Založ si blog

Zhabú USA a EU Ruské aktíva? No neviem neviem.

 

 

Od vypuknutia ozbrojeného konfliktu na Ukrajine a nasadení stoviek protiruských sankcií zo strany EU a USA, sa majitelia svetového rozumu zasadzujú o konfiškáciu aktív RF umiestnených na Západe.

 

Zo strany RF ide predovšetkým o cenné papiere, presnejšie dlhopisy západnej proveniencie a finančné prostriedky na NOSTRO účtoch ruských držiteľov. Je toho vraj okolo 300 mld US dolárov. Teda nie málo.

 

Čo (pravdepodobne) bude znamenať konfiškácia týchto Ruských prostriedkov? Nuž opäť raz sa svetovému rozumu umožní zamyslieť sa nad sebou. Ono to v konečnom dôsledku nepostačí, lebo zamyslieť by sa mali voliči svetového rozumu. A tí sú plánovite a cieľavedomo zamestnávaní všelijakými až obludnými nezmyslami, aby nemali čas sa zamyslieť.

 

Svetový rozum si odmieta priznať, že Putin je lepší. Lepšia je jeho politická organizácia, lepšia je jeho ponuka „neprogresívnemu“ svetu, lepšie je jeho chápanie súčasnej reality, neporovnateľne lepšia je jeho a jeho komandy schopnosť nachádzať a prinášať nové, efektívne a účinné riešenia súčasných globálnych záujmov a príležitostí, neočakávane lepšia je schopnosť jeho komandy vysporiadať sa so sankčnými opatreniami. Svetový rozum si odmieta priznať, že Vladimír Vladimírovič uspel aj v konfrontácii s „najlepšími“ svetovými agentami a agentúrami. Nuž, to je svetový rozum a jeho právo.

 

Čo teda by svetový rozum mal očakávať?

 

Nuž v prvom rade zdôvodnenie Ruska, že má právo urobiť to isté čo Západ. A teda skonfiškovať všetky aktíva Západných činovníkov a Západu ako celku, na ktoré má dosah. Sú to všetky majetkové práva a majetkové podiely západnej proveniencie nachádzajúce sa na území RF. A nech si každý zapíše, že toho nie je málo. Podľa aktívnych „západniarov“, keď sa ide brakovať, treba ísť na plný plyn. A teda v Rusku majú západní investori hory majetkových práv, podobne ako v celej „východnej“ EU.

 

A čo sa stane s tými aktívami? Nuž stanú sa majetkom Ruska.

Ale, nielen to!

 

Následne okamžite nastúpia žaloby západných majiteľov skonfiškovaných aktív v Rusku o náhradu škody spôsobenej Západnými konfiškáciami aktív Ruska. Tieto žaloby budú smerované a uplatnené voči orgánom EU, USA, ktoré tento stav zapríčinili.

 

A to si píšme všetci, že konfiškácia aktív umiestnených v Rusku sa západnými žalobcami vyšplhá nie na 300 mld US dolárov, ale na 1 300 mld. US dolárov. Takto to na západe chodí. Všetci budú ziskoví v očakávaní budúcich obrovských príjmov, o ktoré ich pripravila západná konfiškácia ruských aktív. A budú sa súdne dožadovať ich náhrady. A v zmysle platných zákonov o posvätnosti súkromného vlastníctva, sa na tieto náhrady poskladáme všetci! Opakujem, všetci! Všetci voliči západnej kultúry, západnej demokracie, západnej progresívnosti, západného rozumu! Všetci! Ako na vakcíny Ursuly von der Leyen.

 

A Čo Rusko?

 

To politicky zužitkuje celú túto situáciu, píšme si, že legislatívny základ nájde, na odstránenie všetkých protiruských akcionárov a spoločníkov z Ruského trhu. Áno, niektorí to nazvú znárodnením, či zoštátnením západných aktív v intenciách komunizmu. Ale vzhľadom na západnú, nerozumnú a tupú iniciatívu, sa potvrdí, že všetko je v súlade zo zákonom a všetko sa udialo správne. Pre Západ – OK.

 

A Rusko sa raz navždy vysporiada s podnikateľmi, s akcionármi a rentiermi sveta, ktorý proti Rusku už desaťročia kul a kuje pikle a skúša na Rusko opakovane podvody a klamstvá. Vysporiada sa so všetkými, ktorých Rusko vpustilo do svojho teritória na základe „priateľských a gentlemanských“ dohôd po roku 1989. V konečnom dôsledku sa táto „akcia“ konfiškácie Ruských aktív môže ukázať ako obrovský zisk Ruska.

 

Zisk, vďaka ktorému Rusko vyrieši aj to, čo sa dnes niektorým zdá nemožné a neriešiteľné. A na dlhú dobu odstráni zo svojho zreteľa povinnosť voči niektorým krajinám hájiť nutnosť dialógu a vzájomného rešpektu, ktoré dodnes ortodoxne dodržiava.

 

A silený tlak na konfiškáciu aktív Ruska na Západe a Ruskou reakciou na ne, sa môže prejaviť aj nečakaným dopadom na aktíva Západu na Ukrajine, ktorých tam tiež nie je málo a reakciou Ukrajiny. Nehovoriac o strate akejkoľvek dôvery voči Západným „pravidlám“.

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Zložte ideologické okuliare a spoznáte svojich nepriateľov, Ukrajinci. Снимите идеологические очки и вы узнаете своих врагов, Украинцы.

05.06.2024

Ubezpečujú vás, že sláva Ukrajine a herojim sláva. Vás označujú za herojiv a ženú vás do rusofóbie a následne do vzájomného zabíjania sa. Prečo? Они вас уверяют, что слава Украине и слава героим. Они навешивают на вас ярлык героя и доводят до русофобии, а затем и до [...]

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 243
Celková čítanosť: 686327x
Priemerná čítanosť článkov: 2824x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy