíva Západných činovníkov a Západu ako celku, na ktoré má dosah. Sú to všetky majetkové práva a majetkové podiely západnej proveniencie nachádzajúce sa na území RF. A nech si každý zapíše, že toho nie je málo. Podľa aktívnych „západniarov“, keď sa ide brakovať, treba ísť na plný plyn. A teda v Rusku majú západní investori hory majetkových práv, podobne ako v celej „východnej“ EU.

 

A čo sa stane s tými aktívami? Nuž stanú sa majetkom Ruska.

Ale, nielen to!

 

Následne okamžite nastúpia žaloby západných majiteľov skonfiškovaných aktív v Rusku o náhradu škody spôsobenej Západnými konfiškáciami aktív Ruska. Tieto žaloby budú smerované a uplatnené voči orgánom EU, USA, ktoré tento stav zapríčinili.

 

A to si píšme všetci, že konfiškácia aktív umiestnených v Rusku sa západnými žalobcami vyšplhá nie na 300 mld US dolárov, ale na 1 300 mld. US dolárov. Takto to na západe chodí. Všetci budú ziskoví v očakávaní budúcich obrovských príjmov, o ktoré ich pripravila západná konfiškácia ruských aktív. A budú sa súdne dožadovať ich náhrady. A v zmysle platných zákonov o posvätnosti súkromného vlastníctva, sa na tieto náhrady poskladáme všetci! Opakujem, všetci! Všetci voliči západnej kultúry, západnej demokracie, západnej progresívnosti, západného rozumu! Všetci! Ako na vakcíny Ursuly von der Leyen.

 

A Čo Rusko?

 

To politicky zužitkuje celú túto situáciu, píšme si, že legislatívny základ nájde, na odstránenie všetkých protiruských akcionárov a spoločníkov z Ruského trhu. Áno, niektorí to nazvú znárodnením, či zoštátnením západných aktív v intenciách komunizmu. Ale vzhľadom na západnú, nerozumnú a tupú iniciatívu, sa potvrdí, že všetko je v súlade zo zákonom a všetko sa udialo správne. Pre Západ – OK.

 

A Rusko sa raz navždy vysporiada s podnikateľmi, s akcionármi a rentiermi sveta, ktorý proti Rusku už desaťročia kul a kuje pikle a skúša na Rusko opakovane podvody a klamstvá. Vysporiada sa so všetkými, ktorých Rusko vpustilo do svojho teritória na základe „priateľských a gentlemanských“ dohôd po roku 1989. V konečnom dôsledku sa táto „akcia“ konfiškácie Ruských aktív môže ukázať ako obrovský zisk Ruska.

 

Zisk, vďaka ktorému Rusko vyrieši aj to, čo sa dnes niektorým zdá nemožné a neriešiteľné. A na dlhú dobu odstráni zo svojho zreteľa povinnosť voči niektorým krajinám hájiť nutnosť dialógu a vzájomného rešpektu, ktoré dodnes ortodoxne dodržiava.

 

A silený tlak na konfiškáciu aktív Ruska na Západe a Ruskou reakciou na ne, sa môže prejaviť aj nečakaným dopadom na aktíva Západu na Ukrajine, ktorých tam tiež nie je málo a reakciou Ukrajiny. Nehovoriac o strate akejkoľvek dôvery voči Západným „pravidlám“.

Nevyprovokovaná vojna? Hanbím sa ja nechápavý!

24.07.2024

Áno, cítim sa byť zahanbený. Už 22. marca 2015 som uverejnil blog (link ďalej), v ktorom som vyzýval na korektnosť v správaní sa kolektívneho západu voči Rusku, lebo štuchanie do Ivana a Aľošu už raz dopadlo veľmi zle pre celú Európu. Pripomínal som, že ktorýsi tzv. „Európania“ sa nepoučili alebo zabudli na poučenie a svojím konaním opäť ženú [...]

Nie Slovenským záujmom!

12.07.2024

Prežívame čiastočne turbulentné obdobie, keď máme možnosť sledovať príživníkov rôznych politických smerov, rôznych politických, najmä osobných záujmov. Prežívame obdobie, o ktorom až nasledujúce generácie budú písať a uvažovať, čo všetko sme prehajdákali. Najväčšie huby či papule dnešných dní robia všetko preto, aby nepriateľstvo medzi [...]

Čas vodcov svorky

27.06.2024

V chotároch niekoľkých obcí v našom malom okrese sa zhromaždila neveľká svorka psov. Veľkých vlčiakov, miešancov, ale aj krpatých čivav. Svorku tvorili spočiatku najmohutnejšie psy. Všetci jedinci voči nej prechovávali radšej rešpekt. Prevažne nechcený, ale čo v takej situácii? Tri či štyri čivavy sa ku svorke pridali neskôr. Prišli o svojho pána [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 248
Celková čítanosť: 701373x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy